Kuzu Etli Pilav, her yaştan birey tarafından sevilerek tüketilen, besin değeri oldukça yüksek olan bir pilav çeşididir. İçerisinde kullanılan kırmızı et, protein açısından zengin bir besin olmasının yanı sıra, vitamin ve mineraller açısından da oldukça besleyicidir. A vitamini başta olmak üzere çeşitli vitaminler içerir. Pilav, sade ya da farklı malzemelerle pişirilebilen en basit yemek çeşitlerinden biridir. Hem çok doyurucu hem de besleyici bir yemektir ve akşam yemeklerinde sofrada en çok yer verilen yemeklerden biridir. Pilav, her yemeğin yanına en çok yakışan yemektir, bu nedenle kuzu eti ile pişirilen pilav bir başka lezzettedir. Bazı hanımlara göre pilavı tutturmak zor gibi gelebilir, ancak ölçüsü ile yapıldığında tane tane dökülen lezzetli bir kuzu etli pilav yapabilirsiniz. Kuzu Etli Pilav İçin Gerekli Olan Malzemeler
Kuzu Etli Pilav Nasıl Yapılır? Nohut bir gün öncesinden gece ıslatılır ve ertesi gün yumuşayıncaya kadar suyun içerisinde haşlanır. Pilavlık pirinci yıkayın, daha sonra üzerini geçecek kadar sıcak su koyarak 15 dakika kadar bekletin. Pirincin içine tuz atarsanız, hem yumuşak hem de beyaz renkte bir pirinç elde edersiniz. Diğer tarafta pilavı pişireceğiniz geniş bir tavanın içine tereyağını koyup eritin. Daha sonra kuşbaşı kuzu etini suyunu bırakıp çekinceye kadar soteleyin. Kuru soğanları ortadan ikiye böldükten sonra yarım ay şeklinde incecik doğrayın ve etlerin içine atıp kavurma işlemine devam edin. Havucu ince jülyen olarak kesip tavaya ekleyin. Bu şekilde yaklaşık 5 dakika kadar daha bu malzemeleri soteleyin. Ardından önceden haşlanan nohudu ve kuru üzümü ekleyip karıştırın. Yapışmaz teflon tavanın içerisine hazırladığınız etli harcın bir kısmını alın. Daha sonra ıslattığınız pirinci süzün, yarısını etli harcın üzerine yayın. Daha sonra diğer etli harcı pirincin üzerine yayın ve en son kalan pirinci de etli harcın üzerine yayın. Kâsenin içine 2,5 su bardağı sıcak suyu koyun ve içine tuzu ekleyip karıştırdıktan sonra pirincin üzerine dökün. Kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp, ocağın altını kısın. Kısık ateş üzerinde pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Pişen kuzu etli pilavın üzerine temiz bir havlu örtün ve 15 dakika bu şekilde demlendirin. Daha sonra servis tabağına tavayı ters çevirip kuzu etli pilavı alın. Maydanozu incecik kıyıp serpin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun. |
Eray
12 Mayıs 2024 PazarPilavın içine pişerken biraz safran eklesem tadı ve görüntüsü bozulur mu acaba?
Cevap yazAdmin
12 Mayıs 2024 PazarEray bey,
Pilavın içine safran eklemek hem tadını hem de görüntüsünü olumlu yönde etkileyebilir. Safran pilava hoş bir aroma ve güzel bir sarı renk katar. Ancak, fazla kullanmamaya dikkat edin, çünkü yoğun bir tada sahip olabilir. Afiyet olsun!