Özbek Pilavı Özbek pilavı, herkesin afiyetle yediği ayrı bir lezzettir. Bu pilav içeriğinde kullanılan baharatlarla, sebzelerle farklı bir tat sunar. Bu pilav bütün kültürlerce benimsenmiş olan, sulu yemeklerin eşlik ettiği herkesi kendine hayran bırakan bir pilav türüdür.
Özbek Pilavı Malzemeler: - 2,5 su bardağı pirinç,
- 3 su bardağı et suyu yada saf su,
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ,
- 300 gram kuş başı et (bonfilelik et olsa daha lezzetli olur),
- 1 adet orta boy kuru soğan,
- 2 adet orta boy havuç,
- 150 gram haşlanmış nohut,
- Tuz,
- Karabiber,
- Birkaçı damla limon suyu,
- İsteğe bağlı olarak 100 gram kavrulmuş badem kullanılacaktır.
Özbek Pilavı Yapılışı: Özbek pilavı hazırlanışına ilk olarak malzeme listesinde belirtilen miktarda pirinci bir kaba alarak başlayalım. Kaba alınan pirinç üzerine ılık su, tuz ve limon suyunu ilave edelim ve bu suyun içerisinde 30 dakika kadar bekletelim. Önceden hazırlamış olduğumuz bir tava içerisine sıvı yağın yarısını ilave edelim ve daha sonra etleri de ilave edelim. Etler suyunu bırakıp tekrardan suyunu çekinceye kadar iyice kavuralım. Kabukları soyularak güzelce yıkanıp doğrama tahtasında küp küp doğranmış olan kuru soğanları, yıkanıp kabukları soyulan havuçları da ilave ederek 5 dakika daha kavuralım. Etlerin üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ilave ederek tuzu, karabiberi ayarlayarak yumuşayana kadar pişirelim. Bu aşamadan sonra tencereyi ocaktan alalım ve içine haşlanmış nohutları ilave ederek karıştıralım. Pirinçleri güzelce yıkayarak suyunu iyice süzelim. Bir tencereye kalan sıvı yağı ilave edip pirinçleri de içerisine ekleyelim ve pirinçler şeffaflaşana kadar kavuralım. Sıcak et suyunu ilave ederek tuzunu ayarlayalım. Etli harcı ilave ederek isteğe göre kavrulmuş badem ekleyelim. Pilavı kısık ateşte, pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim. Pişen pilavı ocaktan alalım ve yarım saat dinlenmeye bırakalım. Sonra servise sunabiliriz. Afiyet olsun. Son Güncelleme : 27.11.2018 23:06:59 Özbek Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Özbek Pilavı" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin | .jpg) | Havuçlu Pilav | Havuçlu Pilav, Peynir, domates, sarma, yoğurt, tavuk, pilav. Bu çeşit yiyecekler birbirlerinden farklı bir şekilde tüketmekten zevk alınan yiyeceklerdir. Farklı bir şekilde tüketince karnım doyum olmuyor sanki. Dün de teriyaki sosumu hemen denemek iç... | .jpg) | Fırında Pilav | Fırında Pilav, farklı yemek tariflerinde olduğu gibi fırında hazırlanan pilavın da lezzeti çok daha farklı ve lezzetli olmaktadır. Pilavımızın lezzetini pekiştirmek için pilavımızı fırına vermeden hemen önce ocakta pişirdikten sonra fırına verelim. A... |  | Çin Pilavı | Çin pilavı; Son yıllarda ülkemizde gelişmeye başlayan bir pilav çeşididir. Bulgur ve pirinç şeklinde pilavları çeşitlendirecek olursak Çin pilavı pirinçle yapılmaktadır. Her ne kadar Çin mutfağı ile bizim mutfağımızın arasında büyük değişiklikler bul... | .jpg) | Garnitürlü Pilav | Garnitürlü pilav ülkemizde son zamanlarda git gide yaygınlaşan çok lezzetli bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç olarak ikiye ayıracak olursak garnitürlü pilavı pirinç pilavlarına bir örnek olarak gösterebiliriz. Yapımı çok kolay olan bu p... |  | Fırında Tavuklu Pilav | Fırında tavuklu pilav, hep aklımda olan fakat bir türlü fırsat bulup yapamadığım bu pilavı bugün yapmaya karar verdim. Pilav ve tavuk ayrılmaz bir ikili gruptur. Bu ikiliyi nasıl yapmak isterseniz yapın güzel olacak ve afiyetle tüketilecektir. Lakin ... |  | 1 Tabak Pilav Kaç Kalori | Bir Tabak Pilav Kaç