Arpa şehriye pilavı, Türk mutfağında sıkça tercih edilen ve hemen her yemeğin yanında servis edilebilen lezzetli ve pratik bir yemektir. Pilav yapmanın birtakım püf noktaları vardır ve bu püf noktalarını bilmek, lezzetli bir pilav yapmanın anahtarıdır. Eskiden, evlenme çağına gelmiş bir genç kıza yemek yapmayı bilip bilmediği değil, güzel pilav yapmayı bilip bilmediği sorulurdu. Bu da pilav yapmanın ne kadar önemli bir beceri olduğunu gösterir. Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Malzemeleri
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır? Pirinçler süzgeç yardımı ile yıkanır. Tencereye sıvı yağ eklenir ve arpa şehriye ilave edilerek hafif kahverengi olana kadar kavrulur. Kavrulan şehriyenin üzerine yıkanmış pirinç eklenir ve 3-4 dakika kavrulur. Tuz ve karabiber eklenir. Üzerine tavuk suyu dökülür ve 18-20 dakika kısık ateşte pişirilir. 20. dakikada pilav kontrol edilip bir kez daha karıştırılır ve üzerine tereyağı eklenerek ocaktan alınır. 10 dakika dinlenmesi beklenen pilav sıcak olarak servis edilebilir. Mis gibi arpa şehriyeli pirinç pilavı hazır. Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Malzemeleri
Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? Tencereye sıvı yağ ve arpa şehriye eklenir ve 5 dakika kavrulur. Kavrulan şehriyenin üzerine bulgur ilave edilip 3 dakika kadar kavrulma işlemine devam edilir. Tuz ve et suyu veya tavuk suyu ilave edilerek ocağın ısısı azaltılır. 18-20 dakika pişirilir ve üzerine tereyağı eklenir. Tencere ocaktan alınır ve 15 dakika kadar dinlendirilir. Mis gibi arpa şehriyeli bulgur pilavı servise hazır. Arpa Şehriyeli Erişte Pilavı Malzemeleri
Arpa Şehriyeli Erişte Pilavı Nasıl Yapılır? Tavuk suyu tencereye alınır ve kaynatılır. Kaynayan tavuk suyuna erişte eklenir ve tuz eklenerek makarna gibi pişirilir. 12-13 dakika pişen erişte, suyu azaldığı zaman ocaktan alınır. Başka bir tavada tereyağı eritilir ve arpa şehriye bu yağda kızartılır. Arpa şehriye ve tereyağı erişte üzerine eklenir, karıştırılır ve 15 dakika dinlendirilir. Mis gibi arpa şehriyeli erişte pilavı servise hazır. Afiyet olsun. |