Esmer Bulgur Pilavı Esmer bulgur pilavı, pirinç pilavına alternatif olarak hem daha sağlıklı hem de lezzetli bir yemektir. Bulgur, özellikle de esmer bulgur, pirinçten yapılan pilavlara kıyasla daha sağlıklı olduğu uzmanlar tarafından kabul edilmektedir. Anadolu'da buğday üretiminin yoğun olduğu bölgelerde bulgur üretimi de yoğundur ve ülkemizde sevilerek tüketilmektedir. İşte tereyağı ile yapılan mis gibi esmer bulgur pilavı tarifi: Esmer Bulgur Pilavı İçin Malzemeler
Esmer Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? Tencereye sıvı yağ koyulduktan sonra şehriyeler ilave edilir. Tereyağı ve şehriyeler tencereye koyulduğunda çoğu zaman şehriyeler kızarmadan önce tereyağı yandığından, öncelikle sıvı yağ ile şehriyeler kızartılırsa daha lezzetli olur. Esmerleşen şehriyelerin üzerine bulgur ilave edilir ve biraz kavrulur. Daha sonra üstüne sıcak su ilave edilir, tuz ve tereyağı eklenip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Pilav piştikten sonra biraz demlenmesi beklendikten sonra servise hazırdır. Ekstra Bilgiler Esmer bulgur pilavını daha da zenginleştirmek için içerisine çeşitli sebzeler ekleyebilirsiniz. Örneğin, doğranmış havuç, bezelye veya biber ekleyerek pilavınıza renk ve tat katabilirsiniz. Ayrıca, pilavın yanında yoğurt veya ayran gibi ferahlatıcı içeceklerle servis yapabilirsiniz. Esmer bulgur, yüksek lif içeriği sayesinde sindirimi kolaylaştırır ve uzun süre tok tutar, bu nedenle sağlıklı bir diyetin önemli bir parçası olabilir. Afiyet olsun. |