Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Bulgur Pilavı

Özellikle İç Anadolu Bölgesi'nde ve civarında yaygın olarak tüketilen Patatesli Bulgur Pilavı, yufkanın üzerine dökülerek servis edilen, oldukça lezzetli ve besleyici bir pilav çeşididir. Bol sebzeli içeriği sayesinde son derece doyurucu ve besleyici bir yemek olan bu pilav, sofralarınıza farklı bir lezzet katacaktır. Mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

Patatesli Bulgur Pilavı Malzemeleri

  • 2 adet orta boy patates
  • 1 baş kuru soğan
  • 1 çorba kasesi iri bulgur
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Yeteri kadar tuz

Patatesli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Orta boy bir tencereyi ocağa koyun ve tereyağı ile sıvı yağı ekleyin. Yağlar eriyip kızmaya başladığında, yemeklik doğradığınız kuru soğanları ve sivri biberleri ekleyin. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Bu sırada patatesleri soyup yıkayın ve fındık büyüklüğünde küp küp doğrayın. Soğanlar yeterince kavrulduktan sonra doğradığınız patatesleri ekleyin ve birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.

Kabuğunu soyup doğradığınız domatesleri ve domates salçasını ekleyerek birkaç dakika daha kavurun. Ardından iri bulguru ekleyin ve birkaç kez çevirerek karıştırın. Kaynar suyu ilave edin ve yeteri kadar tuz ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte pilavın suyunu tamamen çekene kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Patatesli Bulgur Pilavı, yanına yoğurt veya cacık ile servis edildiğinde lezzeti daha da artar. Ayrıca, pilavın içine ekleyeceğiniz bir miktar baharat, yemeğinize farklı aromalar katacaktır. Baharat seçimini zevkinize göre yapabilirsiniz; kimyon, pul biber veya kekik ekleyerek yemeğinizi zenginleştirebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Rüvide

12 Temmuz 2024 Cuma

Patatesli Bulgur Pilavını yaparken patateslerin dağılmaması için nasıl kesmeliyim? Ayrıca, tencerenin kapağını kapattıktan sonra pilavın yanmaması için dikkat etmem gereken başka bir şey var mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Rüvide,

Patatesli Bulgur Pilavı yaparken patateslerin dağılmaması için patatesleri küp küp ve çok küçük olmayacak şekilde doğramanızı tavsiye ederim. Orta büyüklükte küpler halinde kestiğinizde patatesler daha iyi formunu koruyacaktır. Ayrıca, patatesleri eklemeden önce biraz haşlayarak ya da soteleyerek de diriliklerini korumalarını sağlayabilirsiniz.

Tencerenin kapağını kapattıktan sonra pilavın yanmaması için ocağın altını kısık ateşte tutmalısınız. Böylece pilav yavaş yavaş pişer ve yanma riski azalır. Ayrıca pilavı pişirirken ara ara karıştırmak da eşit pişmesini sağlayacaktır. Pilavın suyunu çektikten sonra demlenmesi için ocağı kapattıktan sonra kapağı kapalı olarak bir süre dinlendirmenizi de öneririm.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Zeytinyağlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

İran Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

İran Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Acem Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Acem Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Üstü Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Üstü Tavuk Tarifi ve Malzemeleri