Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu bulgur pilavı, oldukça düşük kalori içermesi ve B vitamini bakımından zengin olması nedeniyle günlük besin ihtiyaçlarımızı karşılayabilecek bir pilav çeşididir. Bu lezzetli pilav, havucun sindirimi kolaylaştırıcı etkisi ve içeriğindeki A vitamini ile sağlıklı bir alternatiftir. Havuç, kış sebzesi olmasına rağmen günümüzde her mevsimde bulunabilmektedir ve bu nedenle sıcak yaz günlerinde dahi rahatlıkla pişirilebilir.

Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı iri pilavlık bulgur
  • Yeterince tuz
  • 2 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet iri domates ya da 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3-4 adet yeşil sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Havuçlu Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Pilav yapımına başlarken, pilav tenceresine sızma zeytinyağını ekleyerek ısıtıyoruz. Kuru soğanı yemeklik olacak şekilde doğrayarak yağda kavurmaya başlıyoruz. Aynı şekilde yeşil biberlerin çekirdeklerini çıkarıp doğrayarak soğanlarla birlikte kavuruyoruz. Havuçları rendeleyip tencereye ilave ediyoruz. Biraz daha kavurduktan sonra arzuya göre rendelenmiş domates veya domates salçasını ekliyoruz ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz.

Daha sonra, tencereye 2 bardak su ekliyoruz. Kuru nane ve tuzu da ilave ediyoruz. Su kaynamaya başladığında, ayıklayıp yıkadığımız bulguru ekliyoruz. Tencere kaynadıktan sonra kapağını kapatıyoruz ve ocağın altını kısarak pilavın suyunu çekmesini bekliyoruz. Pilav suyunu çektiğinde, tencereyi ocaktan alıyoruz ve üzerine kağıt bir havlu kapatarak 10 dakika dinlendiriyoruz. Bu şekilde pilav tane tane olacaktır. Artık ana yemeğinizle birlikte havuçlu bulgur pilavını servis edebilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Havuçlu bulgur pilavı, isteğe bağlı olarak kuru nane yerine taze nane veya maydanozla da süslenebilir. Ayrıca, daha zengin bir lezzet elde etmek için tavuk suyu veya et suyu kullanılabilir. Bu pilav, yanında yoğurt veya salata ile birlikte servis edildiğinde daha doyurucu ve dengeli bir öğün haline gelir.

Sonuç

Havuçlu bulgur pilavı, hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif olarak sofralarımızda yer alabilir. Düşük kalorisi ve yüksek besin değeri ile özellikle sağlıklı beslenmeye özen gösterenler için ideal bir seçimdir. Her mevsimde rahatlıkla bulunabilen malzemelerle hazırlanan bu pilav, öğle ve akşam yemeklerinde keyifle tüketilebilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kuru Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Su Oranı

Pilav Su Oranı

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pirinç Pilavı Kaç Kalori?

Pirinç Pilavı Kaç Kalori?

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Düğün Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Düğün Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Üzümlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Üzümlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Yarma Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Yarma Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Melek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Melek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Bezelyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Bezelyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Domates Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Konya Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Konya Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Pilavı Tarifi ve Malzemeleri