Etli Pilav Etli pilav, zengin karbonhidrat, yağ ve protein içeriğine sahip, her yörede tüketilen ve gerek pirinç gerekse bulgurla yapılabilen bir yemektir. Ana yemeklerin yanında pilav olarak tüketilmekle beraber, ziyafetlerde, toplantı yemeklerinde ve düğünlerde de sulu bir yemeğin yanında servis edilmektedir. Etteki protein ve pirinçteki karbonhidrat ile tam bir kalori zengini olan bu yemek, genellikle tek başına bir yemek olarak kabul edilmeyip, ana yemeğin yanında sunulmaktadır. Farklı tarifleri bulunmakla birlikte, yapımı ve tadı benzer özellikler göstermektedir. Etli Pilavın Besin Değerleri Ortalama bir porsiyon etli pilav yaklaşık 312.5 kilo kalori içermektedir. Bu, günlük enerji ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılamaktadır ve dengeli bir öğün için ideal bir seçenektir. Etli Pilav Malzemeleri
Etli Pilav Nasıl Yapılır? İlk olarak, pilavlık pirinç yarım saat boyunca tuzlu ve ılık suda bekletilir. Genişçe bir tencerede kuşbaşı etler ağzı kapalı olarak kısık ateşte, etler suyunu çekene kadar pişirilir. Etler piştikten sonra içerisine tereyağı ve sıvı yağ eklenerek etler biraz kavrulur. Sonra, yıkanıp suyu süzülen pirinçler eklenerek birkaç dakika pirinç ile et beraberce kavrulur. Kavurma işleminin ardından sıcak olan üç bardak su ilave edilir. İlk önce yüksek ateşte, daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Suyunu çektikten sonra ocağın altı kapatılır ve 10-15 dakika kadar etli pilav demlenmeye bırakılır. Ölçüyü misafir sayısına göre ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun. |