Sulu Bulgur Pilavı Sulu bulgur pilavı, bazı yörelerde özellikle bu şekilde sulu pişirilir ve denediğinizde siz de beğeneceksiniz. Bulgur, yapısı gereği su kaldırır ve bu nedenle bulgur pilavı yediğinizde midenizin şiştiğini hissedebilirsiniz. Ancak, bu tarifteki gibi pilavı sulu yaparsanız hazmı daha kolay olacaktır. Pirinç pilavı gibi suyunu fazla koyduğunuzda lapa olma derdi de yoktur. Ayrıca, sulu bulgur pilavı yaparken bol domates rendesi kullanmanızı tavsiye ederiz; bu, pilavınıza ekstra lezzet katacaktır. Yaz aylarında bile bu tarifi öğle yemeklerinizde rahatlıkla yapabilirsiniz. Bulgurun besleyici özellikleri herkes tarafından bilinir ve her yaştan kişinin sağlıklı beslenmesinde önemli bir rol oynar. Şeker hastaları bile pirinç pilavı yerine bulgur pilavını tercih etmelidir. Bulgur, kan şekerini yükseltmediği için rahatlıkla tüketilebilir. Şimdi sulu bulgur pilavı yapmak için mutfağa girelim. Herkese kolay gelsin. Sulu Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeler
Sulu Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? Pilav tenceresine zeytinyağını koyarak kızdırın. İçine yemeklik doğranmış kuru soğanları ve yeşil biberleri ekleyerek hafifçe kavurmaya başlayın. Sarımsağı da rendeleyerek ekleyin; pilavınıza harika bir aroma verecektir. Bu arada domatesleri rendeleyin. Önce domates salçasını tencereye ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından rendelenmiş domatesleri ekleyerek bir süre pişirin. Tencereye tuzu ve et bulyonunu da ekleyin. Sıcak suyu da ekleyerek karışımı kaynatın. Yıkanmış ve süzülmüş bulguru da ekleyerek karıştırın. Daha sonra ocağın altını kısarak sulu bulgur pilavını pişirin. Bu bulgur pilavında suyunu tamamen çekmesini beklemiyorsunuz, çünkü normalden fazla su koyuyoruz ve bol domates kullanıyoruz. Bu nedenle pilavın piştiğini kontrol etmelisiniz. Bulgur yumuşayıp iyice kabardığında ocağı kapatabilirsiniz. Kısa bir süre dinlendirerek sulu bulgur pilavını ikram edebilirsiniz. Yanında ayran veya yoğurt servisi de yaparsanız harika olur. Afiyet olsun. |