Ciğerli Pilav Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Ciğerli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Ciğerli Pilav

Ciğerli Pilav, Türk mutfağının geleneksel ve lezzetli pilav çeşitlerinden biridir. Bu pilav, içeriğinde kullanılan baharatlar ve malzemelerin uyumu ile eşsiz bir tat sunmaktadır. Ciğerli Pilav, doğru teknikler ve özenle hazırlandığında, sofralara unutulmaz bir lezzet katmaktadır. Bu makalede, Ciğerli Pilav'ın malzeme listesini ve yapılış aşamalarını detaylı bir şekilde inceleyeceğiz. Hazırsanız, tarifimize başlayalım. Afiyet olsun!

Ciğerli Pilav Malzemeleri

  • 1,5 su bardağı baldo pirinç,
  • 1,5 çay bardağı kadar çam fıstığı,
  • 300 gram kuzu ciğeri,
  • 1,5 çay bardağı kuş üzümü,
  • 5 yemek kaşığı tereyağı,
  • 3,5 su bardağı et suyu,
  • 2 adet orta boy kuru soğan,
  • 8-10 dal dereotu,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Yeni bahar.

Ciğerli Pilav Nasıl Yapılır?

Ciğerli Pilav yapımına ilk olarak pirinçleri ayıklayarak başlayalım. Ayıklanmış pirinçleri ılık suda 30 dakika bekletelim. Bu arada çam fıstıklarını ve kuş üzümlerini de ayıklayarak 10 dakika kadar ılık suda bekletelim. Ciğerleri temizleyip küçük küpler halinde doğrayalım. Soğanların kabuklarını soyup ince ince doğrayalım.

Bir tavaya bir çorba kaşığı tereyağı ve çam fıstığını ekleyerek malzemeler pembeleşene kadar kavuralım. Ardından doğranmış soğanları ekleyip, soğanlar iyice yumuşayana kadar kavuralım. Tavaya ciğerleri de ekleyerek biraz daha kavuralım. Et suyunu ilave edip bir taşım kaynamaya bırakalım. Karabiber, yeni bahar ve suyu süzülmüş kuş üzümlerini de ekleyelim.

Pirinçleri iyice yıkayıp süzelim. İki çorba kaşığı tereyağı olan bir tencereye pirinçleri ekleyip 10 dakika kavuralım. Tuz ilave edip sıcak iç harcı da ekleyelim. Bir taşım daha kaynatarak tuzunu kontrol edelim. Pilavın kapağını kapatarak 20 dakika kadar fırında pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika demlendirip doğranmış dereotunu ekleyerek karıştıralım.

Pirinçlerin kaliteli baldo pirinç olması önemlidir. Rafine edilmemiş pirinçler pişerken daha iyi sonuç verir. Pilavın suyunu iyi ayarlamak gerekir; 1 kilo pirinç için 3 litre su idealdir. Pilavın lapalaşmasını önlemek için pirinçleri çok iyi yıkamak gerekmektedir. Pirincin ne kadar su alacağını bilmek, pilav yapımında en önemli husustur.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dövme Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Dövme Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Yarma Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Yarma Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Etli Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Esmer Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Esmer Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kavurmalı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kavurmalı Pilav Tarifi ve Malzemeleri