Kuskus Pilavı Her yemeğin yanına yakışan ve lezzetiyle sıkça tercih edilen pilav çeşitlerinden biri de kuskus pilavıdır. Kuskus pilavı, farklı tariflerle yapılabilmektedir. İşte birkaç kuskus pilavı tarifi: Kuskus Pilavı Malzemeleri
Kuskus Pilavı Nasıl Yapılır? Orta boy bir tencereye zeytinyağını koyun ve üzerine şehriyeleri ekleyip kavurun. Şehriyeler kavrulduktan sonra kuskusları ekleyip biraz daha kavurun. Ardından kaynamış suyu ve tuzu ekleyerek karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra ocaktan alın ve dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun. Domatesli Kuskus Pilavı Malzemeleri
Domatesli Kuskus Pilavı Nasıl Yapılır? Öncelikle domatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soyun ve rendeleyin. 3 su bardağı suyu kaynatın ve hazır bekletin. Tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyun, yağ ısındıktan sonra rendelediğiniz domatesleri ekleyin. Domatesler iyice kavrulup yumuşayana kadar pişirin. Ardından kuskus makarnaları ekleyip karıştırın. Kaynamış suyu ve tuzu ekleyerek karıştırın. Su kaynamaya başlayınca ocak altını kısın ve tencerenin kapağını kapatın. Suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp dinlendirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun. Soğanlı Kuskus Pilavı Malzemeleri
Soğanlı Kuskus Pilavı Nasıl Yapılır? Öncelikle bir tencerede yaklaşık 5 dakika kuskusları haşlayın ve suyunu süzün. Pilav yapacağınız tencerede tereyağını eritip ince kıyılmış soğanları ekleyin ve kavurmaya başlayın. Soğanlar kavrulmaya yakın rendelenmiş domatesi veya salçayı ekleyerek karıştırın. Yarım çay bardağı sıcak su ekleyin ve kısık ateşte soğanlar suyunu çekene kadar pişirin. Ardından 2 su bardağı sıcak et suyu veya su ekleyip kuskusları ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra ocaktan alıp 5-10 dakika dinlendirin ve servis yapın. Afiyet olsun. |