Soğanlı Bulgur Pilavı Soğanlı Bulgur Pilavı, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıklıkla yapılan ve et yemeklerinin yanında bolca tüketilen bir pilav çeşididir. Son derece lezzetli bu pilav, aynı zamanda çok besleyicidir. Akşam yemeklerinde, özellikle sulu bakliyat yemeklerinin yanında çok yakışır ve misafir davet edilen akşam yemeklerinde de övgüleri toplamanızı sağlar. Soğanlı bulgur pilavı, sürekli pirinç ya da sıradan bulgur pilavı yapmak istemeyenler için alternatif, güzel bir pilav tarifidir. Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
Soğanlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? Soğanlı bulgur pilavı yapmak için öncelikle bulgurlar iyice yıkanır ve dar dişli bir süzgeç ile süzülür ve bekletilir. Bir pilav tenceresine tereyağı alınır ve eritilir. İçine ince doğranmış kuru soğanlar ve bir tatlı kaşığı toz şeker eklenir ve soğanlar karamelize olana kadar kavrulur. Soğanlar kavrulduktan sonra kimyon eklenir ve domates ile biber salçası da katılarak birkaç kere karıştırılır. Yıkanıp süzülen bulgurlar da eklenir ve birkaç dakika kavrulur. Bu arada tuz ve baharatlar eklenir. Dört bardak kaynar su veya et suyu da eklenir ve ocağın altı kısılarak bulgurlar suyu çekene kadar pişirilir. Soğanlı bulgur pilavına istenirse et ya da tavuk suyu ya da bulyon eklenebilir; ne ile pişirileceği tercih meselesidir. Bulgurlar suyu çektikten sonra ocağın altı kapatılır ve Soğanlı Bulgur Pilavı on beş yirmi dakika kadar dinlendirildikten sonra servis yapılır. Afiyet Olsun. |
Işıkhan
12 Temmuz 2024 CumaBu soğanlı bulgur pilavını yaparken soğanların karamelize olması ne kadar sürüyor? Ayrıca kimyonun miktarını azaltmak tadını çok etkiler mi?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Işıkhan,
Soğanların karamelize olması genellikle 20-30 dakika sürer. Orta ateşte, sık sık karıştırarak soğanları yavaşça pişirmen gerekiyor. Bu süre, soğanların miktarına ve pişirme tavasının genişliğine göre değişebilir.
Kimyonun miktarını azaltmak tadını biraz etkileyebilir, çünkü kimyon güçlü bir baharattır ve yemeğe karakteristik bir aroma katar. Ancak, kişisel damak zevkine göre ayarlamalar yapabilirsin. Eğer kimyonu fazla sevmiyorsan, miktarını azaltmak ya da başka baharatlar eklemek de bir seçenek olabilir.
Afiyet olsun!