Pilav salatası, besleyici ve lezzetli bir salata çeşididir. Kabul günlerinde çayın yanında ikram edebileceğiniz gibi akşam yemeklerinde de rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Özel misafirlerinize hazırladığınız sofralarınıza çok yakışacak bir tarif olduğundan emin olabilirsiniz. Ayrıca, içerisinde bol miktarda sebze bulunduğu için çocuklarınıza birçok vitamini bir arada sunan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Lezzetinden emin olabilirsiniz. Afiyet olsun. Pilav Salatası Malzemeleri
Pilav İçin Gerekli Malzemeler
Pilav Salatası Nasıl Yapılır? Öncelikle, bir kabın içerisinde pirinci üzerine bir kaşık tuz ekleyerek kaynar su ile ıslatın. En az yarım saat bu şekilde beklettikten sonra nişastasının çıkması için bol su ile güzelce yıkayın. Suyunu tamamen süzdürmek için bir süzgecin üzerine alın. Teflon bir tencerenin içine tereyağını ve sıvı yağı ekleyip bir miktar kızdırın. Daha sonra üzerine pirinçleri ilave edip tane tane oluncaya kadar orta ateşte kavurun. Ardından üzerine kaynar suyu ve tuzu ilave edip orta ateşte suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı vaziyette pişirin. Suyunu çektikten sonra üzerine kağıt havlu kapatarak kendini iyice çekmesini sağlayın. Geniş bir salata kasesinin içerisine didiklenmiş tavuk etlerini, haşlanmış mısırı, turşuyu, biberi ve soğanı ilave edip karıştırın. Soğuyan pilavı ilave edip güzelce harmanlayın. Ardından limon suyunu ve tuzunu ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra salatanız hazır hale gelecektir. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler ve İpuçları Pilav salatasını daha da lezzetli hale getirmek için şu ipuçlarına dikkat edebilirsiniz:
Bu tarifle sofralarınıza renk katacak ve sevdiklerinize lezzetli bir alternatif sunacaksınız. Sağlıklı ve lezzetli yemekler dilerim. |