İç Pilav

İç Pilav

İç Pilav, farklı lezzetlere açık olanlar ve damak tadına güvenenler için özellikle tavsiye edebileceğimiz harika bir pilav çeşididir. İç pilav genel olarak yörelere göre pişirilme esnasında farklılıklar gösterse de genellikle bol baharat kaldırabilen bir pilav tarifidir. Özellikle sizin için önemli ve özel günlerde veya davet sofralarınız için hazırlamanızı ısrarla tavsiye edebiliriz. Ayrıca iç pilavın içine arzuya ve damak tadına göre ciğerde ilave edebilirsiniz. İç pilav hazırlarken öncelikle kullanılan pirincin kalitesi ve iyi seçilmesi pilavın lezzeti açısından oldukça önemlidir. Kaliteli pirinç seçiminden sonra pilavın içine ilave edilecek baharatların miktarını da kendi damak tadınıza göre azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz. Örnek verecek olursak bazı kişiler tarçından hoşlanmaya bilirler. Bu nedenle tarçın veya hoşlanmadığınız diğer bir baharat çeşidinin miktarını azalta bileceğiniz gibi tamamen de çıkartabilirsiniz ve hazırladığınız pilava listede olmayan ve sizin hoşlandığınız farklı bir baharat çeşidi de ilave edebilirsiniz. Baharat seçimi sadece pilavı hazırlayacak kişinin isteğine ve damak tadına göre de hazırlanabilir. Arzu ederseniz bu enfes iç pilavımızı hep birlikte hazırlayarak harika bir pilav ziyafeti çekelim.

İç Pilav İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı dolusu pilavlık baldo pirinç
  • 2 su bardağı kadar et suyu
  • 1 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 tane orta irilikte kuru soğan
  • 1 kahve kaşığı kadar toz tarçın
  • 1 kahve kaşığı yeni bahar
  • 1 çay kaşığı toz karabiber
  • 5-6 adet tane karabiber
  • Yarım bağ ince kıyılmış dereotu
  • Yarım bağ ince kıyılmış maydanoz
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • Yeteri kadar tuz

İç Pilav Hazırlanışı

İç pilav hazırlığımıza ilk olarak 2 su bardağı pirinci uygun bir kabın içine alarak üzerine bir miktar tuz ve pirinçlerin üzerini 1 parmak aşacak kadar ılık su ekleyerek pirinçleri tuzlu ılık suyun içinde 25-30 dakika kadar bekleterek başlayalım. Ardından verilen sürenin sonunda tuzlu suyu döktükten sonra pirinçleri bol suda birkaç su yıkayarak suyunun süzülmesi için bir süzgeç içine alarak bir kenarda iyice süzülmeye bırakalım. Ardından 1 çorba kaşığı kuş üzümü ve 2 çorba kaşığı dolmalık fıstıkları da küçük bir kasenin içine alarak üzerlerini aşacak kadar ılık su ekleyip kuş üzümleri ve dolmalık fıstıkların kabarmalarını sağlayalım.

Daha sonra pilav tenceremizi ocağa koyarak içine 3 çorba kaşığı tereyağını ilave ederek yağın erimesini sağladıktan sonra üzerine 1 adet kuru soğanın kabuklarını soyduktan sonra incecik doğrayarak soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulmakta olan soğanların üzerine süzdürülmüş pirinçleri ilave ederek pirinçler şeffaflaşıncaya kadar bir tahta kaşık yardımıyla karıştırarak kavuralım. Kavrulmakta olan pirinçlerin üzerine kabarmalarını sağladığımız dolmalık fıstık ve kuş üzümlerinin ıslama suyunu süzdükten sonra ilave ederek kavurmaya devam edelim.

