Zeytinyağlı Pilav Zeytinyağlı pilav, kökeni tam olarak bilinmeyen, ancak Türkiye'nin her yöresinde farklı çeşitlilikte yapılan lezzetli bir yemektir. Zeytinyağı, diğer sıvı yağlara göre daha sağlıklı ve lezzetlidir. Bu nedenle zeytinyağı kullanarak yapılan yemekler hem daha vitaminli hem de daha lezzetli olur. Zeytinyağlı Pilav Malzemeler (Çam Fıstıklı)
Zeytinyağlı Pilavın Yapılışı Öncelikle teflon bir tavayı ocağa koyun ve içine zeytinyağını ekleyin. Kuru soğanı ince ince doğrayın ve çam fıstığı ile birlikte zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyin. Pirinçler şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin. Üzerine 3 su bardağı suyu ekleyin. Temizlenip yıkanmış kuş üzümü, şeker ve tuzu da ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine tarçın serptikten sonra ocağı kapatın. Kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakın. Ilık ya da soğuk servis yapabilirsiniz. Ekstra Bilgiler Zeytinyağının faydaları oldukça fazladır. İçerdiği yüksek orandaki doymamış yağ asitleri sayesinde kalp sağlığını korur, kötü kolesterolü düşürür ve antioksidan özellikleri ile vücudu serbest radikallere karşı korur. Zeytinyağlı pilav, bu sağlıklı yağın kullanıldığı lezzetli bir alternatiftir. Zeytinyağlı pilavı daha zengin bir hale getirmek için içerisine farklı malzemeler de ekleyebilirsiniz. Örneğin, dolmalık fıstık, kuru üzüm, dereotu veya nane ekleyerek pilavınızı çeşitlendirebilirsiniz. Bu malzemeler pilavınıza farklı tatlar katacaktır. Afiyet olsun. |