Nohutlu Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Nohutlu Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Tavuklu Pilav

Yöresel yemekler arasında akıllara ilk gelenlerden biri olan tavuklu pilav, her yörede oldukça sevilen ve tercih edilen yemekler arasında yer almaktadır. Pilav çeşitleri oldukça fazladır. Tavuklu pilav, nohutlu pilav, meyhane pilavı, sebzeli pilav, tavuklu nohutlu pilav, bulgur pilavı, şehriye pilavı gibi onlarca pilav çeşitleri sayılabilir. En sevilen pilav çeşitlerinden nohutlu tavuklu pilav tarifini ayrıntılı olarak verelim.

Tavuklu Nohutlu Pilav Malzemeleri

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 3.5 su bardağı su (tavuk suyu)
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • 150 gram tereyağı

Tavuklu Nohutlu Pilavın Yapılışı

1. Temiz bir tencereye tavuk göğsü alınır ve üzerine su eklenerek yaklaşık 35 dakika haşlanır.

2. Haşlanan tavuk göğsü alınır, küçük küçük doğranır ve bir kenara ayrılır. Tavuk suyu da başka bir tencerede bekletilir.

3. Pilav tenceresine sıvı yağ eklenir ve pirinçler eklenerek kavrulur. Pirinçlerin rengi dönene kadar kavurma işlemine devam edilir.

4. Kavrulan pirinçlere doğranmış tavuk parçaları eklenir. Üzerine ayrılan tavuk suyu eklenir ve kısık ateşte yaklaşık 14-15 dakika pişirilir.

5. Pişmenin son 3-4 dakikasında haşlanmış nohutlar ve tuz eklenir.

6. Tencere ocaktan alınmadan önce üzerine tereyağı eklenir ve bir kez daha karıştırılır. Tencere ocaktan alınır.

7. Pilav, tencere kapağı kapalı olarak yaklaşık 15 dakika dinlendirilir ve sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

Pilavın daha lezzetli olması için pirinçleri pişirmeden önce yarım saat kadar tuzlu ve ılık suda bekletebilirsiniz. Bu işlem pirinçlerin daha iyi pişmesini ve daha lezzetli olmasını sağlar.

Tereyağını ekledikten sonra pilavı karıştırırken dikkatli olun, pirinçlerin kırılmaması için nazikçe karıştırın.

Pilavın üzerine ince kıyılmış dereotu veya maydanoz serperek sunumunuzu renklendirebilirsiniz.

Tavuk suyu yerine et suyu veya sebze suyu da kullanabilirsiniz. Bu, pilavınıza farklı bir aroma katacaktır.

Pilavı pişirdikten sonra dinlendirme aşamasında tencerenin kapağını açmadan bekletmek, pilavın daha iyi demlenmesini sağlar.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Acem Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Acem Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kuskus Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kuskus Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Buğday Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Buğday Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mercimekli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dövme Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Dövme Pilavı Tarifi ve Malzemeleri