Etli Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Etli Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Şehriye Pilavı, Türk mutfağının en güzel örneklerinden biri olup, sarayın ihtişamını sofralara taşıyan bir lezzettir. Hem görsel hem de tat anlamında doyurucu olan bu yemek, neredeyse herkes tarafından beğenilerek tüketilmektedir.

Etli Şehriye Pilavı Malzemeleri

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 150 gram kuşbaşı et
  • 4 adet sivri biber
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam kırmızı biber (isteğe bağlı)

Etli Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır?

Etli Şehriye Pilavı yapmak için öncelikle etleri pişirmemiz gereklidir. Bunun için derin bir tencereye bir miktar ayçiçek yağı koyarak etleri 6-7 dakika kadar kavuralım. Daha sonra kavurduğumuz etlerin üzerine yarım bardak sıcak su ilave ederek, etler iyice yumuşayana kadar pişirelim. Etler piştikten sonra, kalan yağı, ince doğranmış soğan ve biberleri ekleyerek 2-3 dakika daha kavuralım. Ardından arpa şehriyeleri de ekleyerek, yaklaşık 10 dakika daha kısık ateşte kavurmaya devam edelim.

Etli Şehriye Pilavı hazırlama aşamasındaki önemli noktalardan biri, kavurma işlemi tamamen bitene kadar tuz eklememektir. Kavurma işlemi bittikten sonra, sıcak suyu ve tuzu da malzemelere ekleyerek, kısık ateşte pişmeye bırakabiliriz. Pilavımız iyice suyunu çekip piştikten sonra, altını kapatalım ve bir kere karıştırarak dinlenmeye bırakalım.

Etli Şehriye Pilavı, 15 dakika dinlendirildikten sonra, servise hazır hale gelecektir. Dilerseniz dinlendirme aşamasında, kapak ile pilav arasına kalın bir peçete koyarak, pilavın fazla nemini alabilirsiniz. Sıcak olarak servis yapacağınız Etli Şehriye Pilavı, herkes tarafından beğenilecektir. Arzuya göre servis yaparken üzerine kırmızı biber ekebileceğiniz Etli Şehriye Pilavı, dilerseniz sade olarak da servis edilebilir. Servis için bir diğer öneri ise karabiber eklemektir; bu tamamen sizin damak zevkinize kalmış bir seçimdir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Cemşasb

22 Mayıs 2024 Çarşamba

Merhaba ben dahaki önce şehriye pilavı yapmadım şehriye pilavlarin içinde kullandım ama tek başına pilav yapmadım. Acaba diğer pirinç pilavı ya da bulgur pilavı gibi lezzetli olur mu bir de lapa olur mu acaba sehriyeler. Bilgi verir misiniz

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Cemşasb,

ޞehriye pilavı da pirinç pilavı ya da bulgur pilavı kadar lezzetli olabilir. ޞehriyelerin lapalaşmaması için kavurma aşaması önemlidir. ޞehriyeleri tereyağı ya da sıvı yağ ile rengi dönene kadar kavurursan, piştikten sonra lapa olma olasılığı azalır. Ayrıca, su miktarını da iyi ayarlamak gerekir. Genellikle 1 bardak şehriye için 1.5 bardak su kullanmak yeterli olur. Afiyet olsun!

Sevgiler,

2. Cevap
cevap

Bende

Etli şehriye pilavı etleri bir tavada suyunu çekene kadar kavurduktan sonra başka bir tavada tereyağ ile şehriyeleri kavuruyoruz. Sonra ne kadar yapacaksak 1 su bardağı mesela şehriyeye 2 su bardağı su koyarak kısık ateşte pişiriyoruz. Sonra dinlendirip sunum yapabiliriz salatayla.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Etli Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Etli Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Patatesli Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Patatesli Tarifi ve Malzemeleri

Firik Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Firik Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Baharatlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Baharatlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Pilav Kaç Kalori?

Tavuklu Pilav Kaç Kalori?

Güncel

Karabuğday Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Karabuğday Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mısırlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Mısırlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri