Kavurmalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Kavurmalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kavurmalı Bulgur Pilavı

Kavurmalı bulgur pilavı, her yörede sevilen ancak özellikle doğu bölgelerinde sıkça yapılan bir tariftir. Kavurmanın içindeki protein ve bulgurun sahip olduğu vitamin ve mineraller, vücudun gelişmesi ve sağlıklı bir yaşam sürmek için oldukça önemlidir. Kavurmalı bulgur pilavı besleyici, pratik ve doyurucu bir yemek tarifidir. Bu yemeği her öğünde, hem kendiniz hem de misafirleriniz için rahatlıkla yaparak mükemmel bir sofra kurabilirsiniz. Çocukların büyüme ve gelişme döneminde bol bol bulgur yemeği yedirmeniz uzmanlar tarafından önerilmektedir.

Kavurmalı Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeler

  • 250 gram kavurma
  • 2 kaşık tereyağı
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kadar domates salçası
  • 1 su bardağı bulgur
  • Damak tadınıza göre tuz

Kavurmalı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle kavurmalı bulgur pilavında kullanacağınız kavurma çok yağlı ise, yağ miktarını biraz azaltabilirsiniz. Daha sonra her zaman evde pişirdiğiniz pilav tavasını kullanabilirsiniz. İlk olarak pilav tavasına belirtilen ölçülerde yağları koyun ve ocağın altını açın. Yağlar eridikten sonra kavurmaları ilave edip karıştırın ve hemen ardından domates salçasını ekleyip iyice kavurun. Salça iyice ezildikten sonra, yakmadan tavanın içine önceden kaynatmış olduğunuz sıcak suyu ilave edin ve tuzunu ekleyin. Bu aşamada, bir su bardağı bulgura üç su bardağı sıcak su kullanmanız gerekmektedir. Ocağın üzerindeki kavurmalı bulgur pilavının suyu kaynadıktan sonra, bulguru ilave edin ve karıştırın. Tuzunu kontrol edip ayarlayabilirsiniz. Bulgurlar kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve orta dereceli ateşte pişirin. Bu şekilde yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin. Pilav suyunu iyice çekinceye kadar pişirin ve eğer seviyorsanız, pilavın dibinin tutmasına izin verin. Son olarak ocağın altını kapatın. Ocağın altını kapattıktan sonra pilavı biraz dinlenmesi için bekletin ve ardından güzel bir servis tabağına alarak sıcak olarak servis yapın. Kavurmalı bulgur pilavı tarifi hazır. Şimdiden afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Kavurmalı bulgur pilavının yanında yoğurt veya ayran gibi içeceklerle servis edebilirsiniz. Ayrıca pilavın yanına turşu veya salata eklemek de yemeğin lezzetini artıracaktır. Bu tarif, özellikle soğuk kış günlerinde sıcak bir öğün arayanlar için ideal bir seçenektir. Bulgurun lifli yapısı sindirimi kolaylaştırır ve uzun süre tokluk sağlar. Kavurmalı bulgur pilavı, geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir ve her evde bulunması gereken pratik tariflerden biridir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Asgar

25 Temmuz 2024 Perşembe

Kavurmalı bulgur pilavının yanında yoğurt veya ayran içmeyi mi tercih edersiniz? Ayrıca, pilavın dibinin tutmasını seviyor musunuz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Asgar, kavurmalı bulgur pilavının yanında yoğurt içmeyi tercih ederim. Yoğurdun ferahlatıcı etkisi pilavın lezzetini tamamlar. Pilavın dibinin tutması da bazen hoşuma gidiyor, çļnkü o kısım ayrı bir lezzet katıyor. Sizin tercihiniz nedir?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sade Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Sade Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kavurmalı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kavurmalı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Basmati Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Basmati Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Meyhane Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Meyhane Pilavı Tarifi ve Malzemeleri