Ciğerli bulgur pilavı, özellikle ciğer yemeklerini sevenlerin tercih ettiği lezzetli ve besleyici bir pilav türüdür. Yanında sadece salata veya cacık ile sunularak ana yemek olarak da tüketilebilir. Genellikle davet sofralarında pirinçle yapılan iç pilava güzel bir alternatif sunar ve büyük beğeni kazanır. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu mutfaklarında sıkça tercih edilen bu pilav, ciğer sevmeyen kişilere ve çocuklara bile ciğer yedirmeyi sağlayan bir lezzettir. Ciğerli Bulgur Pilavı Malzemeleri
Öncelikle ciğer küçük küpler halinde doğranır, yıkanır ve kanı iyice akana kadar süzülür. Pilavlık bulgur da iyice yıkanır ve süzülür. Bir pilav tenceresine iki kaşık tereyağı alınır ve ciğer yağ ile kavrulmaya başlanır. Ciğer suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur ve soğanlar eklenir. Soğanlar yumuşayıncaya kadar kavrulur ve bulgur da eklenerek bir iki dakika kavrulur. İçine baharatlar ve tuz eklenip karıştırılır ve et suyu da eklenerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Bulgur suyunu çektikten sonra 15-20 dakika dinlendirilir ve sıcak servis yapılır. Ekstra Bilgiler ve İpuçları
Afiyet Olsun. |