İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav

İç Pilav, farklı lezzetlere açık olanlar ve damak tadına güvenenler için özellikle tavsiye edebileceğimiz harika bir pilav çeşididir. İç pilav, genel olarak yörelere göre pişirilme esnasında farklılıklar gösterse de, genellikle bol baharat kaldırabilen bir pilav tarifidir. Özellikle önemli ve özel günlerde veya davet sofralarınız için hazırlamanızı ısrarla tavsiye ederiz. İç pilavın içine arzuya ve damak tadına göre ciğer de ilave edebilirsiniz.

Malzemelerin Seçimi

İç pilav hazırlarken kullanılacak pirincin kalitesi oldukça önemlidir. Kaliteli pirinç seçilmesi, pilavın lezzeti açısından belirleyici bir faktördür. Bunun yanı sıra, pilavın içine ilave edilecek baharatların miktarını da kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Örneğin, bazı kişiler tarçından hoşlanmayabilirler. Bu nedenle tarçın veya hoşlanmadığınız diğer bir baharat çeşidinin miktarını azaltabilir veya tamamen çıkarabilirsiniz. Hazırladığınız pilava, listede olmayan ve sizin hoşlandığınız farklı bir baharat çeşidi de ilave edebilirsiniz. Baharat seçimi, pilavı hazırlayacak kişinin isteğine ve damak tadına göre belirlenebilir.

İç Pilav İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı dolusu pilavlık baldo pirinç
  • 2 su bardağı kadar et suyu
  • 1 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 tane orta irilikte kuru soğan
  • 1 kahve kaşığı kadar toz tarçın
  • 1 kahve kaşığı yeni bahar
  • 1 çay kaşığı toz karabiber
  • 5-6 adet tane karabiber
  • Yarım bağ ince kıyılmış dereotu
  • Yarım bağ ince kıyılmış maydanoz
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • Yeteri kadar tuz

İç Pilav Nasıl Yapılır?

İç pilav hazırlığımıza ilk olarak 2 su bardağı pirinci uygun bir kabın içine alarak, üzerine bir miktar tuz ve pirinçlerin üzerini 1 parmak aşacak kadar ılık su ekleyerek başlayalım. Pirinçleri tuzlu ılık suyun içinde 25-30 dakika kadar bekletin. Ardından verilen sürenin sonunda tuzlu suyu dökün ve pirinçleri bol suda birkaç kez yıkayarak süzgeçte süzülmeye bırakın.

İkinci adımda, 1 çorba kaşığı kuş üzümü ve 2 çorba kaşığı dolmalık fıstıkları küçük bir kasenin içine alarak üzerlerini aşacak kadar ılık su ekleyip, kabarmalarını sağlayın.

Daha sonra pilav tenceresini ocağa koyarak, içine 3 çorba kaşığı tereyağını ilave edin ve yağ eridikten sonra 1 adet kuru soğanın kabuklarını soyup incecik doğrayarak soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulmakta olan soğanların üzerine süzdüğünüz pirinçleri ilave ederek, pirinçler şeffaflaşıncaya kadar bir tahta kaşık yardımıyla karıştırarak kavurun. Kavrulmakta olan pirinçlerin üzerine kabartılmış dolmalık fıstık ve kuş üzümlerini ekleyip kavurmaya devam edin.

Ardından, pirinçlerin üzerine 2 su bardağı sıcak et suyu, toz tarçın, toz karabiber, yeni bahar ve yeteri kadar tuz ilave edip karıştırdıktan sonra pilav tenceresinin kapağını kapatın ve pilavı kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. Pilav pişerken, yarım demet maydanoz ve yarım demet dereotunu yıkayıp ayıklayın ve ince ince kıyın. Pilav henüz suyunu tamamen çekmeden önce, bu yeşillikleri pilavın içine ilave edip pilavı alt üst yaparak karıştırın. Tekrar tencerenin kapağını kapatarak pilavın suyunu çekmesini bekleyin.

Ocağın altını kapattıktan sonra pilavın üzerine demlenmesi için temiz bir mutfak bezi kapatın ve 10 dakika kadar iç pilavı demlendirin. Ardından, sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mantarlı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kırgız Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kırgız Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kavurmalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kavurmalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Üzümlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Üzümlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pilavın Püf Noktaları Nelerdir?

Pilavın Püf Noktaları Nelerdir?

Güncel

Buhara Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Buhara Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bulgur Pilavı Oktay Usta

Bulgur Pilavı Oktay Usta