Pilav Çeşitleri ve Tarifleri Pilav, her yemeğin yanında mükemmel bir tamamlayıcı olarak öne çıkar. Farklı pilav çeşitleri, ana yemeklerin lezzetini tamamlar ve sofralara çeşitlilik katar. Bulgur pilavı, erişteli pilav, pirinç pilavı, meyhane pilavı, soslu pilav, sebzeli pilav ve şehriyeli pilav gibi onlarca farklı pilav tarifi bulunmaktadır. Şimdi sizlerle unutulmaz bazı pilav tariflerini paylaşacağız. Meyhane Pilavı Malzemeleri
Meyhane Pilavı Nasıl Yapılır? Tüm sebzeler yıkanır, soyulur ve küp küp doğranır. Önce sıvı yağ tencereye alınır ve kuru soğanlar eklenerek 3-4 dakika kavrulur. Kavrulan soğanlara biberler ve domates eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Üzerine bulgur ilave edilir, karıştırılır ve su eklenir. Tuz, karabiber ve tavuk suyu tableti ilavesinden sonra pilav 15-17 dakika kısık ateşte pişirilir. Ocaktan alınan pilav 15 dakika kadar dinlenmeye bırakılır ve sıcak olarak servis yapılır. İsteğe bağlı olarak soğuk meze şeklinde de servis edilebilir. Meyhane pilavı servise hazırdır. Afiyet olsun. Lapa Pilavı Malzemeleri
Lapa Pilavı Nasıl Yapılır? Domates ve sarımsak soyulur ve küçük küçük doğranır. Tencereye sıvı yağ ve domatesler alınır ve kavrulur. Kavrulan domateslere sarımsak eklenir ve 2 dakika daha kavrulduktan sonra yıkanmış pirinç ilave edilip 2-5 dakika kadar kavrulur. Üzerine tavuk suyu eklenir ve tuz ile karabiber ilave edilir. Pilav kısık ateşte 15 dakika pişirilir ve arada bir karıştırılır. Hafif sulu kalacak şekilde ocaktan alınır ve dinlenmesi için 10-15 dakika beklenir. Lapa pilavı sıcak olarak servis yapılır. Açık ekmek ile tüketildiğinde çok lezzetli olur. Afiyet olsun. Sebzeli Pilav Malzemeleri
Sebzeli Pilav Nasıl Yapılır? Öncelikle tüm sebzeler yıkanır, soyulur ve küp küp doğranır. Tencereye sıvı yağ eklenir ve tüm sebzeler eklenerek 3-4 dakika kavrulur. Üzerine pirinç eklenir ve 2-3 dakika daha pişirilir. Tavuk suyu, tuz ve karabiber ilavesi ile ocak kısılır. 15-20 dakika kısık ateşte pişen pilav ocaktan alınır. 15 dakika dinlendirilir ve sebzeli pilav servise hazırdır. Afiyet olsun. Tavuklu ve Nohutlu Pilav Malzemeleri
Tavuklu ve Nohutlu Pilav Nasıl Yapılır? Tavuk göğsü tencerede 25-30 dakika pişirilir. Pişen tavuk suyundan ayrılır ve ince ince didiklenir. Başka bir tencerede sıvı yağ ve pirinç alınır ve kavrulur. Kavrulan pirinçlerin üzerine ayrılan tavuk suyu eklenir ve 15 dakika kısık ateşte pişirilir. Daha sonra üzerine tavuk eti, haşlanmış nohut, tuz ve karabiber eklenir. 5 dakika daha pişirilen pilav ocaktan alınarak 10-15 dakika dinlendirilir. Tavuklu ve nohutlu pilav servise hazırdır. Afiyet olsun. |
Gülendam
04 Mayıs 2024 CumartesiPirinç pilavının her türlüsünü severim. En sevdiğim ise sebzeli pirinç pilavı, sadece bu pilav olsun yanında su bile olmasın benim için yeter o kadar severim. Normalde sebzeli pilavı kendim hazırlarım ancak evde pek sebze yok. Acaba markette satılan kavanoz garnitürü koysam yine de yaptığım pilav güzel olur mu?
Cevap yazAdmin
04 Mayıs 2024 CumartesiTabii ki, markette satılan kavanoz garnitürü kullanabilirsin. Kavanoz garnitürleri genellikle haşlanmış ve tuzlanmış sebzelerden oluşur, bu nedenle pilavına kolayca ekleyebilirsin. Pilavı yaparken kavanoz garnitürünü ekleyerek karıştırırsan, sebzeli pilavının tadı yine harika olacaktır. Afiyet olsun!