Kuzu Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024 Perşembe

Kuzu Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Etli Pilav, her yaştan birey tarafından sevilerek tüketilen, besin değeri oldukça yüksek olan bir pilav çeşididir. İçerisinde kullanılan kırmızı et, protein açısından zengin bir besin olmasının yanı sıra, vitamin ve mineraller açısından da oldukça besleyicidir. A vitamini başta olmak üzere çeşitli vitaminler içerir.

Pilav, sade ya da farklı malzemelerle pişirilebilen en basit yemek çeşitlerinden biridir. Hem çok doyurucu hem de besleyici bir yemektir ve akşam yemeklerinde sofrada en çok yer verilen yemeklerden biridir. Pilav, her yemeğin yanına en çok yakışan yemektir, bu nedenle kuzu eti ile pişirilen pilav bir başka lezzettedir. Bazı hanımlara göre pilavı tutturmak zor gibi gelebilir, ancak ölçüsü ile yapıldığında tane tane dökülen lezzetli bir kuzu etli pilav yapabilirsiniz.

Kuzu Etli Pilav İçin Gerekli Olan Malzemeler
  • 400 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 2 su bardağı pilavlık baldo pirinç
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • 2-3 dal maydanoz
  • 5 su bardağı sıcak su
  • Yeterli miktarda tuz

Kuzu Etli Pilav Nasıl Yapılır?

Nohut bir gün öncesinden gece ıslatılır ve ertesi gün yumuşayıncaya kadar suyun içerisinde haşlanır. Pilavlık pirinci yıkayın, daha sonra üzerini geçecek kadar sıcak su koyarak 15 dakika kadar bekletin. Pirincin içine tuz atarsanız, hem yumuşak hem de beyaz renkte bir pirinç elde edersiniz.

Diğer tarafta pilavı pişireceğiniz geniş bir tavanın içine tereyağını koyup eritin. Daha sonra kuşbaşı kuzu etini suyunu bırakıp çekinceye kadar soteleyin. Kuru soğanları ortadan ikiye böldükten sonra yarım ay şeklinde incecik doğrayın ve etlerin içine atıp kavurma işlemine devam edin. Havucu ince jülyen olarak kesip tavaya ekleyin. Bu şekilde yaklaşık 5 dakika kadar daha bu malzemeleri soteleyin. Ardından önceden haşlanan nohudu ve kuru üzümü ekleyip karıştırın.

Yapışmaz teflon tavanın içerisine hazırladığınız etli harcın bir kısmını alın. Daha sonra ıslattığınız pirinci süzün, yarısını etli harcın üzerine yayın. Daha sonra diğer etli harcı pirincin üzerine yayın ve en son kalan pirinci de etli harcın üzerine yayın. Kâsenin içine 2,5 su bardağı sıcak suyu koyun ve içine tuzu ekleyip karıştırdıktan sonra pirincin üzerine dökün. Kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp, ocağın altını kısın. Kısık ateş üzerinde pirinçler yumuşayana kadar pişirin.

Pişen kuzu etli pilavın üzerine temiz bir havlu örtün ve 15 dakika bu şekilde demlendirin. Daha sonra servis tabağına tavayı ters çevirip kuzu etli pilavı alın. Maydanozu incecik kıyıp serpin ve sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Kuzu Etli Pilav Yorumları

soru

Eray

12 Mayıs 2024 Pazar

Pilavın içine pişerken biraz safran eklesem tadı ve görüntüsü bozulur mu acaba?

Cevap yaz
cevap

Admin

18 Haziran 2024 Salı

Eray bey,
Pilavın içine safran eklemek hem tadını hem de görüntüsünü olumlu yönde etkileyebilir. Safran pilava hoş bir aroma ve güzel bir sarı renk katar. Ancak, fazla kullanmamaya dikkat edin, çünkü yoğun bir tada sahip olabilir. Afiyet olsun!

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Arpa Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Baharatlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Baharatlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pilav Su Oranı

Pilav Su Oranı

Güncel

Bulyonlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bulyonlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Çin Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Çin Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Duvaklı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Duvaklı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Konya Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Konya Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kürt Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kürt Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Buğday Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Buğday Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Kuskus Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kuskus Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Körili Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Körili Pilav Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Ciğerli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Ciğerli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Fırında Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Dövme Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Dövme Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6