Kalori, Türk mutfağının özelliğinden dolayı sulu yemeklerin ve ızgaraların yanında olukça fazla yenilen pilavın kalorisi, özellikle kilo sorunu olan şahısları ilgilendirmektedir. Pilavın kilo alınmasına neden olması için ilk önce ... |  | İran Pilavı | İran pilavı adı da üzerinde olduğu gibi İran yöresine ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur pilavları ve pirinç pilavları olarak ikiye ayırt edecek olursak İran pilavı pirinç pilavlar arasında yer almaktadır. İran pilavını güzel kılan noktada zat... | .jpg) | Kavurmalı Pilav | Kavurmalı pilav ülkemizin dört bir yanında yapılmakta olan bir pilav çeşididir. Bu pilav dünya çapında da tüketilmekte fakat Türk mutfağına özgü bir pilav olarak bilinmektedir. Kavurma ismi bu pilava et kavrulup konulduğu için eklenmiştir. Çok lezzet... |  | İtalyan Pilavı | İtalyan pilavı diğer bir ismi ve daha yaygın olarak kullanılan ismi de Risottudur. Adı üzerinde İtalyan mutfağına ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç pilavları olarak ikiye ayıracak olursak İtalyan pilavı yani Risotto bir pirinç pilav... |  | Kabaklı Pilav | Kabaklı pilav, genellikle evlerimizde kolaylıkla bulunan malzemelerden yapılan ana malzemesi kabaklı pilav olan bir pilav çeşididir. çok lezzetli ve bir o kadarda pratiktir. Kabaklı pilavın malzemeleri şunlardır;2 tane orta boy kabak2 tane orta boy h... | .jpg) | İç Pilav | İç Pilav, farklı lezzetlere açık olanlar ve damak tadına güvenenler için özellikle tavsiye edebileceğimiz harika bir pilav çeşididir. İç pilav genel olarak yörelere göre pişirilme esnasında farklılıklar gösterse de genellikle bol baharat kaldırabilen... |  | Bulgur Pilavı Sade | Bulgur pilavı sade, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen adeta olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Gerek lezzeti olsun gerek yapılışının kolaylığı olsun bizlerin bu pilav çeşidi ile sık sık karşılaşmamıza neden olmaktadır. Tabi ki bu kada... | | | Nohutlu Pilav | | Türkmen Pilavı | | Perde Pilavı | | Havuçlu Bezelyeli Pilav | | Kuru Fasulye Pilav | | Lapa Pilav | | Arpa Şehriye Pilavı | | Nohutlu Tavuklu Pilav | | Hamsili Pilav | | Patlıcanlı Bulgur Pilavı | | Kepekli Pirinç Pilavı | | Özbek Pilavı | | Acem Pilavı | | Arap Pilavı | | Afgan Pilavı | | Basmati Pilavı | | Azeri Pilavı | | Fıstıklı Pilav | | Havuçlu Pilav | | Fırında Pilav | | Çin Pilavı | | Garnitürlü Pilav | | Fırında Tavuklu Pilav | | 1 Tabak Pilav Kaç Kalori | | İran Pilavı | | Kavurmalı Pilav | | İtalyan Pilavı | | Kabaklı Pilav | | İç Pilav | | Bulgur Pilavı Sade | Popüler İçerik | Acem Pilavı Acem Pilavı, Acem pilavı genellikle çoğu evde yapılmasa da oldukça kolay ve zahmetsiz olmaktadır. Pilav çeşitleri oldukça çok olup genellikle bulgur v... | Arap Pilavı Arap Pilavı, günümüzde hemen hemen her evde yapılmasa da çok lezzetli olup zahmetli bir yemek olmamaktadır. Günümüzde pilav çeşitleri oldukça fazla ol... | Afgan Pilavı Afgan pilavı, bir diğer adıyla Afganistan ve Özbekistan yörelerinde meşhur bir ana yemektir.Afganistan'da her 21 mart' ta Nevruz sebebiyle afgan pilav... | Basmati Pilavı Basmati Pilavı, pirinç türleri arasında mükemmel bir lezzete ve kaliteye sahip olan basmati pirinci ile hazırlanan pilavı bir kez tadan bir daha bu le... | Azeri Pilavı Azeri pilavı, oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır. Her evde yapılabilecek bir yemek tarifi olup her bayanın yapabileceği kolay bir doyurucu yemek çe... | Fıstıklı Pilav Fıstıklı Pilav, hem doyurucu olup hemde lezzetli bir yemek türü olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan bu pilav genellikle özel günlerde veya özel m... | |