Safranlı pilav, içeriğinde kullanılan malzemelerin ve baharatların oluşturduğu eşsiz tat ile herkesin beğenisini kazanır. Bu pilav, farklı yörelerde sıklıkla tercih edilen ve özellikle sulu yemeklerin, türlü yemeklerin yanında mükemmel bir lezzet olarak sunulur. Bu makalede, safranlı pilav tarifini, içeriğinde kullanılan malzemeleri ve yapılışını detaylı bir şekilde anlatacağız. Pilav tarifleri arasında en çok tercih edilen yemeklerden biri olan safranlı pilavı büyük bir keyifle hazırlamanız ve sevdiklerinizle beraber afiyetle yemeniz dileğiyle. Hadi kolları sıvayarak işe koyulalım, hepinize kolay gelsin. Safranlı Pilav Tarifi Malzemeleri
Safranlı Pilav Nasıl Yapılır? Safranlı pilav tarifine, öncelikle bir tavada yağı eriterek başlayalım. Tel şehriyeleri kızan yağa ilave ederek 5 dakika kadar kavuralım. Önceden hazırlanarak 15 dakika kadar sıcak suda bekletilen, süzülmüş ve soğuk sudan geçirilmiş olan pirinçleri ekleyelim. Haşlanmış bezelyeleri ve kabukları soyulmuş Antep fıstıklarını da ilave edelim. 3 tatlı kaşığı safranı ve tavuk bulyonu 1 su bardağı sıcak suda eritelim ve pilavın içine ekleyelim. Hazırlanan pilavın tuzunu da atarak 15 dakika kadar kısık ateşte pişirelim, ardından ocaktan alalım. Pişen pilavı 15 dakika demlenmeye bırakalım ve ardından servis yapalım. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Safranın kaliteli ve gerçek olmasına özellikle dikkat edin, çünkü safran pilavın ana lezzet kaynağıdır. Safranlı pilavın yanında cacık veya yoğurtlu mezeler servis edebilirsiniz, bu pilavın lezzetini daha da artıracaktır. Safranlı pilavı, davet sofralarınızda ana yemeklerin yanında şık bir garnitür olarak da kullanabilirsiniz. Safranlı pilavın renginin daha canlı olması için safranı sıcak suda iyice çözündürerek kullanmanız önerilir. |