İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav Tarifi, İç pilav daha çok doğu kültüründe var olan ve zaman içerisinde gelenekselleşmiş bir pilav türüdür. İç pilavını perde pilavında, kuzu kaburga doldurmada veya tavuk doldurmada hazırlayabileceğiniz gibi, sade olarak da kavurmanın yanında hazırlayıp servis edebilirsiniz. Yapım aşaması son derece zahmetli ancak çok lezzetli bir yemektir. İç pilavın içini tavukla veya etle zenginleştirmeniz ve içeriğini değiştirerek hazırlamanız mümkündür. Ancak asıl iç pilav ciğer kuş başı ile hazırlanır. Sade bir iç pilav hazırlamak istiyor iseniz mutlaka içeriğinde ciğer olmalıdır. Perde pilavı için bir iç pilav hazırlayacak olursanız içine mutlaka haşlanmış bir tavuk kullanmanız gerekir. Kuzu kaburga dolma için hazırlayacağınız iç pilava ise mutlaka kuş başı et kullanmanız gerekir. Baharat ve içerik aynı olsa da iç pilavı kullanacağınız yemek türü ve yeri çok önemlidir. Bu nedenle iç pilav hazırlarken çok dikkatli ve itinalı olmanız gerekir. Aksi taktirde iç pilavı ne kadar güzel hazırlarsanız hazırlayın. Yanlış yerde yanlış iç pilavı kullanmak yemeğin lezzetini değiştirecektir. Şimdi iç pilavın yapım aşamasına geçelim.

İç Pilav Tarifi Malzemeleri
  • 1 çorba kasesi baldo pirinç
  • 2.5 çorba kasesi kaynamış sıcak su
  • 1 paket dolmalık çam fıstığı
  • 1 paket kuş üzümü
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy kuru baş soğan
  • 1 tutam dere otu
  • 100 gram kuş başı kuzu ciğer
  • 1 adet orta boy çubuk tarçın
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı işlenmemiş çiğ badem
  • Üzerine gezdirmek için 2 yemek kaşığı tereyağı
İç Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle bademlerin kabukları soyulması için geniş bir kâseye alın ve üzerine sıcak su koyup üzerini kapatın. Daha sonra kabukları soyulana kadar bademleri suda dinlendirin. Daha sonra ayrı bir kâsenin içine kuş üzümlerini dökerek üzerine ılık su dökün ve kuş üzümlerinin şişmesi için üzerini kapatıp dinlendirin. Daha sonra geniş bir tencereyi ocağın üzerine alarak altını yakın. İçine kuru soğanı küçük küçük yemeklik doğrayarak karıştırın. Soğanın suyu biraz çekilince içine zeytinyağını dökün ve soğanlar hafif pembeleşinceye kadar karıştırın. Daha sonra içine bademleri süzdükten sonra kabuklarını soyarak içine atın. Daha sonra dolmalık fıstıkları atarak karıştırın. Daha sonra kuş üzümü şiştikten sonra suyunu süzün ve tencerenin içine atın. Hafif kızardıktan sonra ocağın altını kısın. Daha sonra içine küçük küçük kuş başı kuzu ciğeri doğrayarak karıştırmaya devam edin. Daha sonra ocağın altını biraz daha açın.

Ciğerler piştikten sonra Baldo pirinçleri ayıklayıp suya tutun ve suyunu süzdükten sonra ciğerlerin içine atın. İyice karıştırdıktan sonra üzerini kaynamış sıcak su ekleyin. Daha sonra tahta bir kaşık ile harmanladıktan sonra üzerine çubuk tarçını, tuzunu ve karabiberini ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Demlenerek pişmesi içinde üzerini havlu bir mutfak bezi ile örtün. Kapağın içine kâğıt havlu bir peçete de uygulayabilirsiniz. Böylelikle pilav buharını alarak demlenerek pişmesini sağlar. Pilav kaynadıktan sonra ocağın altını en düşük ayarda kısarak yavaş yavaş pişmesini sağlayın. Hazırlayacağınız bu İç Pilav Tarifi perde pilavında ya da kuru kaburga dolmada kullanmak isterseniz pilavı bir çiğ ve sulu bırakmanız gerekecektir. Çünkü yoğun fırın ateşinde de pişmesi gerekir. Pilavı suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatarak ilk sıcağı gidene kadar dinlendirin ve ardından şık servis kasesine alarak üzerini dere otu ile süsleyip servis edin.

Şimdiden Afiyet Olsun.

İç Pilav Tarifi Yorumları

soru

Zenan

04 Haziran 2024 Salı

Geçenlerde bir misafirliğe girmiştik. Çok güzel pilav yapmışlardı. Bende dayanamayıp bunun nasıl yapıldığını sordum. Bunun adınin iç pilav olduğunu söylediler belirli malzemeler katarak evde yapılabileceğini de söylediler. Ben de evde iç pilav yapabilmek için hangi malzemeleri kullanmalıyım ve hazırlanışı nasıl olmalıdır?

Cevap yaz
cevap

Admin

18 Haziran 2024 Salı

Zenan,

İç pilav yapmak için gereken malzemeler ve hazırlanışı şu şekildedir:

Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- 2,5 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu
- 1 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet maydanoz

Hazırlanışı:
1. Pirinci yıkayıp ılık suda 20-30 dakika kadar bekletin ve süzün.
2. Tereyağı ve sıvı yağı tencereye alıp eritin.
3. Küçük doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
4. Dolmalık fıstıkları ekleyip birkaç dakika kavurun.
5. Süzülmüş pirinci ekleyip pirinçler şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin.
6. Kuş üzümü, tarçın, yenibahar, karabiber, tuz ve toz şekeri ekleyin.
7. Sıcak su veya tavuk suyunu ekleyip karıştırın.
8. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
9. Piştikten sonra ince kıyılmış dereotu ve maydanozu ekleyip karıştırın.
10. 10 dakika demlenmeye bırakın ve ardından servis yapın.

Afiyet olsun!

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pilavın Püf Noktaları Nelerdir?

Pilavın Püf Noktaları Nelerdir?

Mısırlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mısırlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Kaç Kalori?

Pirinç Pilavı Kaç Kalori?

Erişte Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Erişte Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Enginarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Enginarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lahanalı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Lahanalı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mevlüt Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mevlüt Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Arap Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Arap Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kırgız Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kırgız Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Fasulyeli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Fasulyeli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

İran Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

İran Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Diyet

Bulgur Pilavı Diyet

Mısırlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Mısırlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6