İtalyan Pilavı

İtalyan Pilavı

İtalyan pilavı diğer bir ismi ve daha yaygın olarak kullanılan ismi de Risottudur. Adı üzerinde İtalyan mutfağına ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç pilavları olarak ikiye ayıracak olursak İtalyan pilavı yani Risotto bir pirinç pilavıdır. Yapımı oldukça zahmetli ve sabır isteyen bir iştir. Sabır ister çünkü ilk deneyiminizde hatta daha sonraki bir kaç deneyiminizde bile kıvamını tutturmak mümkün olmayabilir. Ülkemizde İtalyan restoranlar dışında rastlamak pek mümkün değildir. İtalya'da ise olmazsa olmaz bir pilav çeşididir. Hemen hemen bütün ana yemeklerinin yanında İtalyanlar Risotto adı verilen bu İtalyan pilavını tüketirler. İtalyan pilavına çok sayıda farklı malzemeler girmektedir. İtalyan pilavı Risottu'nun birçok çeşidi vardır.Ülkemizde bulunan bir İtalyan mutfağına gidip ben bir Risotto alabilir miyim derseniz hiç kuşku yok ki karşılaşacağınız cevap Risottonuz nasıl olsun. İşte bu cevap İtalyan pilavı olan Risottonun çeşitlerini gözler önüne sermektedir. Çok lezzetli ve kalorisi yüksek doyurucu bir pirinç pilavı türüdür. Fakat bizim mutfağımızın pilavlarına pek benzemediği için İtalyan pilavı yiyen Türkler pek memnun kalmayabilir. İtalyan pilavının en önemli noktası kullanılacak pirinç türüdür. Bu pilavın olmazsa olmazı kırık pirinç kullanılmasıdır. Kırık pirinçler arasında ise en fazla kullanılan Japon pirinci olarak bilinen İtalya'da Arborio adı verilen kırık pirinç türüdür. Baldo pirinçler bu yemeğe uygun değildir. Ayrıca bu pilavın içerisine şarap katıldığı da görülmektedir.. Buda çok dikkat edilmesi gereken bir husustur.

İtalyan Pilavı için gerekli malzemeler
  • 1-2 demet roka
  • 2 çay kaşığı safran
  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 adet arpacık soğan
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gram bonfile
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 ml krema (krema pirinçten meydana gelecektir)
  • Tuz
  • Karabiber
  • İsteğe bağlı beyaz şarap
İtalyan Pilavı Hazırlanışı

Öncelikle pirinçleri güzelce ayıklayıp yıkıyoruz. Daha sonra ılık suyun içerisinde bir süre bekletiyoruz. Kırık pirinçlerin suda beklemesin sonucunda oluşacak kremayı sakın atmayın çünkü İtalyan pilavı yapımının inceliklerinden biride bu ortaya çıkacak olan kremanın pilav için kullanılacak olmasıdır. Daha sonra rokayı temizleyip yıkıyoruz. Daha sonra bir kabın içerisine rokayı, kremayı ve safranı katarak kaynatıyoruz. Temizlediğimiz ve kremasını kaynatmak için ayırdığımız pirinçleri kaynar suyun içerisine yağı, tuzu ve karabiberini koyarak kısık ateşte pişirmeye başlıyoruz. Yaklaşık 40 dakika sürecek pişirme işleminin sonunda 1 kaşık tere yağını pilavın içerisine atıyoruz ve iyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıyoruz. Pilavı kısık ateşte pişmeye devam ederken farklı bir kabın içerisine de zeytinyağı, bonfile, sarımsak ve sirke koyarak üzerine 1 bardak kaynar su ilave ediyoruz. Ve bonfileyi bu şekilde kızartıyoruz. Daha sonra bu yaptığımız karışımları pilavımıza katıyoruz ve iyice harmanlıyoruz. Bu tarif size çok ilginç gelebilir çok doğal çünkü İtalyan pilavı da alışıla gelmiş bir pilav olmadığı için ilginçtir. Yaptığımız karışımları da ekledikten sonra pilavı bir süre daha pişirmeye devam ediyoruz. Bu pilav içerisine girecek malzemelerden sonrada pişmeye devam etmesiyle toplamda 1 saat kadar pişebilir. Daha sonra pilavı 20 dakika tencerenin kapağı kapalı bir şekilde dinlendiriyoruz. Şarap katılan İtalyan pilavlarına da şarabı, pilavı dinlendirirken ekleyebilirsiniz. İtalyan pilavı yani diğer adıyla Rİsotto hazır sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 06.12.2018 17:24:37
İtalyan Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

