Bademli Pilav Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Bademli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bademli Pilav
Bademli pilav, hem lezzeti hem de görsel çekiciliği ile öne çıkan şık bir pilav çeşididir. Özel yemeklerde sıkça tercih edilen bu pilavın yapımı, diğer pilav tarifleri kadar kolay ve pratiktir.

Bademli Pilav Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • Yarım bardak badem
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Süslemek için maydanoz

Bademli Pilav Nasıl Yapılır?

Bademli pilav için öncelikle 1-2 su bardağı kadar su kaynatılır ve bir kaseye alınarak üzerine bademler eklenir. Bademler, kabuklarının kolayca soyulabilmesi için yarım saat kadar bekletilir. Badem kabukları yumuşayınca soyularak bir kenara alınır.

Pilav yapılacak tencereye 1 kaşık tereyağı ve 4 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir. Tencere ocağa konularak tereyağı eriyene kadar beklenir. Tereyağı eriyince, önceden kabukları soyulmuş bademler tencereye ilave edilir ve hafifçe kavrulur.

Bademler kavrulurken, 1,5 su bardağı pirinç yıkanır ve süzülür. Bademler kavrulunca pirinç de tencereye eklenir ve biraz kavrulur. Ardından üzerine 3 su bardağı su ilave edilir, tuz eklenir ve tencere ocağın en küçük yerine alınarak kısık ateşte pişirilir.

Pilav pişince, tencerenin üzerine kağıt havlu serilir ve kapağı kapatılarak 15-20 dakika kadar dinlenmesi için beklenir. Dinlenmiş pilav, servis tabağına alınarak küçük maydanoz parçaları ile süslenir ve servis edilir.

Ekstra Bilgiler

Bademli pilavı daha da lezzetli hale getirmek için bazı ekstra malzemeler ekleyebilirsiniz. Örneğin:
  • Kuş üzümü
  • Havuç rendesi
  • Bezelye

Bu malzemeler, pilavınıza hem renk hem de lezzet katacaktır. Ayrıca, bademlerin daha çıtır olması için kavurma süresini biraz daha uzatabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Kiraz

29 Nisan 2024 Pazartesi

Merhaba ben de akşam gelen misafirlerime bademli pilav yapmayi düşünüyorum. Fakat pilav sadece bademli basit mi olur acaba. İçerisine biraz da kırmızı et ayrı bir kapta pişirip koysam lezzetli olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Kiraz,

Bademli pilav zaten oldukça lezzetli bir seçenek. Ancak kırmızı et ekleyerek daha zengin bir tat elde edebilirsiniz. Eti ayrı bir kapta pişirip pilavın içerisine katmak iyi bir fikir. Bu şekilde misafirleriniz için daha doyurucu ve lezzetli bir yemek sunmuş olursunuz. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Pilav Su Oranı

Pilav Su Oranı

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hamsili Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Hamsili Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Konya Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Konya Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Azeri Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Azeri Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Safranlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Safranlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Salçalı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Acem Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Acem Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Mevlüt Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mevlüt Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Özbek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Özbek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Gelik Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Gelik Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Maklube Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Maklube Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Ölçüsü Nasıl Ayarlanır?

Pilav Ölçüsü Nasıl Ayarlanır?

Sebzeli Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri