Kürt Pilavı Kürt Pilavı, herkesin afiyetle yediği ve yanında salatanın eşsiz bir lezzet oluşturduğu bir pilav türüdür. Bu pilav, sulu yemeklerin yanında ve türlü yemeklerin yanında tüketilmektedir. İçeriğinde kullanılan malzemelerin oluşturduğu özel bir lezzet, bu pilavı eşsiz bir tat haline getirmiştir. Gerçekten de harika bir tat olarak sofralarda yemeklere eşlik eder. Bu makalemizde Kürt Pilavı'nın içeriğinde kullanılan malzemeler ve Kürt Pilavı'nın nasıl yapıldığını sizlere adım adım belirteceğiz. Bu pilavın yapılışında önemli olan, verilen tariftir. Dolayısıyla, bizim makalemizdeki pilav tarifini sizler de mutfağınızda hazırladığınızda bu lezzetin farkına varacaksınız. Hadi kolları sıvayarak işe koyulalım. Hepinize kolay gelsin. Kürt Pilavı Malzemeleri
Kürt Pilavı Nasıl Yapılır? Kürt Pilavı yapılışına ilk olarak bütün malzemeleri mutfağımızda hazırlayarak başlayalım. Kürt Pilavı'nı haşlanmış etten veya kavurma eti ile hazırlayabilirsiniz. Öncelikle pilavın eti kavurma olarak veya haşlama olarak hazırlanmalıdır. Tereyağı, ayrı bir tava içerisinde kızarana kadar eritilir. Eti haşladıysanız eğer, suyundan pilava ilave edebilirsiniz. Eğer kavurma eti tercih ettiyseniz, kavurmanın suyu tencereye koyulup birkaç kaşık sıvı yağ ve tuz ilave edilerek iyice kaynatılır. Bulgurun ve suyun miktarını, 1 ölçü bulgur için 2 ölçü su olarak ayarlamak gerekir. Pilav suyu kaynayınca bulguru ilave edelim ve tavanın kapağını kapatarak orta ateşte bulgur suyunu çekene kadar pişirelim. Pilavımız piştiyse, piştikten sonra 20 dakika kadar pilav dinlendirilmelidir. Daha sonra geniş bir kabın içerisine pilavı alıp tereyağını üzerine gezdirerek servis tabağına alırız ve servise sunarız. Pilavın üzerine et suyu da ilave edilerek servis yapılır. Tereyağı bol olduğunda pilav daha lezzetli olacaktır. Pilavı isteğe bağlı olarak ayarlayabilirsiniz. Bu tarif uygulanarak hazırlanan pilav afiyetle tüketilir. Herkese afiyet olsun. Ekstra Bilgiler ve İpuçları Kürt Pilavı yaparken kullanılan etin kaliteli olması, pilavın lezzetini doğrudan etkiler. Dana eti yerine kuzu eti de tercih edilebilir. Ayrıca, pilavın içine kuru üzüm, badem veya ceviz gibi ekstra malzemeler ekleyerek farklı tatlar elde edebilirsiniz. Pilavın daha aromatik olması için et suyu yerine tavuk suyu da kullanılabilir. Bu tarifin dışında, yöresel farklılıklar gösteren Kürt Pilavı tarifleri de bulunmaktadır; bu tarifler arasında malzeme ve yapılış açısından küçük farklar olabilir. |