Havuçlu Bezelyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Havuçlu Bezelyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Bezelyeli Pilav

Ülkemizin zengin yemek kültüründe pilav, hemen her yemeğin yanında sıkça tercih edilen bir lezzettir. Bu yazıda, oldukça lezzetli ve yapımı kolay bir Havuçlu Bezelyeli Pilav tarifi paylaşacağız.

Havuçlu Bezelyeli Pilav Malzemeleri

  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Yapılışı

Öncelikle havuçları yıkayıp, soyun ve küp şeklinde doğrayın. Tencereye sıvı yağı alın ve üzerine pirinci ekleyerek 5-6 dakika kadar kavurun. Ardından doğranmış havuçları ve haşlanmış bezelyeleri ekleyin ve 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin. Üzerine tavuk suyu ve tuz ekleyerek ocağın altını kısın ve pilavı 18-20 dakika pişirin. Pişen pilavı ocaktan alın ve 10-15 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis edin.

Ekstra Bilgiler

Pilavın lezzetini artırmak için tavuk suyu yerine et suyu da kullanabilirsiniz. Ayrıca, pilavın daha aromatik olması için pişirme sırasında birkaç dal dereotu veya maydanoz ekleyebilirsiniz. Bu pilav, yanında yoğurt veya cacık ile servis edildiğinde daha da lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Buğday Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Buğday Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Nasıl Yapılır?

Pilav Nasıl Yapılır?

Erişte Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Erişte Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Konya Düğün Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Konya Düğün Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Garnitürlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kestaneli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kestaneli Pilav Tarifi ve Malzemeleri