Pilav Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Çeşitleri ve Tarifleri

Pilav, her yemeğin yanında mükemmel bir tamamlayıcı olarak öne çıkar. Farklı pilav çeşitleri, ana yemeklerin lezzetini tamamlar ve sofralara çeşitlilik katar. Bulgur pilavı, erişteli pilav, pirinç pilavı, meyhane pilavı, soslu pilav, sebzeli pilav ve şehriyeli pilav gibi onlarca farklı pilav tarifi bulunmaktadır. Şimdi sizlerle unutulmaz bazı pilav tariflerini paylaşacağız.

Meyhane Pilavı Malzemeleri

  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet acı yeşil biber
  • Dereotu
  • Sıvı yağ
  • 100 gram tereyağı
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Su
  • Tavuk suyu tableti
  • 1.5 bardak kalın bulgur

Meyhane Pilavı Nasıl Yapılır?

Tüm sebzeler yıkanır, soyulur ve küp küp doğranır. Önce sıvı yağ tencereye alınır ve kuru soğanlar eklenerek 3-4 dakika kavrulur. Kavrulan soğanlara biberler ve domates eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Üzerine bulgur ilave edilir, karıştırılır ve su eklenir. Tuz, karabiber ve tavuk suyu tableti ilavesinden sonra pilav 15-17 dakika kısık ateşte pişirilir. Ocaktan alınan pilav 15 dakika kadar dinlenmeye bırakılır ve sıcak olarak servis yapılır. İsteğe bağlı olarak soğuk meze şeklinde de servis edilebilir. Meyhane pilavı servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Lapa Pilavı Malzemeleri

  • 3-4 adet domates
  • 5-6 diş sarımsak
  • Sıvı yağ
  • 100 gram tereyağı
  • Tuz
  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • 1.5 bardak pirinç
  • Karabiber

Lapa Pilavı Nasıl Yapılır?

Domates ve sarımsak soyulur ve küçük küçük doğranır. Tencereye sıvı yağ ve domatesler alınır ve kavrulur. Kavrulan domateslere sarımsak eklenir ve 2 dakika daha kavrulduktan sonra yıkanmış pirinç ilave edilip 2-5 dakika kadar kavrulur. Üzerine tavuk suyu eklenir ve tuz ile karabiber ilave edilir. Pilav kısık ateşte 15 dakika pişirilir ve arada bir karıştırılır. Hafif sulu kalacak şekilde ocaktan alınır ve dinlenmesi için 10-15 dakika beklenir. Lapa pilavı sıcak olarak servis yapılır. Açık ekmek ile tüketildiğinde çok lezzetli olur.

Afiyet olsun.

Sebzeli Pilav Malzemeleri

  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1.5 bardak pirinç
  • Tavuk suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ

Sebzeli Pilav Nasıl Yapılır?

Öncelikle tüm sebzeler yıkanır, soyulur ve küp küp doğranır. Tencereye sıvı yağ eklenir ve tüm sebzeler eklenerek 3-4 dakika kavrulur. Üzerine pirinç eklenir ve 2-3 dakika daha pişirilir. Tavuk suyu, tuz ve karabiber ilavesi ile ocak kısılır. 15-20 dakika kısık ateşte pişen pilav ocaktan alınır. 15 dakika dinlendirilir ve sebzeli pilav servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Tavuklu ve Nohutlu Pilav Malzemeleri

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı pirinç
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuklu ve Nohutlu Pilav Nasıl Yapılır?

Tavuk göğsü tencerede 25-30 dakika pişirilir. Pişen tavuk suyundan ayrılır ve ince ince didiklenir. Başka bir tencerede sıvı yağ ve pirinç alınır ve kavrulur. Kavrulan pirinçlerin üzerine ayrılan tavuk suyu eklenir ve 15 dakika kısık ateşte pişirilir. Daha sonra üzerine tavuk eti, haşlanmış nohut, tuz ve karabiber eklenir. 5 dakika daha pişirilen pilav ocaktan alınarak 10-15 dakika dinlendirilir. Tavuklu ve nohutlu pilav servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Gülendam

04 Mayıs 2024 Cumartesi

Pirinç pilavının her türlüsünü severim. En sevdiğim ise sebzeli pirinç pilavı, sadece bu pilav olsun yanında su bile olmasın benim için yeter o kadar severim. Normalde sebzeli pilavı kendim hazırlarım ancak evde pek sebze yok. Acaba markette satılan kavanoz garnitürü koysam yine de yaptığım pilav güzel olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Tabii ki, markette satılan kavanoz garnitürü kullanabilirsin. Kavanoz garnitürleri genellikle haşlanmış ve tuzlanmış sebzelerden oluşur, bu nedenle pilavına kolayca ekleyebilirsin. Pilavı yaparken kavanoz garnitürünü ekleyerek karıştırırsan, sebzeli pilavının tadı yine harika olacaktır. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bulgur Pilavı Çeşitleri Nelerdir?

Bulgur Pilavı Çeşitleri Nelerdir?

Çin Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Çin Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Bezelyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Bezelyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilavın Püf Noktaları Nelerdir?

Pilavın Püf Noktaları Nelerdir?

Güncel

Tavuklu Pilav Kaç Kalori?

Tavuklu Pilav Kaç Kalori?

Güncel

Enginarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Enginarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Konya Düğün Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Konya Düğün Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Lahanalı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Lahanalı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Pilav Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Pilav Tarifleri ve Malzemeleri

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav Nasıl Yapılır?

İç Pilav Nasıl Yapılır?

Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri