Sebzeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Sebzeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Pilav

Pilav, mutfağımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak sürekli olarak sade pilav tüketmek, bir süre sonra farklı arayışlara yönlendirebilir. Bu gibi durumlarda, dolaba şöyle bir göz atarak bulduğum en uygun malzemeleri pilava eklerim. En sık eklediklerimden biri de garnitürdür. Özellikle pilavın yanında tavuklu bir yemek varsa, bu kombinasyonu çok yakıştırırım. Pilavı renklendirmek ve besin değerini artırmak için garnitür, ek bir pişirme işlemi gerektirmediği için de pratik bir seçenektir. Eğer sebzeli pilav tarifini daha önce denemediyseniz, ilk fırsatta denemenizi öneririm. Denediyseniz, bir de benim tarifimle deneyin. Çok seveceğinize ve tekrar tekrar yapmak isteyeceğinize eminim. Özellikle yemek yedirmekte zorlandığınız çocuklarınız varsa, hoşlarına gidecektir. Çocuklar değişiklikleri sever ve hemen fark edip ilgilerini o değişikliğe yönlendirirler. İlgilerini artırmak için pilavın hazırlanma aşamasında bu değişikliği yaptığınızı söyleyerek, sonucunu sizin de çok merak ettiğinizi paylaşabilirsiniz. Deney ve sonuçlar, çocukları heyecanlandıran bir etkinliktir. Şimdi gelelim bu güzel pilavımızın tarifine;

Sebzeli Pilav Malzemeleri

  • 3 adet olgun domates (soyulmuş ve doğranmış)
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz
  • Karabiber

Sebzeli Pilav Nasıl Yapılır?

Pirinçleri yıkayıp süzün. Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alıp, havucu ekleyerek sararıncaya kadar kavurun. Ardından pirinçleri ekleyip, tuzu da ilave ederek kavurmaya devam edin. İyice kavurduğunuz pirince domatesleri ekleyin ve biraz daha kavurun. Sonrasında bezelye, tuz, karabiber, şeker ve suyu ekleyip kapağını kapatarak pişirmeye bırakın. Pilav suyunu tamamen çektiğinde kapağını açıp, kıyılmış dereotunu ekleyin ve bir kez karıştırın. Demlenmesi için üzerine bir kağıt havlu örtüp, kapağını kapatın ve bir kenara alın.

Ekstra İpuçları:

  • Havuca ek olarak kırmızı biber veya mısır da ekleyebilirsiniz.
  • Pirinçleri önceden yarım saat kadar suda bekletirseniz, daha güzel bir sonuç elde edersiniz.
  • Pilavı servis etmeden önce 10 dakika kadar dinlendirin.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Midye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Bezelyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Bezelyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Temcit Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Temcit Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İç Pilav Nasıl Yapılır?

İç Pilav Nasıl Yapılır?

Güncel

Safranlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Safranlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri