Kepse Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kepse Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kepse pilavı, Ülkemizde özellikle Hatay yöresinde sevilerek ve beğenilerek yenilen kepse pilavı, aslında başta Suudi Arabistan olmak üzere, Suriye, Ürdün, Lübnan gibi Arap ülkelerinin zengin mutfağının bol etli ve pilavlı büyük tepsilerinde sunulan pilavın aynısıdır. Zaten Hatay yöremize de Arap asıllı vatandaşlarımızdan zengin Türk mutfağına girmiştir ve bundan dolayı bilhassa Hatay yöremizde en çok yenmektedir. Kepse pilavı uzun taneli ve kokulu basmati ve yasemin pirincinden yapılan bir pilav çeşididir. Bu pilava özel bir baharat karışımı, daha sonra bol tavuk eti veya kuzu eti katılarak muhteşem tat alıyor. Özellikle kalabalık misafirlerin olduğu özel geceler veya akşam yemeklerinde bu pilav tercih edilebilir. Bu pilavda çok fazla kullanılan malzemeler olmakla birlikte, bu malzemeler gözünüzü korkutmasın. Bulunması kolay olan ve ekonomik malzemelerdir bunlar.

Kepse pilavı malzemeleri
  • 50 gram tereyağı
  • 1 kilogram tavuk eti (Tercihinize kuzu eti de olabilir)
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 50 gram domates püresi
  • 3 adet domates
  • 3 adet orta boy havuç
  • 2 adet karanfil
  • Yarım çay kaşığı muskat, kimyon, kişniş, tuz ve karabiber
  • 1 litre kadar sıcak su
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 2 bardak yasemin pirinci (Baldo pirinci de olabilir)
  • Yarım bardak kuru üzüm
  • Yarım bardak kavrulmuş badem
Kepse baharatı malzemeleri
  • Yarım çay kaşığı safran
  • Çeyrek çay kaşığı kakule
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • Çeyrek çay kaşığı beyaz biber
  • Yarım çay kaşığı yeşil limon rendesi
Kepse Pilavı Nasıl Yapılır?

Geniş ve derin bir tencerede ilk önce tereyağını eritiyoruz. Daha sonra parçaladığımız tavuk parçalarını ve doğradığımız soğan ve sarımsakla birlikte, soğanlar yumuşayıncaya kadar soteleyip kavuruyoruz. Üzerine domates püresini de ekleyip 2-3 dakika daha kaynatıyoruz. Küp küp doğranan domatesleri, havucu, baharatları, tuz ve karabiberi de tencereye ekliyoruz. Yine bu şekilde 5 dakika kadar kaynatmaya devam ediyoruz. Üstüne suyu ve bulyonu ekleyip kaynadıktan sonra ateşi kısıyoruz ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dakika bu şekilde pişiriyoruz. Daha sonra pirinci ekleyip yarım saat kadar pişiriyoruz. Burada iki önemli püf noktası var. Birincisi pirinci diğer pilavlarda yaptığımız gibi yıkayıp suda bekletmiyoruz. Diğeri ise eğer tavuk etlerini kızartmak istiyorsak bu aşamada tavukları fırında kızartıp tekrar ekliyoruz. Yarım saat kadar kaynayan tencereye son 5-10 dakikasında kuru üzümleri ekliyoruz. Bu aşamalardan sonra pilavımız hazır olmuştur. Pilavımızı geniş servis tabağına boşaltıp bademlerle süsleyip, yanına salata da koyabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kepse Pilavı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kavurmalı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kavurmalı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Özbek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Özbek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Firik Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Firik Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Çin Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Çin Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bulgur Pilavı Sade Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Sade Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Soğanlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Karabuğday Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Karabuğday Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Buhara Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Buhara Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Ciğerli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Ciğerli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Bulyonlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bulyonlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Azeri Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Azeri Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Melek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Melek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Üstü Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Üstü Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Erişteli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Erişteli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Temcit Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Temcit Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Fasulyeli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Fasulyeli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Enginarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Enginarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6