Midyeli Pilav Midyeli pilav, pilav çeşitlerinden biri olup, yapımı kolay ve lezzetli bir yemektir. Türk ve Japon mutfağında sıkça yapılan midyeli pilav, yumuşak midye eti ve pirincin birleşimiyle damakta enfes bir tat bırakır. Midyeler, denizlerde yaşar ve genellikle kaya diplerinde bulunurlar. Solungaç solunumu yaparlar ve dış kabukları iki eşit parçadan oluşur. Midyelerin birçok türü vardır, ancak midyeli pilav için deniz midyesi kullanılması tercih edilir. Midyelerin tazeliğine dikkat edilmelidir. Deniz midyeleri yaklaşık 14 yıl yaşayabilir. Midyeli pilav, büyük küçük her yaştan insan için uygundur ve misafirlere gönül rahatlığıyla ikram edilebilir. Midyeli Pilav İçin Malzemeler
Midyeli Pilav Nasıl Yapılır? Öncelikle midyeler için geniş bir tencere çıkarınız. Midyeleri tencereye koyup ocakta kaynatınız. Midyeler kaynadıktan sonra soğuk suyun altında soğumalarını bekleyiniz. Soğuyan midyelerin kabuklarını açıp, yumuşak yerlerini çıkarınız. Farklı geniş bir tencerenin içine küçük parçalar halinde doğradığınız kuru soğanları ve yağı ekleyiniz. Soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırınız. Kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domatesi ilave ediniz. Harmanladığınız karışımı güzelce karıştırınız. Üzerine midyeleri de ekleyip 3-4 dakika karıştırarak kavurunuz. Önceden ayıklamış ve güzelce yıkamış olduğunuz pirinçleri ekleyiniz. Baharatları ekleyiniz. Karışımı güzelce harmanlayınca sıcak suyu ilave ediniz. Pilavın üzerine tuz ve şekeri ekleyiniz. Pilavın kapağını kapatıp suyunu çekene kadar kaynamasını bekleyiniz. Midyeli pilav pişince altını kapatıp dinlenmeye alınız. 20-25 dakika dinlendirdikten sonra kapağını açıp tahta kaşık ile karıştırınız. Ekstra Bilgiler Midyeli pilavın daha lezzetli olması için midyelerin temizliğine ve tazeliğine dikkat edilmelidir. Ayrıca, pilavın dinlenme süresi lezzetinin oturması açısından önemlidir. Midyeli pilavı servis ederken yanında limon dilimleri ve taze yeşillikler ile sunabilirsiniz. Bu, yemeğe ekstra bir tazelik ve lezzet katacaktır. |