Pilav, özellikle Türk ve dünya mutfağının vazgeçilmez yemeklerindendir. Hemen hemen her sulu yemeğin yanında pilav sofraların olmazsa olmazları arasındadır. En çok tercih edilen pilav türlerinden biri olan şehriyeli pirinç pilavı, yemeklerin yanında sunulabileceği gibi yanına salata ya da cacık yapılarak da servise sunulabilir. Şimdi sizlere pratik ve bir o kadar lezzetli şehriyeli pirinç pilavının yapılışını sunacağım. Genelde pirinç pilavını pirinçleri kavurarak yaparlar fakat bu yöntem bana göre pirinçleri sertleştirir. Size vereceğim tarifte pilavınızın hem tane tane hem de daha lezzetli olacağını göreceksiniz. Şehriyeli Pirinç Pilavı Malzemeleri: (5 Kişilik)
Şehriyeli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır? Yirmi dakika önceden pirinçler ılık ve tuzlu suda bekletilir. Pilav tenceresine sıvı yağ ve tereyağı eklenerek eritilir. Üzerine yarım çay bardağı şehriye ve tuz eklenerek şehriyeler koyulaşıncaya kadar kavrulur. Üzerine iki bardak suyu ve tavuk suyu eklenerek kaynaması beklenir. Kaynadıktan sonra pirinçler ilave edilir. Bir kez karıştırılarak ağzı kapalı bir şekilde suyu çekinceye kadar kaynatılır. Kapatmaya beş dakika kala ocağın altı kısılır. Piştikten sonra üzerine gazete ya da havlu peçete koyulup kapağı kapatılarak 10 dakika dinlenmeye bırakılır. Servise sunulurken isteğe göre üzerine karabiber serpilebilir. Ekstra Bilgiler Şehriyeli pirinç pilavını daha lezzetli hale getirmek için birkaç püf noktası bulunmaktadır:
Sonuç Şehriyeli pirinç pilavı, hem pratik hem de lezzetli bir alternatiftir. Doğru teknikler ve malzemelerle yapıldığında sofralarınızın vazgeçilmezi olacaktır. Afiyet olsun! |