Ardından pirinçlerin üzerine 2 su bardağı sıcak et suyu, toz tarçın, toz karabiber, yeni bahar ve yeteri kadar tuz ilave edip karıştırdıktan sonra pilav tenceremizin kapağını kapatarak pilavımızı kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişmeye bırakalım. Pilavımız pişerken bizde yarım demet maydanoz ve yarım demet dereotunu yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince kıyalım ve pilavımız henüz suyunu tamamen çekmeden önce pilavımızın içine ilave ederek pilavımızı alt üst yapıp bir iki kez çevirip karıştırarak tekrar tencerenin kapağını kapatarak pilavın suyunu çekmesini bekleyelim. Ardından ocağımızın altını kapattıktan sonra pilavımızın üzerine demlenmesi için temiz bir mutfak bezi kapatarak 10 dakika kadar iç pilavımızı demlendirdikten sonra sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun...

Son Güncelleme : 07.12.2018 07:36:23
İç Pilav ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

İç Pilav Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "İç Pilav"
Her nedense hiç plan her zaman için bana şekerli tatlı ya anımsatır . O yüzden de bir türlü sevemediğim bir plak çeşididir . içerisindeki kuş üzümü inanılmaz şekerli giyiliyor ve sanki tadını çok başka yapıyor Ben yiyemiyorum .
Vakar . 29.08.2018
CEVAP YAZ
Fıstıklı Pilav
Fıstıklı Pilav
Fıstıklı Pilav, hem doyurucu olup hemde lezzetli bir yemek türü olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan bu pilav genellikle özel günlerde veya özel misafir geldiği zaman tercih edilmektedir. Fakat fıstıklı pilav her bayanın yapabileceği bir yemek tü...
Havuçlu Pilav
Havuçlu Pilav
Havuçlu Pilav, Peynir, domates, sarma, yoğurt, tavuk, pilav. Bu çeşit yiyecekler birbirlerinden farklı bir şekilde tüketmekten zevk alınan yiyeceklerdir. Farklı bir şekilde tüketince karnım doyum olmuyor sanki. Dün de teriyaki sosumu hemen denemek iç...
Fırında Pilav
Fırında Pilav
Fırında Pilav, farklı yemek tariflerinde olduğu gibi fırında hazırlanan pilavın da lezzeti çok daha farklı ve lezzetli olmaktadır. Pilavımızın lezzetini pekiştirmek için pilavımızı fırına vermeden hemen önce ocakta pişirdikten sonra fırına verelim. A...
Çin Pilavı
Çin Pilavı
Çin pilavı; Son yıllarda ülkemizde gelişmeye başlayan bir pilav çeşididir. Bulgur ve pirinç şeklinde pilavları çeşitlendirecek olursak Çin pilavı pirinçle yapılmaktadır. Her ne kadar Çin mutfağı ile bizim mutfağımızın arasında büyük değişiklikler bul...
Garnitürlü Pilav
Garnitürlü Pilav
Garnitürlü pilav ülkemizde son zamanlarda git gide yaygınlaşan çok lezzetli bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç olarak ikiye ayıracak olursak garnitürlü pilavı pirinç pilavlarına bir örnek olarak gösterebiliriz. Yapımı çok kolay olan bu p...
Fırında Tavuklu Pilav
Fırında Tavuklu Pilav
Fırında tavuklu pilav, hep aklımda olan fakat bir türlü fırsat bulup yapamadığım bu pilavı bugün yapmaya karar verdim. Pilav ve tavuk ayrılmaz bir ikili gruptur. Bu ikiliyi nasıl yapmak isterseniz yapın güzel olacak ve afiyetle tüketilecektir. Lakin ...
1 Tabak Pilav Kaç Kalori
1 Tabak Pilav Kaç Kalori
Bir Tabak Pilav Kaç Kalori, Türk mutfağının özelliğinden dolayı sulu yemeklerin ve ızgaraların yanında olukça fazla yenilen pilavın kalorisi, özellikle kilo sorunu olan şahısları ilgilendirmektedir. Pilavın kilo alınmasına neden olması için ilk önce ...
İran Pilavı
İran Pilavı
İran pilavı adı da üzerinde olduğu gibi İran yöresine ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur pilavları ve pirinç pilavları olarak ikiye ayırt edecek olursak İran pilavı pirinç pilavlar arasında yer almaktadır. İran pilavını güzel kılan noktada zat...
Kavurmalı Pilav
Kavurmalı Pilav
Kavurmalı pilav ülkemizin dört bir yanında yapılmakta olan bir pilav çeşididir. Bu pilav dünya çapında da tüketilmekte fakat Türk mutfağına özgü bir pilav olarak bilinmektedir. Kavurma ismi bu pilava et kavrulup konulduğu için eklenmiştir. Çok lezzet...
İtalyan Pilavı
İtalyan Pilavı
İtalyan pilavı diğer bir ismi ve daha yaygın olarak kullanılan ismi de Risottudur. Adı üzerinde İtalyan mutfağına ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç pilavları olarak ikiye ayıracak olursak İtalyan pilavı yani Risotto bir pirinç pilav...
Kabaklı Pilav
Kabaklı Pilav
Kabaklı pilav, genellikle evlerimizde kolaylıkla bulunan malzemelerden yapılan ana malzemesi kabaklı pilav olan bir pilav çeşididir. çok lezzetli ve bir o kadarda pratiktir. Kabaklı pilavın malzemeleri şunlardır;2 tane orta boy kabak2 tane orta boy h...
Bulgur Pilavı Sade
Bulgur Pilavı Sade
Bulgur pilavı sade, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen adeta olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Gerek lezzeti olsun gerek yapılışının kolaylığı olsun bizlerin bu pilav çeşidi ile sık sık karşılaşmamıza neden olmaktadır. Tabi ki bu kada...

