Kıymalı Pirinç Pilavı Kıymalı pirinç pilavı, oldukça besleyici ve yapımı kolay bir yemektir. Hazırlama süresi, pişirme işlemiyle birlikte yaklaşık 30 dakika sürer. Bu nedenle, vakti kısıtlı olanların sıklıkla tercih ettiği bir yemektir. Bol miktarda karbonhidrat, yağ ve protein içerdiğinden dolayı kolesterolü olanların küçük porsiyonlarda tüketmesi ve gece uyku saatine yakın kesinlikle uzak durulması gerekir. Az yağlı kıyma kullanarak bu riski azaltmak mümkündür. Kıymalı pirinç pilavı, ana öğün olarak geleneksel Türk mutfağında sıklıkla pişirilir. Herkes tarafından bilinen ve sevilen yemeklerin başında gelir. Genellikle süzme yoğurtla birlikte servis edilir. Evde kıymalı pirinç pilavı hazırlamak isteyen mutfak şefleri için gerekli malzeme listesi ve tarif aşağıdaki gibidir: Kıymalı Pirinç Pilavı Malzemeleri
Kıymalı Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır? Öncelikle tereyağını tencerede eritin. Ardından ince ince doğranmış soğanı tencereye atın ve bir süre kavurun. Hemen ardından yıkanmış ve çekirdeklerinden ayrılarak halka şeklinde doğranmış çarliston biberleri ekleyin. Ara ara karıştırın. Kokusunu salmaya başladığında kıymayı da ekleyin ve kavurun. Etin suyu çıktığında domates salçasını ekleyin ve biraz daha kavurun. Baharatları ve yıkanmış pirinci de ekleyin ve birkaç dakika karıştırdıktan sonra üzerine karışımı 5 cm'ye kadar geçecek şekilde sıcak su dökün. Tuzu ekleyip karıştırın ve kapağını kapatın. Kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyin. Suyunu çekince 5 dakika dinlendirip servis yapabilirsiniz. Ekstra Bilgiler: 1. Pirinci önceden ılık suyla yıkayarak nişastasını giderebilir ve pilavın daha tane tane olmasını sağlayabilirsiniz. 2. Pilavın üzerine ince doğranmış taze maydanoz ekleyerek sunumunuzu renklendirebilirsiniz. 3. Yanında turşu veya salata ile servis yaparak lezzeti artırabilirsiniz. |