Lahanalı Pilav Lahanalı pilav, Türk mutfağının vazgeçilmez ana yemeklerinden biridir. Genellikle sulu yemeklerin yanında sunulan bu lezzetli pilav, herkesin damak zevkine hitap eder ve sofralarda kendine özel bir yer edinir. Lahanalı Pilav Malzemeleri
Lahanalı Pilav Nasıl Yapılır? Lahanalı pilavın yapılışına ilk olarak pirinçleri ılık, tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekleterek başlayalım. Yarım saat sonra tuzlu suda bekleyen pirinçleri bol suyla yıkayıp süzgece alalım ve süzülmesini bekleyelim. Önceden hazırlamış olduğumuz tavaya sıvı yağı ilave edelim. Soyulmuş ve ince ince doğranmış kuru soğanları yağ ilave edilen tavaya alalım ve soğanlar pembeleşene kadar kavuralım. Pirinçleri kavrulan soğanlara ilave edelim ve pirinçler şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edelim. Kabukları soyulmuş ve rende yapılmış havuçları, dolmalık fıstığı, kuş üzümünü, tuzu ve şekeri ilave ederek birkaç kez karıştıralım. İnce şeritler halinde doğranmış lahana yapraklarını da ekleyerek karıştırmaya devam edelim. 2 su bardağı kaynar suyu da ilave ederek ağır ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım. Yaklaşık yarım saat kadar pişen pilavı ocaktan alalım ve 20 dakika demleyelim. Son olarak kuru naneyi, karabiberi, yeni baharı ve ince kıyılmış dereotunu ilave ederek iyice karıştırıp servise sunalım. Afiyet olsun. |