Hamsili Pilav Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Hamsili Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Hamsili pilav, Karadeniz bölgesinde sevilerek yapılan bir ana yemektir. Özellikle Trabzon ve Rize illerinde sevilerek yapılır. Hamsili pilav tam anlamıyla Karadeniz ile özdeşmiş bir yemektir.

Hamsili Pilav Malzemeleri
  • 1.5 kilogram hamsi
  • 3.5 su bardağı pilavlık pirinç
  • 3 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı ve sıvıyağ
  • Bir demet maydanoz
  • Bir demet dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pul biber
  • 6 su bardağı sıcak su
Hamsili Pilav Nasıl Yapılır?

Öncelikle yemeğimiz de kullanacağımız hamsilerin kılçıklarını iyice temizliyoruz. Daha sonra balıklarımızı temiz bir şekilde yıkayarak suyunu bırakması için bir süzgecin içerisine süzülmesi üzere bırakıyoruz. Daha sonra çelik tepsimizi tereyağı veya zeytinyağı ile güzelce yağlıyoruz. Yağladıktan sonra balıklarımızı papatya şekli vererek yağladığımız tepsiye yerleştiriyoruz. Son kalan sırayı hamsiler çelik tavadan dışarı sarkacak şekilde dizilir. Diğer yandan da tencerenin içerisine tereyağı veya sıvı yağ ekleyip kızdırmaya başlayın. Daha sonra yağın içerisine dolmalık fıstıklar eklenir. Fıstıklarımızı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ve üzerine ufak küpler halinde doğradığımız soğanları ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin. Daha sonra iyice yıkanan ve suyunu süzdürdüğümüz pirinçleri ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Sonra kuş üzümlerini ilave edip sıcak suyu üstünü aşacak kadar ilave edin ve üzerine tuz ilave edip tenceremizin kapağını kapatıyoruz. Demlenen pilavın içerisine maydanoz dereotu karabiber biberi ilave edip karıştırın daha sonra hamsileri yerleştirdiğimiz tepsiye pilavı ilave edin. En son olarak da pilavın üstüne bir sıra şeklinde hamsileri sıralayın, daha sonra dışarı sakmış olan hamsileri de pilavın üstünü kapatacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıttığımız 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Genişçe bir servis tabağına hamsili pilav tepsisini ters çevirip çıkartın. Pilavımızın etrafına kestiğimiz limon dilimleri ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hamsili Pilav Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Midyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Midyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

İnce Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

İnce Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Kaç Kalori?

Pirinç Pilavı Kaç Kalori?

Kuskus Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kuskus Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Üstü Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Üstü Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Siyah Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kırgız Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kırgız Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Oktay Usta

Bulgur Pilavı Oktay Usta

Kuru Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bulyonlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bulyonlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Üzümlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Üzümlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Özbek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Özbek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6