Kavurmalı Pilav

Kavurmalı Pilav

Kavurmalı pilav ülkemizin dört bir yanında yapılmakta olan bir pilav çeşididir. Bu pilav dünya çapında da tüketilmekte fakat Türk mutfağına özgü bir pilav olarak bilinmektedir. Kavurma ismi bu pilava et kavrulup konulduğu için eklenmiştir. Çok lezzetli bir pilav çeşidi olan kavurmalı pilav pirinç pilavı da olabilir bulgurla yapılan pilavda olabilir yani tamamen isteğe bağlıdır. Kavurmalı pilav özellikle Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde düğün yemekleri olarak da tüketilmektedir. Kavurmalı pilav bu yörelerde daha çok ev dışında toplu olarak tüketilen yerlerde mevcuttur. Düğün ve özel günlerde büyük kazanlar içerisinde yapıldığına sıkça rastlanılmaktadır. Kalorisi oldukça yüksek ve doyurucu bir yemek türüdür. Yapımı kolay fakat içerisine et konulduğu için uzun süren bir yemek çeşididir. Türkiye'de yaşayıp kavurmalı pilavı tatmamak imkansızdır diyebiliriz. Eğer bu lezzeti tatmadıysanız bir an önce tatmanızı tavsiye ederiz. Zaten et ve pilavın bu muhteşem uyumunu tattıktan sonra vazgeçmeniz mümkün değildir.

Kavurmalı Pilav için gerekli malzemeler
Pilav için
  • 2-3 su bardağı baldo pirinç
  • 150 gram tereyağı veya bir bardak zeytinyağı
  • 3 su bardağı kaynar su
  • Tuz
  • Karabiber
Kavurması İçin
  • 600 gram dana kuşbaşı
  • İç yağı
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
Kavurmalı Pilav Hazırlanışı

Öncelikle pilavın yapımı için pirinçleri güzel bir şekilde ayıklayıp yıkayalım. Daha sonra içerisine tuzunu ve karabiberini koyup ılık suda bekletelim. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra tencerenin içerisine kaynar suyu koyup, yağını ekleyip son olarak da pirinci ilave edelim ve kısık ateşte pilavımızı pişirmeye başlayalım. Pilavın pişmesi için tenceremizi kapatıp kavurmasını hazırlamaya koyulalım. Kavurmanın içerisine atacağımız iç yağını küçük küçük doğruyoruz. 1 adet kuru soğanı da ince ince kıyıyoruz. Daha sonra ayrı bin tencereye iç yağını koyuyoruz ve eritmeye başlıyoruz. İç yağı erittikten sonra içerisine eti koyuyoruz ve suyunu tam çekene kadar kavuruyoruz.Daha sonra içerisine ince ince kıydığımız kuru soğanı, tuzu ve karabiberini ekliyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz. Deyim yerindeyse soğan içerisinde ölene kadar etimizi pişirmeye devam ediyoruz. Bu işlem gerçekleşirken muhtemelen pilavımız suyunu çekmiş ve pişmiş olacaktır. Pilavımızı bir süre dinlendiriyoruz bu süre yaklaşık 20 dakikadır. Pilavımızı servis tabaklarına koyuyoruz ve üzerine kavurduğumuz etleri iyice yayıyoruz. Kavurmalı pilavımız hazır ve sıcak bir şekilde servis edilebilir. Afiyet olsun

Kavurmalı pilavı sağlıklı bir insan gayet rahat bir şekilde korkmadan tüketebilir. Fakat içerisinde et ve yağ olduğu için kilo yapması normaldir. Eğer doktorunuz kırmızı eti yasaklamadı ise ve kolestrol hastası değilseniz bu lezzeti sık sık sofralarınıza misafir edebilirsiniz.
Son Güncelleme : 05.12.2018 22:48:59
Kavurmalı Pilav ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Kavurmalı Pilav Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Kavurmalı Pilav"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Fıstıklı Pilav
Fıstıklı Pilav
Fıstıklı Pilav, hem doyurucu olup hemde lezzetli bir yemek türü olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan bu pilav genellikle özel günlerde veya özel misafir geldiği zaman tercih edilmektedir. Fakat fıstıklı pilav her bayanın yapabileceği bir yemek tü...
Havuçlu Pilav
Havuçlu Pilav
Havuçlu Pilav, Peynir, domates, sarma, yoğurt, tavuk, pilav. Bu çeşit yiyecekler birbirlerinden farklı bir şekilde tüketmekten zevk alınan yiyeceklerdir. Farklı bir şekilde tüketince karnım doyum olmuyor sanki. Dün de teriyaki sosumu hemen denemek iç...
Fırında Pilav
Fırında Pilav
Fırında Pilav, farklı yemek tariflerinde olduğu gibi fırında hazırlanan pilavın da lezzeti çok daha farklı ve lezzetli olmaktadır. Pilavımızın lezzetini pekiştirmek için pilavımızı fırına vermeden hemen önce ocakta pişirdikten sonra fırına verelim. A...
Çin Pilavı
Çin Pilavı
Çin pilavı; Son yıllarda ülkemizde gelişmeye başlayan bir pilav çeşididir. Bulgur ve pirinç şeklinde pilavları çeşitlendirecek olursak Çin pilavı pirinçle yapılmaktadır. Her ne kadar Çin mutfağı ile bizim mutfağımızın arasında büyük değişiklikler bul...
Garnitürlü Pilav
Garnitürlü Pilav
Garnitürlü pilav ülkemizde son zamanlarda git gide yaygınlaşan çok lezzetli bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç olarak ikiye ayıracak olursak garnitürlü pilavı pirinç pilavlarına bir örnek olarak gösterebiliriz. Yapımı çok kolay olan bu p...
Fırında Tavuklu Pilav
Fırında Tavuklu Pilav
Fırında tavuklu pilav, hep aklımda olan fakat bir türlü fırsat bulup yapamadığım bu pilavı bugün yapmaya karar verdim. Pilav ve tavuk ayrılmaz bir ikili gruptur. Bu ikiliyi nasıl yapmak isterseniz yapın güzel olacak ve afiyetle tüketilecektir. Lakin ...
1 Tabak Pilav Kaç Kalori
1 Tabak Pilav Kaç Kalori
Bir Tabak Pilav Kaç Kalori, Türk mutfağının özelliğinden dolayı sulu yemeklerin ve ızgaraların yanında olukça fazla yenilen pilavın kalorisi, özellikle kilo sorunu olan şahısları ilgilendirmektedir. Pilavın kilo alınmasına neden olması için ilk önce ...
İran Pilavı
İran Pilavı
İran pilavı adı da üzerinde olduğu gibi İran yöresine ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur pilavları ve pirinç pilavları olarak ikiye ayırt edecek olursak İran pilavı pirinç pilavlar arasında yer almaktadır. İran pilavını güzel kılan noktada zat...
İtalyan Pilavı
İtalyan Pilavı
İtalyan pilavı diğer bir ismi ve daha yaygın olarak kullanılan ismi de Risottudur. Adı üzerinde İtalyan mutfağına ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç pilavları olarak ikiye ayıracak olursak İtalyan pilavı yani Risotto bir pirinç pilav...
Kabaklı Pilav
Kabaklı Pilav
Kabaklı pilav, genellikle evlerimizde kolaylıkla bulunan malzemelerden yapılan ana malzemesi kabaklı pilav olan bir pilav çeşididir. çok lezzetli ve bir o kadarda pratiktir. Kabaklı pilavın malzemeleri şunlardır;2 tane orta boy kabak2 tane orta boy h...
İç Pilav
İç Pilav
İç Pilav, farklı lezzetlere açık olanlar ve damak tadına güvenenler için özellikle tavsiye edebileceğimiz harika bir pilav çeşididir. İç pilav genel olarak yörelere göre pişirilme esnasında farklılıklar gösterse de genellikle bol baharat kaldırabilen...
Bulgur Pilavı Sade
Bulgur Pilavı Sade
Bulgur pilavı sade, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen adeta olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Gerek lezzeti olsun gerek yapılışının kolaylığı olsun bizlerin bu pilav çeşidi ile sık sık karşılaşmamıza neden olmaktadır. Tabi ki bu kada...

 

Nohutlu Pilav
Türkmen Pilavı
Perde Pilavı
Havuçlu Bezelyeli Pilav
Kuru Fasulye Pilav
Lapa Pilav
Arpa Şehriye Pilavı
Nohutlu Tavuklu Pilav
Hamsili Pilav
Patlıcanlı Bulgur Pilavı
Kepekli Pirinç Pilavı
Özbek Pilavı
Acem Pilavı
Arap Pilavı
Afgan Pilavı
Basmati Pilavı
Azeri Pilavı
Fıstıklı Pilav
Havuçlu Pilav
Fırında Pilav
Çin Pilavı
Garnitürlü Pilav
Fırında Tavuklu Pilav
1 Tabak Pilav Kaç Kalori
İran Pilavı
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Popüler İçerik
Özbek Pilavı
Özbek Pilavı
Özbek pilavı, herkesin afiyetle yediği ayrı bir lezzettir. Bu pilav içeriğinde kullanılan baharatlarla, sebzelerle farklı bir tat sunar. Bu pilav bütü...
Acem Pilavı
Acem Pilavı
Acem Pilavı, Acem pilavı genellikle çoğu evde yapılmasa da oldukça kolay ve zahmetsiz olmaktadır. Pilav çeşitleri oldukça çok olup genellikle bulgur v...
Arap Pilavı
Arap Pilavı
Arap Pilavı, günümüzde hemen hemen her evde yapılmasa da çok lezzetli olup zahmetli bir yemek olmamaktadır. Günümüzde pilav çeşitleri oldukça fazla ol...
Afgan Pilavı
Afgan Pilavı
Afgan pilavı, bir diğer adıyla Afganistan ve Özbekistan yörelerinde meşhur bir ana yemektir.Afganistan'da her 21 mart' ta Nevruz sebebiyle afgan pilav...
Basmati Pilavı
Basmati Pilavı
Basmati Pilavı, pirinç türleri arasında mükemmel bir lezzete ve kaliteye sahip olan basmati pirinci ile hazırlanan pilavı bir kez tadan bir daha bu le...
Azeri Pilavı
Azeri Pilavı
Azeri pilavı, oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır. Her evde yapılabilecek bir yemek tarifi olup her bayanın yapabileceği kolay bir doyurucu yemek çe...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Nisan - 2019