Basmati Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Basmati Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Basmati pilavı, pirinç türleri arasında mükemmel bir lezzete ve kaliteye sahip olan basmati pirinci ile hazırlanır. Bir kez tadan, bu lezzetten kendini mahrum bırakmayacak ve diğer pirinçlerle hazırlanan pilavları kolayca kabul etmeyecektir. Basmati pirinci, jasmin pirincini andırır ancak daha az kokulu ve nişastalıdır. Farklı pirinç türlerine oranla suyu daha fazla çeker. Basmati pirinci ile pilav hazırlarken, örneğin 1 su bardağı pirinç için 2 su bardağı sıcak su kullanılır. Bu nedenle basmati pirinci ile hazırlanan pilav, diğer pirinçlerle hazırlanan pilavlardan farklıdır. Mükemmel bir pilav yemek istiyorsanız, su miktarına dikkat etmeniz yeterli olacaktır.

Basmati Pilavı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı dolusu basmati pirinç
  • 2 su bardağı dolusu kaynar su
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz

Basmati Pilavı Nasıl Yapılır?

Basmati pilavını hazırlamaya ilk olarak 1 su bardağı basmati pirincini uygun bir kabın içine alarak başlıyoruz. Üzerine ılık su ekleyerek yarım saat kadar bekletiyoruz. Sürenin sonunda, ıslatılan pirincin suyunu döküyoruz ve bol su ile birkaç kez yıkayarak suyunu süzdürüyoruz. Bu işlemi süzgeç kullanarak yapabiliriz. Aynı zamanda 2 su bardağı kaynar suyu da hazırlıyoruz. Tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra, pilav tenceremizi ocağa alarak içine 1 çorba kaşığı tereyağı ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını ekliyoruz. Yağ eriyip ısındıktan sonra, yıkanarak süzdürülmüş basmati pirinçleri ekliyoruz ve kısık ateşte yaklaşık 4-5 dakika kadar pirinçler şeffaflaşana kadar kavuruyoruz.

Daha sonra, kavrulmakta olan pirinçlerin üzerine 2 su bardağı dolusu kaynar su ve yeteri kadar tuz ilave ediyoruz. Karıştırdıktan sonra, ocağı yüksek ısıya getiriyoruz ve pilavı 1-2 dakika kadar kaynatıyoruz. Yüksek ateşte kaynayan pilavın üzerine kapağını kapatarak ocağı kısık ateşe getiriyoruz. Tam olarak 14 dakika sonra ocağın altını kapatıyoruz. Pilavın kapağını açmadan yaklaşık 15 dakika kadar dinlendiriyoruz. Dinlendirme süresinin sonunda, tencerenin kapağını açarak pilavı karıştırıyoruz ve alt üst ederek sıcak sıcak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Bulgur Pilavı Oktay Usta

Bulgur Pilavı Oktay Usta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hamsili Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Hamsili Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Ciğerli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Ciğerli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Firik Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Firik Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Bezelyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Bezelyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kepekli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kepekli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pilav Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Temcit Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Temcit Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bulgur Pilavı Kaç Kalori?

Bulgur Pilavı Kaç Kalori?

Bulyonlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bulyonlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Esmer Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Esmer Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuş Üzümlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuş Üzümlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kabune Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kabune Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sade Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Sade Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav Nasıl Yapılır?

İç Pilav Nasıl Yapılır?