Patlıcanlı Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Patlıcanlı Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Etli Pilav

Patlıcanlı Etli Pilav, Türk mutfağının lezzetli ve besleyici bir yemek türüdür. Bu pilav çeşidi, patlıcan ve etin mükemmel uyumunu içeren, kalori bakımından zengin bir yemektir. Malzemeler temin edildiği sürece evde kolaylıkla yapılabilir. Hem kendiniz için hem de misafirlerinizi ağırlarken rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tariftir. Şimdi, Patlıcanlı Etli Pilav yapımına geçelim.

Patlıcanlı Etli Pilav İçin Gerekli Malzemeler

  • 3-4 adet uzun patlıcan

Et Sotesi İçin

  • Yarım kilo dana kuşbaşı et
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Pilav İçin

  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 su bardağı et suyu
  • Tuz

Patlıcanlı Etli Pilav Nasıl Yapılır?

Öncelikle, bir tencereye eti koyunuz ve üzerine su ekleyip ocağa alınız. Ocağı açarak etlerin kaynamasını bekleyiniz. Etler kaynadıktan sonra üzerine biraz tuz ekleyip karıştırınız. Etleri suyun içinden alarak bir tabağa koyunuz.

Pilav için, pirinci kaynar suda 10 dakika bekletiniz. 10 dakika sonra pirinci ovarak yıkayınız ve süzgeç yardımıyla suyunu süzünüz. Bir tencereye tereyağını koyup eritiniz, ardından sıvı yağı ekleyiniz. Yağ kızınca yıkanmış pirinçleri ekleyip kavurunuz. Pirinçler tane tane olana kadar kavurunuz. Daha sonra et suyunu ekleyip tuzunu atınız ve karıştırınız. Karışımı kısık ateşte 10 dakika pişiriniz. Piştikten sonra ocaktan alınız.

Patlıcanları alacalı şekilde soyup ince uzun dilimler halinde kesiniz. Kestiğiniz patlıcanları tuzla harmanlayınız. Bir tavaya bolca sıvı yağ koyup kızdırınız. Yağ kızınca patlıcanları önlü arkalı kızartınız ve bir borcama alınız.

Et sotesi için, soğanları ince ince, biberleri iri iri doğrayınız. Domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayınız. Bir tavaya sıvı yağ koyup kızdırınız. Yağ kızınca soğanları ve biberleri ekleyip rengi dönene kadar kavurunuz. Haşlanmış eti ekleyip kavurmaya devam ediniz. Ardından doğranmış domatesleri ekleyip karıştırınız. Karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu ekleyip kavurunuz ve ocaktan alınız.

Kavrulmuş malzemeleri borcamdaki patlıcanların üzerine yayarak dökünüz. Hazırladığınız pilavın içine bir su bardağı et suyu ekleyerek karıştırınız ve etlerin üzerine yayarak dökünüz. 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriniz. Piştikten sonra fırından çıkarınız. Patlıcanlı Etli Pilav servise hazırdır.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Lahanalı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Lahanalı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri