Midyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Midyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Midyeli Pilav, Pilav çeşitlerinden biri de midyeli pilavdır. İçindeki malzemeler her mevsim bulunur. Yapılması kolaydır genel olarak Türk ve Japon mutfağında yapılan midye pilav lezzetli ve midenize ağır gelmeyecektir. Pirinç ve yumuşak midyenin bir araya gelmesi ile damakta enfes bir lezzet bırakır. Denizde yaşayan midye familyası 'midyegiller'diye bilinir. Yaşadığı yerler deniz ve deniz içi kaya diplerinde bulunmaktadır. Midyenin dış kabukları iki eşit kabuk ile örtülmektedir. Solungaç solunumu yapmaktadırlar. Bildiğimiz üzere midyenin birçok türleri vardır lakin bize deniz ve pilav için midye gerekir. Midyelerin tazeliğine dikkat ediniz. Deniz midyesi 14 sene yaşamaktadır. Midyeli pilav büyük, küçük her yaştaki insana hitap eder. Evinize gelen misafirlerinize midye pilavını gönül rahatlığı ile servis edebilirsiniz.

Midyeli pilav İçin Malzemeleri
  • 30 Adet taze midye
  • 5-6 Baş orta boyda kuru soğan
  • 3 Su bardağı kaynatılmış su
  • 1 Su bardağından bir parmak eksik zeytin yağ
  • 1 Buçuk su bardağı pirinç
  • 1 kaşık tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı yenibahar baharatı
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 adet hormonsuz domates
  • 1 çay kaşığı kuru nane
Midyeli Pilav Nasıl Yapılır?

Öncelikle midyeler için geniş bir tencere çıkartınız. Midyeleri tencere içine koyup ocakta kaynatınız. Midyeler kaynadıktan sonra soğuk suyun altına koyup soğuması için bekletiniz. Soğuyan midyelerin kabuklarını açıp, yumuşak yerlerini çıkartınız. Farklı geniş bir tencerenin içine küçük parçalar halinde doğradığınız kuru soğanları ve yağı ekleyiniz. Soğanlarınız pembeleşinceye kadar karıştırınız. Kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domatesi ilave ediniz. Harmanladığınız karışımı güzelce karıştırınız. Üzerine midyeleri de ekleyip 3-4 dakika karıştırarak kavurunuz. Önceden ayıklamış ve güzelce yıkamış olduğunuz pirinçleri ekleyiniz. İstek üzerine baharatları ekleyiniz. Karışımı güzelce harmanlayınca sıcak suyunuzu ilave ediniz. Pilavın üzerine tuz ve şekeri ilave ediniz. Pilavın kapağını kapatıp suyunu çekene kadar kaynamasını bekleyiniz. Midyeli pilavınız pişince altını kapatıp dinlenmeye alınız. 20- 25 Dakika dinlendikten sonra kapağını açıp tahta kaşık ile karıştırınız.

Midyeli Pilav Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Hamsili Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hamsili Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Kaç Kalori?

Pirinç Pilavı Kaç Kalori?

Güncel

Kuskus Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kuskus Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabaklı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Maklube Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Maklube Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Oktay Usta

Bulgur Pilavı Oktay Usta

Ciğerli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Ciğerli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Üzümlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Üzümlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Özbek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Özbek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6