Bulgur Pilavı Oktay Usta Tarifi Bulgur pilavı, klasik pilav çeşitleri arasında en bilindik olanıdır. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Zaman almadan sofralarda kısa sürede yer almaktadır. Hemen hemen her yemeğe yakışan bulgur pilavı, Oktay Usta tarifi ile çok daha lezzetli olmaktadır. Besin değeri oldukça yüksektir ve ana yemekleri tamamlayıcı özelliğe sahiptir. Siz de bugün pratik ve kolay yapımlı bulgur pilavını sofralarda ev halkına sunmak istiyorsanız, işte tarifi. Bulgur pilavı Oktay Usta tarifi ile sizler için paylaşıyoruz. Şimdiden kolay gelsin. Bulgur Pilavı Oktay Usta Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
Bulgur Pilavı Oktay Usta Tarifi Öncelikle kuru soğanı ve yeşil biberleri küçük doğrayın. Domatesi rendeleyin. Pilav yapılacak tencere içerisine zeytinyağını ve tereyağını koyarak, soğanları ve biberleri kavurun. İçine domates salçasını ilave ederek 1-2 dakika kavurun. Salça kavrulunca içine rendelenen domatesi ekleyin ve iyice karıştırın. Artık pilavın suyunu da ilave ederek tuzunu ayarlayın. Su kaynayana kadar ocağı hararetli bir dereceye getirin. Su kaynayınca ocağın altını kısık bir dereceye getirin ve su içerisine bulguru ekleyin. Bulgur ekledikten sonra ocağın altını kısın ve 1-2 tur yemeği karıştırın. Daha sonra tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte yemeği hiç karıştırmadan pişirin. Yaklaşık 20 dakika kadar piştikten sonra pilavın pişip pişmediğini kontrol edin. Bulgur suyunu çekip tencere dibine biraz yapışmış ise pilav pişmiş demektir, ocağın altını kapatın ve yemeği biraz dinlendirin. Artık bulgur pilavı Oktay Usta tarifi ile hazırdır. Afiyet olsun. |
Fatma Minel
13 Temmuz 2024 CumartesiBulgur pilavı Oktay Usta tarifini denedim ama pilavımın suyu fazla geldi ve bulgurlar lapa oldu. Su oranını nasıl ayarlayabilirim?
Cevap yazAdmin
13 Temmuz 2024 CumartesiMerhaba Fatma Minel,
Bulgur pilavı yaparken su oranını ayarlamak önemlidir. Genel olarak, 1 su bardağı bulgur için 1.5 su bardağı su kullanmak iyi bir orandır. Ancak, bulgurun cinsine göre bu oran değişebilir. Äer bulgurunuz daha ince taneli ise biraz daha az su kullanabilirsiniz. Ayrıca, pilavı pişirirken tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirirseniz suyu daha iyi çekmesini sağlayabilirsiniz. Deneyerek en uygun su oranını bulabilirsiniz. Umarım bu bilgi işinize yarar!
Sevgiler,