Sebzeli Pilav Pilav, mutfağımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak sürekli olarak sade pilav tüketmek, bir süre sonra farklı arayışlara yönlendirebilir. Bu gibi durumlarda, dolaba şöyle bir göz atarak bulduğum en uygun malzemeleri pilava eklerim. En sık eklediklerimden biri de garnitürdür. Özellikle pilavın yanında tavuklu bir yemek varsa, bu kombinasyonu çok yakıştırırım. Pilavı renklendirmek ve besin değerini artırmak için garnitür, ek bir pişirme işlemi gerektirmediği için de pratik bir seçenektir. Eğer sebzeli pilav tarifini daha önce denemediyseniz, ilk fırsatta denemenizi öneririm. Denediyseniz, bir de benim tarifimle deneyin. Çok seveceğinize ve tekrar tekrar yapmak isteyeceğinize eminim. Özellikle yemek yedirmekte zorlandığınız çocuklarınız varsa, hoşlarına gidecektir. Çocuklar değişiklikleri sever ve hemen fark edip ilgilerini o değişikliğe yönlendirirler. İlgilerini artırmak için pilavın hazırlanma aşamasında bu değişikliği yaptığınızı söyleyerek, sonucunu sizin de çok merak ettiğinizi paylaşabilirsiniz. Deney ve sonuçlar, çocukları heyecanlandıran bir etkinliktir. Şimdi gelelim bu güzel pilavımızın tarifine; Sebzeli Pilav Malzemeleri
Sebzeli Pilav Nasıl Yapılır? Pirinçleri yıkayıp süzün. Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alıp, havucu ekleyerek sararıncaya kadar kavurun. Ardından pirinçleri ekleyip, tuzu da ilave ederek kavurmaya devam edin. İyice kavurduğunuz pirince domatesleri ekleyin ve biraz daha kavurun. Sonrasında bezelye, tuz, karabiber, şeker ve suyu ekleyip kapağını kapatarak pişirmeye bırakın. Pilav suyunu tamamen çektiğinde kapağını açıp, kıyılmış dereotunu ekleyin ve bir kez karıştırın. Demlenmesi için üzerine bir kağıt havlu örtüp, kapağını kapatın ve bir kenara alın. Ekstra İpuçları:
|