 

Nohutlu Pilav
Türkmen Pilavı
Perde Pilavı
Havuçlu Bezelyeli Pilav
Kuru Fasulye Pilav
Lapa Pilav
Arpa Şehriye Pilavı
Nohutlu Tavuklu Pilav
Hamsili Pilav
Patlıcanlı Bulgur Pilavı
Kepekli Pirinç Pilavı
Özbek Pilavı
Acem Pilavı
Arap Pilavı
Afgan Pilavı
Basmati Pilavı
Azeri Pilavı
Fıstıklı Pilav
Havuçlu Pilav
Fırında Pilav
Çin Pilavı
Garnitürlü Pilav
Fırında Tavuklu Pilav
1 Tabak Pilav Kaç Kalori
İran Pilavı
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Popüler İçerik
Özbek Pilavı
Özbek Pilavı
Özbek pilavı, herkesin afiyetle yediği ayrı bir lezzettir. Bu pilav içeriğinde kullanılan baharatlarla, sebzelerle farklı bir tat sunar. Bu pilav bütü...
Acem Pilavı
Acem Pilavı
Acem Pilavı, Acem pilavı genellikle çoğu evde yapılmasa da oldukça kolay ve zahmetsiz olmaktadır. Pilav çeşitleri oldukça çok olup genellikle bulgur v...
Arap Pilavı
Arap Pilavı
Arap Pilavı, günümüzde hemen hemen her evde yapılmasa da çok lezzetli olup zahmetli bir yemek olmamaktadır. Günümüzde pilav çeşitleri oldukça fazla ol...
Afgan Pilavı
Afgan Pilavı
Afgan pilavı, bir diğer adıyla Afganistan ve Özbekistan yörelerinde meşhur bir ana yemektir.Afganistan'da her 21 mart' ta Nevruz sebebiyle afgan pilav...
Basmati Pilavı
Basmati Pilavı
Basmati Pilavı, pirinç türleri arasında mükemmel bir lezzete ve kaliteye sahip olan basmati pirinci ile hazırlanan pilavı bir kez tadan bir daha bu le...
Azeri Pilavı
Azeri Pilavı
Azeri pilavı, oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır. Her evde yapılabilecek bir yemek tarifi olup her bayanın yapabileceği kolay bir doyurucu yemek çe...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Nisan - 2019