Etli Şehriye Pilavı, Türk mutfağının en güzel örneklerinden biri olup, sarayın ihtişamını sofralara taşıyan bir lezzettir. Hem görsel hem de tat anlamında doyurucu olan bu yemek, neredeyse herkes tarafından beğenilerek tüketilmektedir. Etli Şehriye Pilavı Malzemeleri
Etli Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır? Etli Şehriye Pilavı yapmak için öncelikle etleri pişirmemiz gereklidir. Bunun için derin bir tencereye bir miktar ayçiçek yağı koyarak etleri 6-7 dakika kadar kavuralım. Daha sonra kavurduğumuz etlerin üzerine yarım bardak sıcak su ilave ederek, etler iyice yumuşayana kadar pişirelim. Etler piştikten sonra, kalan yağı, ince doğranmış soğan ve biberleri ekleyerek 2-3 dakika daha kavuralım. Ardından arpa şehriyeleri de ekleyerek, yaklaşık 10 dakika daha kısık ateşte kavurmaya devam edelim. Etli Şehriye Pilavı hazırlama aşamasındaki önemli noktalardan biri, kavurma işlemi tamamen bitene kadar tuz eklememektir. Kavurma işlemi bittikten sonra, sıcak suyu ve tuzu da malzemelere ekleyerek, kısık ateşte pişmeye bırakabiliriz. Pilavımız iyice suyunu çekip piştikten sonra, altını kapatalım ve bir kere karıştırarak dinlenmeye bırakalım. Etli Şehriye Pilavı, 15 dakika dinlendirildikten sonra, servise hazır hale gelecektir. Dilerseniz dinlendirme aşamasında, kapak ile pilav arasına kalın bir peçete koyarak, pilavın fazla nemini alabilirsiniz. Sıcak olarak servis yapacağınız Etli Şehriye Pilavı, herkes tarafından beğenilecektir. Arzuya göre servis yaparken üzerine kırmızı biber ekebileceğiniz Etli Şehriye Pilavı, dilerseniz sade olarak da servis edilebilir. Servis için bir diğer öneri ise karabiber eklemektir; bu tamamen sizin damak zevkinize kalmış bir seçimdir. Afiyet olsun. |
Cemşasb
22 Mayıs 2024 ÇarşambaMerhaba ben dahaki önce şehriye pilavı yapmadım şehriye pilavlarin içinde kullandım ama tek başına pilav yapmadım. Acaba diğer pirinç pilavı ya da bulgur pilavı gibi lezzetli olur mu bir de lapa olur mu acaba sehriyeler. Bilgi verir misiniz
Cevap yazAdmin
22 Mayıs 2024 ÇarşambaMerhaba Cemşasb,
Şehriye pilavı da pirinç pilavı ya da bulgur pilavı kadar lezzetli olabilir. Şehriyelerin lapalaşmaması için kavurma aşaması önemlidir. Şehriyeleri tereyağı ya da sıvı yağ ile rengi dönene kadar kavurursan, piştikten sonra lapa olma olasılığı azalır. Ayrıca, su miktarını da iyi ayarlamak gerekir. Genellikle 1 bardak şehriye için 1.5 bardak su kullanmak yeterli olur. Afiyet olsun!
Sevgiler,
Bende
22 Mayıs 2024 ÇarşambaEtli şehriye pilavı etleri bir tavada suyunu çekene kadar kavurduktan sonra başka bir tavada tereyağ ile şehriyeleri kavuruyoruz. Sonra ne kadar yapacaksak 1 su bardağı mesela şehriyeye 2 su bardağı su koyarak kısık ateşte pişiriyoruz. Sonra dinlendirip sunum yapabiliriz salatayla.
Soru Sor / Yorum Yap