Yemeklerde çeşitli aroma ve lezzet yakalamak için çeşitli baharat ve soslar kullanılır. Özellikle pilavlarda kullanılan köri, sadece lezzet olarak değil faydalarıyla da bilinmektedir. Köri, mide rahatsızlıkları ve kalp damar hastalıklarına iyi geldiği bilinen özelliklere sahiptir. Çok sayıda pilav tarifi bulunmaktadır. Fakat şimdi sizlerle çok lezzetli olduğu kadar şifalı bir pilav tarifini paylaşalım. Körili Pilav Tarifi Malzemeleri
Nasıl Yapılır? Tencere içine sıvı yağ ve pirinç alınır, biraz kavrulur ve 1 çay kaşığı köri eklenir. 2 dakika daha kavrulur. Üzerine tuz ve Knorr bulyon eklenir ve 3.5 bardak su eklenir. 15 dakika pişirilir ve garnitür eklenir. 5 dakika daha pişirilir ve demlenmesi için ocaktan alınır. 10 dakika demlenen pilav sıcak olarak servis edilir. Mis gibi körili pilav hazırdır. Afiyet olsun. |