İç Pilav Nasıl Yapılır?
13 Temmuz 2024

İç Pilav Nasıl Yapılır?


İç pilav, birçok malzemenin bir araya gelmesiyle oluşturulan lezzet şöleni olarak tarif edilebilir. İç pilav, tavuk ya da kaburga dolmasında rahatlıkla kullanılabilir. Pilav her yemeği tamamlayan alternatif bir tür olarak Türk mutfağında yerini almıştır. İç pilavın içinde bulunan malzemeler, vitamin yönünden zengindir. "İç pilav nasıl yapılır?" sorusuna verilecek en iyi cevap, birçok malzemenin ortak bir noktada buluşması ve bu buluşma sonucunda lezzet şöleninin oluşmasıdır.

İç Pilav İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı baldo pirinç
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı dolma fıstığı
  • 1 çay kaşığı tepeleme dolma baharı
  • 1 çay kaşığı tepeleme tarçın
  • 250 gram tavuk ya da kuzu ciğeri
  • Yarım yemek kaşığı karabiber
  • Su bardağının üçte ikisi kadar zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı kaynatılmış sıcak su
  • Yeteri kadar tuz
  • 2,5 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay bardağı bezelye
  • Yenibahar
  • Bir tutam dereotu ve maydanoz

İç Pilav Tarifi

İç pilavı yapmadan önce pirinçleri güzel bir şekilde ayıklayın. Orta büyüklükte bir tencereye pirinci ekleyerek üzerini geçecek kadar tuzlu ılık su ilave edin ve yarım saat bekletin. Bu süre zarfında pirinçlerin nişastasının çıkması için birkaç kez suyunu değiştirin. Bekleme süresi dolduktan sonra pirinçleri süzgece aktararak süzülmesini sağlayın.

Soğanları soyup küp doğrayın. Kuş üzümünü ayıklayıp küçük bir tabağa alarak ılık suyun içerisinde bekletin. Dereotunu ve maydanozu saplarından ayırarak ince bir şekilde doğrayın. Kuş üzümünü beş dakika beklettikten sonra suyun içinden alarak dinlenmesini sağlayın. Pirinçleri üç defa yıkayın çünkü pirinçte bulunan fazla nişasta su ile atılmaktadır.

Küçük bir tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyin. Yağ kızdıktan sonra üzerine dolma fıstığını ilave ederek birkaç dakika kavurun. Daha sonra soğanı da ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Kavrulduktan sonra içerisine ciğer, tuz, karabiber, yenibahar, kuş üzümü, dolma baharı ve bezelyeyi ilave ederek karıştırmaya devam edin. Karıştırırken üzerine 1 su bardağı su ekleyin. Su kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve tencerenin ağzını kapatarak dinlendirin.

Pirinci ve kalan suyu tekrar tencereye koyarak pişirmeye başlayın. Pirinçler suyu çekip yumuşayana kadar pişirin. Pişince ocağı kapatın ve tencerenin ağzını örterek dinlendirin. Dinlenme süresi en az 20 dakika olmalıdır. Dereotu ve maydanozu dinlendikten sonra ilave edip servis yapabilirsiniz.

Sonuç

İç pilav, evde kolaylıkla bulabileceğimiz malzemeleri sırasıyla kullanarak ortaya çıkan lezzetli bir yemektir. Sofralarınıza renk ve lezzet katacak bu pilav tarifini denemenizi öneririm.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ayndilge

12 Temmuz 2024 Cuma

İç pilavı yaparken pirinçleri tam olarak ne kadar sürede yıkamanız gerektiğini nasıl anladınız?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Ayndilge, pirinçleri yıkarken amaç nişastayı mümkün olduğunca arındırmaktır. Bu yüzden suyun rengi berraklaşana kadar yıkamaya devam etmek gerekiyor. Genellikle birkaç kez su değiştirerek yıkarsanız, suyun rengi ilk başta bulanık olacak ve sonra giderek berraklaşacaktır. Bu berraklık, pirinçlerin yeterince yıkandığının bir göstergesidir.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pilav Ölçüsü Nasıl Ayarlanır?

Pilav Ölçüsü Nasıl Ayarlanır?

Bulgur Pilavı Sade Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Sade Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Hamsili Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Hamsili Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Zerdeçallı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Zerdeçallı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Basmati Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Basmati Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Soğanlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Biberli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Biberli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Melek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Melek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Gelik Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Gelik Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Firik Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Firik Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Afgan Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Afgan Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pilavın Püf Noktaları Nelerdir?

Pilavın Püf Noktaları Nelerdir?

Pilav Su Oranı

Pilav Su Oranı

Domates Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Pilavı Tarifi ve Malzemeleri