Kıymalı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Kıymalı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pirinç Pilavı

Kıymalı pirinç pilavı, oldukça besleyici ve yapımı kolay bir yemektir. Hazırlama süresi, pişirme işlemiyle birlikte yaklaşık 30 dakika sürer. Bu nedenle, vakti kısıtlı olanların sıklıkla tercih ettiği bir yemektir. Bol miktarda karbonhidrat, yağ ve protein içerdiğinden dolayı kolesterolü olanların küçük porsiyonlarda tüketmesi ve gece uyku saatine yakın kesinlikle uzak durulması gerekir. Az yağlı kıyma kullanarak bu riski azaltmak mümkündür. Kıymalı pirinç pilavı, ana öğün olarak geleneksel Türk mutfağında sıklıkla pişirilir. Herkes tarafından bilinen ve sevilen yemeklerin başında gelir. Genellikle süzme yoğurtla birlikte servis edilir. Evde kıymalı pirinç pilavı hazırlamak isteyen mutfak şefleri için gerekli malzeme listesi ve tarif aşağıdaki gibidir:

Kıymalı Pirinç Pilavı Malzemeleri

  • 300 gram dana kıyma
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım yemek kaşığı tuz

Kıymalı Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle tereyağını tencerede eritin. Ardından ince ince doğranmış soğanı tencereye atın ve bir süre kavurun. Hemen ardından yıkanmış ve çekirdeklerinden ayrılarak halka şeklinde doğranmış çarliston biberleri ekleyin. Ara ara karıştırın. Kokusunu salmaya başladığında kıymayı da ekleyin ve kavurun. Etin suyu çıktığında domates salçasını ekleyin ve biraz daha kavurun. Baharatları ve yıkanmış pirinci de ekleyin ve birkaç dakika karıştırdıktan sonra üzerine karışımı 5 cm'ye kadar geçecek şekilde sıcak su dökün. Tuzu ekleyip karıştırın ve kapağını kapatın. Kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyin. Suyunu çekince 5 dakika dinlendirip servis yapabilirsiniz.

Ekstra Bilgiler:

1. Pirinci önceden ılık suyla yıkayarak nişastasını giderebilir ve pilavın daha tane tane olmasını sağlayabilirsiniz.

2. Pilavın üzerine ince doğranmış taze maydanoz ekleyerek sunumunuzu renklendirebilirsiniz.

3. Yanında turşu veya salata ile servis yaparak lezzeti artırabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Pirinç Pilavı Kaç Kalori?

Pirinç Pilavı Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Temcit Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Temcit Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Kaç Kalori?

Bulgur Pilavı Kaç Kalori?

Arpa Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Börülceli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Börülceli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çerkez Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Divriği Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Divriği Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kırgız Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kırgız Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Melek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Melek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Ali Paşa Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Ali Paşa Pilavı Tarifi ve Malzemeleri