Patatesli Bulgur Pilavı Patatesli bulgur pilavının yapılışı oldukça kolaydır. Aynı zamanda pratik bir yemektir. Eğer yemek yapmak için fazla vaktiniz yoksa, patatesli bulgur pilavı, kısıtlı zamanlarda tercih edilebilecek ideal bir seçenektir. Bulgur pilavının klasik halini sevmeyenler için patatesli bulgur pilavı daha çok tercih edilen bir tariftir. Bu tarifle yapılan bulgur pilavı, klasik bulgur pilavına kıyasla daha sulu olur. Ancak bulgurun yanında kullanılan malzemeler sayesinde standart bulgur pilavına göre daha lezzetlidir. Patatesli Bulgur Pilavı Malzemeler
Patatesli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? İlk olarak patateslerin kabukları soyulur ve yıkandıktan sonra küp küp doğranır. Bulgur ayıklanır ve bol su ile iyice yıkanır. Yıkanan bulgur, bir süzgeç yardımıyla suyunu süzmelidir. Tencereye sıvı yağ konulur ve biraz ısınması beklenir. Yağ ısındıktan sonra küp küp doğranan soğan ve yeşil biber, sıvı yağ ile kısık ateşte kavrulur. Soğan ve biberin renkleri hafif değişmeye başlayınca salça ilave edilir ve karıştırılır. Ardından küp küp doğranan domatesler eklenir ve biraz kavrulur. Daha sonra küçük doğranmış patatesler eklenir ve az daha kavrulmaya devam edilir. Kavurma işlemi bittikten sonra yıkanmış bulgur ilave edilir ve karıştırılır. Bulgurun üzerini örtecek şekilde sıcak su eklenir. En son olarak tuz, nane ve baharatlar eklenir ve tencerenin kapağı kapatılarak ocak kısık ateşe alınır. Çok fazla olmamak kaydıyla 1-2 defa karıştırılmalıdır. Bulgurlar şişmeye başladığında, patatesli bulgur pilavı pişmiş demektir. Hafif sulu olması daha lezzetli olacağı için suyunun tamamını çekmeden ocak kapatılmalıdır. Afiyet olsun. |