İtalyan Pilavı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "İtalyan Pilavı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Fıstıklı Pilav
Fıstıklı Pilav
Fıstıklı Pilav, hem doyurucu olup hemde lezzetli bir yemek türü olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan bu pilav genellikle özel günlerde veya özel misafir geldiği zaman tercih edilmektedir. Fakat fıstıklı pilav her bayanın yapabileceği bir yemek tü...
Havuçlu Pilav
Havuçlu Pilav
Havuçlu Pilav, Peynir, domates, sarma, yoğurt, tavuk, pilav. Bu çeşit yiyecekler birbirlerinden farklı bir şekilde tüketmekten zevk alınan yiyeceklerdir. Farklı bir şekilde tüketince karnım doyum olmuyor sanki. Dün de teriyaki sosumu hemen denemek iç...
Fırında Pilav
Fırında Pilav
Fırında Pilav, farklı yemek tariflerinde olduğu gibi fırında hazırlanan pilavın da lezzeti çok daha farklı ve lezzetli olmaktadır. Pilavımızın lezzetini pekiştirmek için pilavımızı fırına vermeden hemen önce ocakta pişirdikten sonra fırına verelim. A...
Çin Pilavı
Çin Pilavı
Çin pilavı; Son yıllarda ülkemizde gelişmeye başlayan bir pilav çeşididir. Bulgur ve pirinç şeklinde pilavları çeşitlendirecek olursak Çin pilavı pirinçle yapılmaktadır. Her ne kadar Çin mutfağı ile bizim mutfağımızın arasında büyük değişiklikler bul...
Garnitürlü Pilav
Garnitürlü Pilav
Garnitürlü pilav ülkemizde son zamanlarda git gide yaygınlaşan çok lezzetli bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç olarak ikiye ayıracak olursak garnitürlü pilavı pirinç pilavlarına bir örnek olarak gösterebiliriz. Yapımı çok kolay olan bu p...
Fırında Tavuklu Pilav
Fırında Tavuklu Pilav
Fırında tavuklu pilav, hep aklımda olan fakat bir türlü fırsat bulup yapamadığım bu pilavı bugün yapmaya karar verdim. Pilav ve tavuk ayrılmaz bir ikili gruptur. Bu ikiliyi nasıl yapmak isterseniz yapın güzel olacak ve afiyetle tüketilecektir. Lakin ...
1 Tabak Pilav Kaç Kalori
1 Tabak Pilav Kaç Kalori
Bir Tabak Pilav Kaç Kalori, Türk mutfağının özelliğinden dolayı sulu yemeklerin ve ızgaraların yanında olukça fazla yenilen pilavın kalorisi, özellikle kilo sorunu olan şahısları ilgilendirmektedir. Pilavın kilo alınmasına neden olması için ilk önce ...
İran Pilavı
İran Pilavı
İran pilavı adı da üzerinde olduğu gibi İran yöresine ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur pilavları ve pirinç pilavları olarak ikiye ayırt edecek olursak İran pilavı pirinç pilavlar arasında yer almaktadır. İran pilavını güzel kılan noktada zat...
Kavurmalı Pilav
Kavurmalı Pilav
Kavurmalı pilav ülkemizin dört bir yanında yapılmakta olan bir pilav çeşididir. Bu pilav dünya çapında da tüketilmekte fakat Türk mutfağına özgü bir pilav olarak bilinmektedir. Kavurma ismi bu pilava et kavrulup konulduğu için eklenmiştir. Çok lezzet...
Kabaklı Pilav
Kabaklı Pilav
Kabaklı pilav, genellikle evlerimizde kolaylıkla bulunan malzemelerden yapılan ana malzemesi kabaklı pilav olan bir pilav çeşididir. çok lezzetli ve bir o kadarda pratiktir. Kabaklı pilavın malzemeleri şunlardır;2 tane orta boy kabak2 tane orta boy h...
İç Pilav
İç Pilav
İç Pilav, farklı lezzetlere açık olanlar ve damak tadına güvenenler için özellikle tavsiye edebileceğimiz harika bir pilav çeşididir. İç pilav genel olarak yörelere göre pişirilme esnasında farklılıklar gösterse de genellikle bol baharat kaldırabilen...
Bulgur Pilavı Sade
Bulgur Pilavı Sade
Bulgur pilavı sade, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen adeta olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Gerek lezzeti olsun gerek yapılışının kolaylığı olsun bizlerin bu pilav çeşidi ile sık sık karşılaşmamıza neden olmaktadır. Tabi ki bu kada...

 

Nohutlu Pilav
Türkmen Pilavı
Perde Pilavı
Havuçlu Bezelyeli Pilav
Kuru Fasulye Pilav
Lapa Pilav
Arpa Şehriye Pilavı
Nohutlu Tavuklu Pilav
Hamsili Pilav
Patlıcanlı Bulgur Pilavı
Kepekli Pirinç Pilavı
Özbek Pilavı
Acem Pilavı
Arap Pilavı
Afgan Pilavı
Basmati Pilavı
Azeri Pilavı
Fıstıklı Pilav
Havuçlu Pilav
Fırında Pilav
Çin Pilavı
Garnitürlü Pilav
Fırında Tavuklu Pilav
1 Tabak Pilav Kaç Kalori
İran Pilavı
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Popüler İçerik
Özbek Pilavı
Özbek Pilavı
Özbek pilavı, herkesin afiyetle yediği ayrı bir lezzettir. Bu pilav içeriğinde kullanılan baharatlarla, sebzelerle farklı bir tat sunar. Bu pilav bütü...
Acem Pilavı
Acem Pilavı
Acem Pilavı, Acem pilavı genellikle çoğu evde yapılmasa da oldukça kolay ve zahmetsiz olmaktadır. Pilav çeşitleri oldukça çok olup genellikle bulgur v...
Arap Pilavı
Arap Pilavı
Arap Pilavı, günümüzde hemen hemen her evde yapılmasa da çok lezzetli olup zahmetli bir yemek olmamaktadır. Günümüzde pilav çeşitleri oldukça fazla ol...
Afgan Pilavı
Afgan Pilavı
Afgan pilavı, bir diğer adıyla Afganistan ve Özbekistan yörelerinde meşhur bir ana yemektir.Afganistan'da her 21 mart' ta Nevruz sebebiyle afgan pilav...
Basmati Pilavı
Basmati Pilavı
Basmati Pilavı, pirinç türleri arasında mükemmel bir lezzete ve kaliteye sahip olan basmati pirinci ile hazırlanan pilavı bir kez tadan bir daha bu le...
Azeri Pilavı
Azeri Pilavı
Azeri pilavı, oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır. Her evde yapılabilecek bir yemek tarifi olup her bayanın yapabileceği kolay bir doyurucu yemek çe...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019