Bulgur pilavı, yöresel olarak her bölgeye ait birçok tarifi bulunan bir lezzettir. Doğu yörelerinde tereyağlı ve sade yapılan bulgur pilavı, daha iç kesimlerde bol salçalı ve sebzeli tercih edilmektedir. Tarifimizdeki bulgur pilavı, et suyunun lezzetiyle salçalı ve sebzelidir. Tercihe göre pilavın içeriğindeki malzemeler havuç, patates, kabak, patlıcan gibi sebzelerle çoğaltılabilir. Bulgur Pilavı Malzemeleri
Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? İlk önce soğanları ve sarımsağı ince ince yemeklik olacak şekilde doğrayın. Domatesleri rendeleyin ve biberlerin çekirdeklerini çıkararak kıyın. Bir tencere içerisine soğanları ve sarımsakları alın. Üzerine bir miktar tuz ve yağları ekleyerek kavurun. Soğanlar şeffaflaşmaya başladığında biberleri ekleyerek iki dakika daha kavurmaya devam edin. Üzerine salçayı ve domatesleri ekleyin ve domatesler suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin. Suyunu çektikten sonra domateslere bulguru ekleyerek kavurmaya devam edin. Kaynayan suyun içinde bulyonu eriterek dört su bardağı suyu bulgurun üzerine döküp karıştırın. Kısık ateşte pilav suyunu çekip üzeri göz göz olana kadar pişirmeye devam edin. Son olarak ocağın altını kapatarak suyunu çeken pilavın kapağını açın ve hafifçe karıştırın. Tencerenin ağzını havlu kâğıt ile kapatarak üzerine kapağını kapatın. Servis yapılıncaya kadar pilavı demlemeye bırakın. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Bulgur pilavını daha da lezzetlendirmek için içine ekleyebileceğiniz bazı malzemeler:
Bulgur pilavını farklı sebzelerle zenginleştirerek, besleyici ve lezzetli bir yemek haline getirebilirsiniz. Ayrıca, et suyu yerine sebze suyu kullanarak da vejetaryen bir seçenek oluşturabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Bağdaş
12 Temmuz 2024 CumaBulgur pilavı yaparken salça ve domatesin suyunu tamamen çekmesini beklediğimizde bulgurun kuru olmasını nasıl önleyebiliriz? Ayrıca, bulyon yerine evde hazırladığımız et suyunu kullanmak lezzeti ne kadar fark eder?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaBağdaş, bulgur pilavının kuru olmaması için salça ve domatesin suyunu tamamen çekmesini beklemeden bulguru ekleyebilirsiniz. Bu şekilde bulgur, sosun nemini daha iyi emer ve daha yumuşak olur. Ayrıca, pişirme süresi boyunca su miktarını kontrol ederek gerekiyorsa azar azar su ekleyebilirsiniz.
Evde hazırladığınız et suyunu kullanmak, pilavınıza daha derin ve zengin bir lezzet katacaktır. Doğal et suyu, bulyondan daha yoğun ve taze bir tat sunar, bu da yemeğinizin lezzetini önemli ölçüde artırabilir. Bu nedenle, imkanınız varsa ev yapımı et suyu kullanmanızı tavsiye ederim.