Etli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024 Çarşamba

Etli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Arpa Şehriye Pilavı, lezzetli ve doyurucu bir yemek seçeneğidir. Hafta sonu eşim uzun zamandır yapmak istediği bu yemeği en sonunda yaptı ve bu lezzeti evde de yeme şansı yakaladım. İş yerinin yemekhanesinde de oldukça fazla çıkan bir çeşit ancak her daim oldukça fazla yağlı olur. Eşimin yaptığının daha güzel ve sağlıklı olduğunu da söylemek isterim.

Etli Arpa Şehriye Pilavı Malzemeleri (4-5 porsiyon için)
  • 100 gr kadar kuşbaşı doğranmış dana eti.
  • 2 su bardağı kadar arpa şehriye.
  • 2 çorba kaşığı kadar dolusu tereyağı.
  • 1 çorba kaşığı kadar sıvı yağ.
  • 4,5 su bardağı dolusu kadar sıcak su.
  • Tuz.
Etli Arpa Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır?

Kuşbaşı şeklinde doğranmış eti kapaklı bir tavaya koyup kısık ateşte, kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Ara sıra eti karıştırmayı unutmayın. Kendi yağıyla kavrulması için yağ ilave etmeyin. Pilavı pişireceğiniz tencerede tereyağını eritin. Sıvı yağını koyup hemen sonra şehriyeleri ilave edip devamlı karıştırarak kavurun. Şehriyeler kahverengi olduğunda kavrulan eti koyup sıcak suyu ilave edin.

Tuzu da koyduktan sonra suyun kaynamasını bekleyin. Su kaynayınca ateşi en kısık konuma getirip (Ben ocağın en küçük yerinde en kısık konumda pişiriyorum) kapağı kapatın. Şehriyeler tamamen suyu çekmesinin ardından tencerenin kapağına kağıt havlu ya da benim yaptığım gibi yalnızca bu iş için kullandığım ince kumaş mutfak peçetelerinden sıkıştırıp tencereyi bir beze sarın. Pilavı bu biçimde 15 dakika kadar dinlendirin. Tercihen cacık ile servis edin.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları
  • Etli arpa şehriye pilavını daha da lezzetlendirmek için içerisine bir miktar sebze ekleyebilirsiniz. Havuç, bezelye veya biber gibi sebzeler pilava renk ve tat katacaktır.
  • Pilavın daha aromatik olmasını isterseniz, su yerine et suyu kullanabilirsiniz.
  • Pilavı dinlendirdikten sonra üzerine ince kıyılmış taze nane veya maydanoz serpebilirsiniz.
  • Etin daha yumuşak olması için pişirme öncesinde marine edebilirsiniz. Zeytinyağı, sarımsak ve baharatlarla marine edilen etler daha lezzetli olacaktır.

Etli Arpa Şehriye Pilavı, hem pratik hem de lezzetli bir yemek seçeneği olarak sofralarınızı süsleyecek. Afiyet olsun!

Etli Arpa Şehriye Pilavı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Bulgur Pilavı Diyet

Bulgur Pilavı Diyet

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pilav Üstü Döner Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Üstü Döner Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Ciğerli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Ciğerli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Acem Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Acem Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Maklube Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Maklube Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ciğerli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Ciğerli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav Nasıl Yapılır?

İç Pilav Nasıl Yapılır?

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Özbek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Özbek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6