Pilav Salatası Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Pilav Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Pilav salatası, besleyici ve lezzetli bir salata çeşididir. Kabul günlerinde çayın yanında ikram edebileceğiniz gibi akşam yemeklerinde de rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Özel misafirlerinize hazırladığınız sofralarınıza çok yakışacak bir tarif olduğundan emin olabilirsiniz. Ayrıca, içerisinde bol miktarda sebze bulunduğu için çocuklarınıza birçok vitamini bir arada sunan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Lezzetinden emin olabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Pilav Salatası Malzemeleri

  • 2 adet haşlanmış ve ince ince didiklenmiş tavuk göğsü
  • 1 çorba kasesi haşlanmış mısır
  • 4-5 adet ince doğranmış kornişon turşu
  • 3 adet közlenmiş ve ince doğranmış kırmızı biber
  • 3 dal ince doğranmış yeşil soğan
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Yeteri kadar tuz

Pilav İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz
  • 1.5 su bardağı kaynar su

Pilav Salatası Nasıl Yapılır?

Öncelikle, bir kabın içerisinde pirinci üzerine bir kaşık tuz ekleyerek kaynar su ile ıslatın. En az yarım saat bu şekilde beklettikten sonra nişastasının çıkması için bol su ile güzelce yıkayın. Suyunu tamamen süzdürmek için bir süzgecin üzerine alın.

Teflon bir tencerenin içine tereyağını ve sıvı yağı ekleyip bir miktar kızdırın. Daha sonra üzerine pirinçleri ilave edip tane tane oluncaya kadar orta ateşte kavurun. Ardından üzerine kaynar suyu ve tuzu ilave edip orta ateşte suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı vaziyette pişirin. Suyunu çektikten sonra üzerine kağıt havlu kapatarak kendini iyice çekmesini sağlayın.

Geniş bir salata kasesinin içerisine didiklenmiş tavuk etlerini, haşlanmış mısırı, turşuyu, biberi ve soğanı ilave edip karıştırın. Soğuyan pilavı ilave edip güzelce harmanlayın. Ardından limon suyunu ve tuzunu ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra salatanız hazır hale gelecektir. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

Pilav salatasını daha da lezzetli hale getirmek için şu ipuçlarına dikkat edebilirsiniz:

  • Pirinçlerin daha beyaz ve tane tane olması için sıcak suyla yıkadıktan sonra birkaç damla limon suyu ekleyebilirsiniz.
  • Salataya ceviz, zeytin veya ince doğranmış dereotu ekleyerek farklı lezzetler katabilirsiniz.
  • Turşu yerine taze salatalık kullanarak daha hafif bir salata elde edebilirsiniz.

Bu tarifle sofralarınıza renk katacak ve sevdiklerinize lezzetli bir alternatif sunacaksınız. Sağlıklı ve lezzetli yemekler dilerim.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Basmati Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Basmati Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Üstü Döner Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Üstü Döner Tarifi ve Malzemeleri

Baharatlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Baharatlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Sade Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Sade Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bezelyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Zeytinyağlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pilav Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Kaç Kalori?

Bulgur Pilavı Kaç Kalori?

Sebzeli Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Büryan Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Büryan Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Gelik Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Gelik Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Düğün Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Düğün Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Pilav Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Pilav Tarifleri ve Malzemeleri