Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Bulgur Pilavı

Oktay Usta'nın tarifi ile yapılan bulgur pilavı, tam kıvamında ve lezzetli bir pilav olarak sofralarda yer almaktadır. Neredeyse herkes tarafından çok sevilen bu pilav, ülkemizde klasikleşen bir yemek türüdür. Pilav çeşitlerinin Türk mutfağında büyük bir yeri vardır. Hemen hemen her yemeğin yanında pilav alternatifi bulunmaktadır. Kusursuz bir yemek öğünü hazırlandığında menüde mutlaka pilav bulunur. Lezzeti herkes tarafından sevilen pilav çeşitleri, doyurucu ve besleyicidir. Oktay Usta'nın bulgur pilavı tarifi ile sofralarınızda enfes bir pilav sunumu yapabilirsiniz. İşte tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Oktay Usta Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Oktay Usta Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle bulgurları bol su ile yıkayarak süzgece alın ve süzülmesini bekleyin. Daha sonra pilav tenceresine tereyağını koyarak ocağın altını açın. Kısık ateşte tereyağını yakmadan eritin. Tereyağı eriyince domates salçasını ilave edin. Sık sık karıştırarak salçayı bir dakika kadar kavurun. Salça kavrulunca önceden yıkanan bulguru ilave edin ve 2-3 dakika bulguru kavurun. Bulgur hafif kavrulunca sıcak suyu ekleyin ve birkaç tur karıştırın. Ocağın altını hararetli bir dereceye getirerek suyu kaynatın. Su kaynayınca ocağın altını kısın, tuzu ekleyin ve tekrar karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte hiç karıştırmadan pişirin. Yaklaşık 20 dakika kadar pişirdikten sonra bulgur suyunu çektiyse kaşıkla kontrol edin. Pilav tencere dibine hafif yapıştıktan sonra ocağın altını kapatın. Pişen pilavı biraz dinlendirdikten sonra tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Artık Oktay Usta'nın bulgur pilavı tarifi ile hazırlanan pilav hazır.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

Bulgur pilavını daha da zenginleştirmek isterseniz, içerisine ince doğranmış soğan, biber veya domates gibi sebzeler ekleyebilirsiniz. Bu sebzeleri, tereyağı ile birlikte kavurabilirsiniz.

Bulgur pilavının daha lezzetli olmasını istiyorsanız, sıcak su yerine et suyu veya tavuk suyu kullanabilirsiniz. Bu, pilavınıza ekstra bir aroma katacaktır.

Pilavın daha yumuşak ve tane tane olması için, piştikten sonra tencerenin üzerine bir bez veya kağıt havlu sererek birkaç dakika dinlendirin. Bu, fazla nemi çekecek ve pilavın daha iyi bir kıvam almasını sağlayacaktır.

Servis yaparken, üzerine ince doğranmış maydanoz veya taze soğan serpebilirsiniz. Bu, pilavınıza hem renk hem de ekstra bir lezzet katacaktır.

Bulgur pilavı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir ve Oktay Usta'nın tarifi ile daha da özel bir hale gelmektedir. Bu tarifi denediğinizde, sofralarınızda klasikleşen bu lezzeti bir kez daha keşfetmiş olacaksınız. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kıymalı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Zerdeçallı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Zerdeçallı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Duvaklı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Duvaklı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Arap Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Arap Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sade Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Sade Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Buhara Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Buhara Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Çeşitleri Nelerdir?

Bulgur Pilavı Çeşitleri Nelerdir?

Kuru Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri