Bulgur Pilavı Oktay Usta
15 Temmuz 2024

Bulgur Pilavı Oktay Usta

Bulgur Pilavı Oktay Usta Tarifi

Bulgur pilavı, klasik pilav çeşitleri arasında en bilindik olanıdır. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Zaman almadan sofralarda kısa sürede yer almaktadır. Hemen hemen her yemeğe yakışan bulgur pilavı, Oktay Usta tarifi ile çok daha lezzetli olmaktadır. Besin değeri oldukça yüksektir ve ana yemekleri tamamlayıcı özelliğe sahiptir. Siz de bugün pratik ve kolay yapımlı bulgur pilavını sofralarda ev halkına sunmak istiyorsanız, işte tarifi. Bulgur pilavı Oktay Usta tarifi ile sizler için paylaşıyoruz. Şimdiden kolay gelsin.

Bulgur Pilavı Oktay Usta Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet domates
  • 1 su bardağı bulgur
  • 3 su bardağı su
  • 1 tutam tuz

Bulgur Pilavı Oktay Usta Tarifi
Öncelikle kuru soğanı ve yeşil biberleri küçük doğrayın. Domatesi rendeleyin. Pilav yapılacak tencere içerisine zeytinyağını ve tereyağını koyarak, soğanları ve biberleri kavurun. İçine domates salçasını ilave ederek 1-2 dakika kavurun. Salça kavrulunca içine rendelenen domatesi ekleyin ve iyice karıştırın. Artık pilavın suyunu da ilave ederek tuzunu ayarlayın. Su kaynayana kadar ocağı hararetli bir dereceye getirin. Su kaynayınca ocağın altını kısık bir dereceye getirin ve su içerisine bulguru ekleyin. Bulgur ekledikten sonra ocağın altını kısın ve 1-2 tur yemeği karıştırın. Daha sonra tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte yemeği hiç karıştırmadan pişirin. Yaklaşık 20 dakika kadar piştikten sonra pilavın pişip pişmediğini kontrol edin. Bulgur suyunu çekip tencere dibine biraz yapışmış ise pilav pişmiş demektir, ocağın altını kapatın ve yemeği biraz dinlendirin. Artık bulgur pilavı Oktay Usta tarifi ile hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Fatma Minel

13 Temmuz 2024 Cumartesi

Bulgur pilavı Oktay Usta tarifini denedim ama pilavımın suyu fazla geldi ve bulgurlar lapa oldu. Su oranını nasıl ayarlayabilirim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Fatma Minel,

Bulgur pilavı yaparken su oranını ayarlamak önemlidir. Genel olarak, 1 su bardağı bulgur için 1.5 su bardağı su kullanmak iyi bir orandır. Ancak, bulgurun cinsine göre bu oran değişebilir. Ğer bulgurunuz daha ince taneli ise biraz daha az su kullanabilirsiniz. Ayrıca, pilavı pişirirken tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirirseniz suyu daha iyi çekmesini sağlayabilirsiniz. Deneyerek en uygun su oranını bulabilirsiniz. Umarım bu bilgi işinize yarar!

Sevgiler,

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Karidesli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Karidesli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilavın Püf Noktaları Nelerdir?

Pilavın Püf Noktaları Nelerdir?

Kore Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kore Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Havuçlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Havuçlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Körili Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Körili Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Yarma Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Yarma Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Diyet

Bulgur Pilavı Diyet