İtalyan Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

İtalyan Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Pilavı

İtalyan Pilavı, diğer adıyla Risotto, İtalyan mutfağına ait bir pilav türüdür. Bu lezzetli pilav, pirinç ile yapılan ve çeşitli malzemelerle zenginleştirilen bir yemektir. Risotto'nun yapımı oldukça zahmetli ve sabır gerektirir; çünkü doğru kıvamını tutturmak, özellikle ilk denemelerde zor olabilir. Ülkemizde genellikle İtalyan restoranlarında bulunabilen Risotto, İtalya'da hemen hemen her ana yemeğin yanında servis edilir.

Risotto Çeşitleri

İtalyan pilavı Risotto'nun birçok çeşidi vardır. İtalyan mutfağında birçok farklı malzeme kullanılarak yapılan Risotto çeşitleri bulunur. Restoranlarda "Risotto nasıl olsun?" sorusu, bu yemeğin ne kadar çeşitlendirilebileceğini gösterir. Bu çeşitlilik, Risotto'nun İtalyan kültüründeki yerini ve önemini gözler önüne serer.

Kullanılan Pirinç Türü

Risotto'nun en önemli noktalarından biri kullanılan pirinç türüdür. Bu pilavın olmazsa olmazı, Arborio adı verilen kırık pirinçtir. Japon pirinci olarak da bilinen bu pirinç, Risotto'nun kıvamını ve kremsi dokusunu sağlar. Baldo pirinçler ise bu yemek için uygun değildir.

Önemli Malzemeler ve Hazırlık

  • 1-2 demet roka
  • 2 çay kaşığı safran
  • 3 su bardağı Arborio pirinci
  • 2 adet arpacık soğan
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gram bonfile
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 ml krema (Krema pirinçten meydana gelecektir)
  • Tuz
  • Karabiber
  • İsteğe bağlı beyaz şarap

İtalyan Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle pirinçleri güzelce ayıklayıp yıkayın. Daha sonra ılık suyun içerisinde bir süre bekletin. Kırık pirinçlerin suda beklemesi sonucunda oluşacak kremayı sakın atmayın; çünkü bu krema, pilavın yapımında kullanılacaktır. Daha sonra rokayı temizleyip yıkayın. Rokayı, kremayı ve safranı bir kabın içerisinde kaynatın.

Temizlediğiniz ve kremasını ayırdığınız pirinçleri kaynar suyun içerisine yağı, tuzu ve karabiberi ekleyerek kısık ateşte pişirmeye başlayın. Yaklaşık 40 dakika sürecek pişirme işleminin sonunda 1 kaşık tereyağını pilavın içerisine ekleyin ve iyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın.

Pilav kısık ateşte pişmeye devam ederken, farklı bir kabın içerisine zeytinyağı, bonfile, sarımsak ve sirke koyarak üzerine 1 bardak kaynar su ilave edin ve bonfileyi bu şekilde kızartın. Daha sonra bu karışımları pilava ekleyin ve iyice harmanlayın.

Bu tarif size ilginç gelebilir; çünkü İtalyan pilavı, alışılmış bir pilav türü değildir. Eklediğiniz karışımlardan sonra pilavı bir süre daha pişirmeye devam edin. Pilav, içerisine girecek malzemelerden sonra da pişmeye devam etmesiyle toplamda 1 saat kadar pişebilir. Daha sonra pilavı 20 dakika tencerenin kapağı kapalı bir şekilde dinlendirin. Şarap katılan İtalyan pilavlarına da şarabı, pilavı dinlendirirken ekleyebilirsiniz.

Risotto hazır. Sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bulgur Pilavı Kaç Kalori?

Bulgur Pilavı Kaç Kalori?

Hamsili Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Hamsili Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hamsili Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hamsili Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Baharatlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Baharatlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fıstıklı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Azeri Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Azeri Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Ölçüsü Nasıl Ayarlanır?

Pilav Ölçüsü Nasıl Ayarlanır?

Pilav Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Diyet

Bulgur Pilavı Diyet

Mevlüt Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mevlüt Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kırgız Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kırgız Pilavı Tarifi ve Malzemeleri