Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Bulgur Pilavı

Soğanlı Bulgur Pilavı, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıklıkla yapılan ve et yemeklerinin yanında bolca tüketilen bir pilav çeşididir. Son derece lezzetli bu pilav, aynı zamanda çok besleyicidir. Akşam yemeklerinde, özellikle sulu bakliyat yemeklerinin yanında çok yakışır ve misafir davet edilen akşam yemeklerinde de övgüleri toplamanızı sağlar. Soğanlı bulgur pilavı, sürekli pirinç ya da sıradan bulgur pilavı yapmak istemeyenler için alternatif, güzel bir pilav tarifidir.

Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4 su bardağı su veya et suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 baş ince doğranmış kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz, kara biber, kırmızı toz biber

Soğanlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Soğanlı bulgur pilavı yapmak için öncelikle bulgurlar iyice yıkanır ve dar dişli bir süzgeç ile süzülür ve bekletilir. Bir pilav tenceresine tereyağı alınır ve eritilir. İçine ince doğranmış kuru soğanlar ve bir tatlı kaşığı toz şeker eklenir ve soğanlar karamelize olana kadar kavrulur. Soğanlar kavrulduktan sonra kimyon eklenir ve domates ile biber salçası da katılarak birkaç kere karıştırılır. Yıkanıp süzülen bulgurlar da eklenir ve birkaç dakika kavrulur. Bu arada tuz ve baharatlar eklenir. Dört bardak kaynar su veya et suyu da eklenir ve ocağın altı kısılarak bulgurlar suyu çekene kadar pişirilir. Soğanlı bulgur pilavına istenirse et ya da tavuk suyu ya da bulyon eklenebilir; ne ile pişirileceği tercih meselesidir. Bulgurlar suyu çektikten sonra ocağın altı kapatılır ve Soğanlı Bulgur Pilavı on beş yirmi dakika kadar dinlendirildikten sonra servis yapılır.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Işıkhan

12 Temmuz 2024 Cuma

Bu soğanlı bulgur pilavını yaparken soğanların karamelize olması ne kadar sürüyor? Ayrıca kimyonun miktarını azaltmak tadını çok etkiler mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Işıkhan,

Soğanların karamelize olması genellikle 20-30 dakika sürer. Orta ateşte, sık sık karıştırarak soğanları yavaşça pişirmen gerekiyor. Bu süre, soğanların miktarına ve pişirme tavasının genişliğine göre değişebilir.

Kimyonun miktarını azaltmak tadını biraz etkileyebilir, çünkü kimyon güçlü bir baharattır ve yemeğe karakteristik bir aroma katar. Ancak, kişisel damak zevkine göre ayarlamalar yapabilirsin. Eğer kimyonu fazla sevmiyorsan, miktarını azaltmak ya da başka baharatlar eklemek de bir seçenek olabilir.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Hamsili Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Hamsili Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Özbek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Özbek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kavurmalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kavurmalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Havuçlu Bezelyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Bezelyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri