Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Bulgur Pilavı

Nohutlu bulgur pilavı, nohut ve bulgurun lezzetli birleşimi ile yapılan geleneksel bir Türk yemeğidir. Bu sağlıklı ve besleyici pilav, basit malzemelerle kolayca hazırlanabilir ve sofralarınızda ana yemeklerin mükemmel bir tamamlayıcısı olabilir. Türk mutfağında pilav çeşitlerinin yeri ve önemi büyüktür. Eğer siz de mükemmel bir yemek sofrası kurmak istiyorsanız, nohutlu bulgur pilavını denemenizi tavsiye ederiz. Şimdiden afiyet olsun.

Nohutlu Bulgur Pilavı için Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı nohut
  • 2 su bardağı bulgur
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı su
  • 1 tutam tuz

Nohutlu Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Nohutları yıkayarak bir kap içerisine koyun ve üzerine su ekleyin. Nohutları bir gece boyunca bu şekilde suda bekletin. Ertesi gün, suyun içindeki nohutları süzerek tekrar yıkayın. Daha sonra düdüklü tencere içerisine nohutları ilave edin ve kapağını kapatarak ocağın altını açın. Yaklaşık yarım saat kadar pişirin. Süre dolunca düdüklü tencerenin havasını alarak dinlendirin.

Bu arada, pilavı yapacağınız tencere içerisine zeytinyağını ve tereyağını koyarak ocağın altını açın. Kısık ateşte tereyağını yakmadan eritin. Tereyağı erirken bulgurları iyice yıkayın. Tereyağı eridikten sonra yıkanmış bulgurları tencere içerisine ilave edin ve 2 dakika kadar kavurun. Bulgurlar kavrulunca, düdüklü tencereden çıkan nohutları süzerek bulgurların içerisine ilave edin. Biraz daha kavurun. Son olarak suyu ilave edin ve tuz ekleyin. Ocağın altını kısık bir dereceye getirin ve bulgurlar suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Yaklaşık 20 dakika kadar pişirdikten sonra bir kaşık ile pilavın dibini kontrol edin. Pilav hafif tencere dibine yapışmış ise ocağın altını kapatın ve yemeği biraz dinlendirin. Dinlendirilmiş yemeği tabaklara alarak servis yapabilirsiniz. Nohutlu bulgur pilavı artık hazır.

Ekstra Bilgiler

Bu pilavı daha da zenginleştirmek isterseniz, içerisine doğranmış domates veya biber ekleyebilirsiniz. Ayrıca, pilavın üzerine kıyılmış taze yeşillikler serpiştirerek sunumunuzu renklendirebilirsiniz. Nohutlu bulgur pilavı, yanında yoğurt veya ayran ile mükemmel bir uyum sağlar. Bu tarifle hem lezzetli hem de sağlıklı bir öğün hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav Nasıl Yapılır?

İç Pilav Nasıl Yapılır?

Editörün Seçtiği

Pilav Su Oranı

Pilav Su Oranı

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kürt Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kürt Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri