Mevlüt Pilavı Mevlüt Pilavı, düğün, cenaze ve sünnet mevlütlerinde sıkça yapılan geleneksel bir pilav türüdür. Zengin içeriği sayesinde oldukça doyurucu ve besleyici olan bu pilav, özellikle kalabalık davetlerde tercih edilir. Şimdi sizlere 30 kişilik bir Mevlüt Pilavı tarifi sunuyoruz. Mevlüt Pilavı Malzemeleri (30 kişilik)
Mevlüt Pilavı Nasıl Yapılır? Öncelikle, kuşbaşı et büyük bir tencereye alınarak yaklaşık 1 saat kadar haşlanır. Et yumuşadıktan sonra ocaktan alınır ve daha derin bir tencereye aktarılır. Bu tencereye 2 litre sıvı yağ eklenir ve yıkanmış pirinç ilave edilerek yaklaşık 15 dakika kavrulur. Küp küp doğranmış havuç ve patates de tencereye eklenir ve 3-5 dakika daha kavrulur. Haşlanan etin suyu tencereye eklenip karıştırılır. Pilav yaklaşık 35-40 dakika pişirildikten sonra tuz ve haşlanmış nohut eklenir. Pilav 5-6 dakika daha pişirildikten sonra, son olarak haşlanmış et ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınır. Üzerine karabiber serperek servis edilebilir. Mevlüt Pilavı, 25-30 dakika demlendikten sonra sıcak olarak servis edilir. Böylece mis gibi Mevlüt Pilavı hazır olmuş olur. Afiyet olsun. Bu tarif, kalabalık mevlütlerde miktar artırılarak yapılabilir veya evde daha az miktarda yapmak istenirse ölçüler azaltılarak da hazırlanabilir. |