Kuşbaşılı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kușbașılı Bulgur Pilavı

Kușbașılı bulgur pilavı, geleneksel Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir. Bildiğimiz pilav çeşitlerinden farklı olarak hazırlanan bu pilav, ana yemek olarak da tüketilebilir. Yanında turşu ve ayranla birlikte servis edildiğinde tek başına doyurucu bir öğün olur. Geçmişten günümüze uzanan bu geleneksel kușbașılı bulgur pilavını kavurma ile servis etmenizi tavsiye ederiz. Küçük birkaç ayrıntıya dikkat ederek çok lezzetli kușbașılı pilavlar yapabilirsiniz. 15 dakika içerisinde hazırlanabilecek ve yarım saat içerisinde pișen bereketli kușbașılı bulgur pilavının tarifini sizinle paylaşıyoruz.

Kușbașılı Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 su bardağı pilavlık bulgur
  • 250 gram kuşbaşı et
  • 6 su bardağı et suyu
  • 1 kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet sarımsak
  • Sıvıyağ
  • Tereyağı
  • Tuz

Kușbașılı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Eti küçük doğradıktan sonra pratik bir şekilde ve kolaylıkla pişirmek için düdüklü tencere kullanmanızı öneririz. Düdüklü tencere, etin daha yumuşak olmasını sağlar. Etleri düdüklü tencerede bir bardak su ile 20 dakika kadar yumuşayana kadar pişirin.

Derin bir pilav tenceresi içerisine sıvıyağ ve küp doğradığınız biberleri ekleyin. Soğanı rendeleyin ve sarımsağı da doğrayıp ilave edin. Tencereyi ocağa alın ve malzemeler kızarana kadar ara ara karıştırarak pişirin. Domatesleri küp doğrayıp içerisine ekleyin. Pişen etlerinizi ve salçayı da ekleyin. Yeterli miktarda tuz ilave ettiğiniz kuşbaşılı bulgur pilavına son olarak et suyunu ekleyin ve altını kısın. Kuşbaşılı bulgur pilavı suyunu çekene kadar pişirin. Dinlendirdiğiniz pilavı sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

1. Kușbașılı bulgur pilavı yaparken etin daha lezzetli olması için marine edebilirsiniz. Marine sosu olarak yoğurt, zeytinyağı ve baharatlar kullanabilirsiniz.

2. Pilavı daha da lezzetlendirmek için tereyağı kullanabilirsiniz. Bu, pilava ekstra bir aroma katacaktır.

3. Pilavın daha besleyici olmasını isterseniz, içerisine çeşitli sebzeler ekleyebilirsiniz. Örneğin, havuç ve bezelye gibi sebzeler pilava renk ve vitamin katacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Kocaalp

25 Temmuz 2024 Perşembe

Acaba kușbașılı bulgur pilavı yaparken etin yumuşak olması için düdüklü tencere kullanmak şart mı? Düdüklü tencere kullanmazsak etin pişme süresi uzar mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Kocaalp, düdüklü tencere kullanmak etin daha hızlı ve yumuşak pişmesini sağlar, bu doğru. Ancak şart değil. Normal tencerede de pişirebilirsiniz, ancak bu durumda etin pişme süresi uzar ve daha fazla sabır gerektirir. Yavaş pişirme yöntemiyle de eti yumuşak hale getirebilirsiniz, sadece biraz daha zaman alır.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kepse Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kepse Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pilav Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mısırlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Mısırlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri