Siyah Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Siyah Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Pirinç Pilavı, Son dönemlerde beyaz pirinçten daha çok tercih edilen siyah pirinç besin değeri beyaz pirinçten çok daha fazla yüksektir. Üstelik magnezyum ve demir açısından da zengin olan siyah pirinç tam bir lif ve mineral deposudur. Siyah pirinç beyaz pirinçten daha fazla besin değerine sahip olduğundan özellikle kemik sinir dokusu kap sağlığı ve kas çalışması çok önemli bir besin ögesidir. Ayrıca bağışıklı sisteminin güçlenmesi ve sinir sisteminde etkili olduğu için beyaz pirinç yerine siyah pirincin tüketilmesi tercih edilmelidir. Siyah pirinci beyaz pirinçten ayıran bir diğer özellik ise siyah pirincin antioksidan içermesi ve antioksidan değerinin yüksek olmasıdır. Bu nedenle yaşlanma etkisi azaltır ve hücre yeniler. Siyah pirincin tercih edildiği en çok pilavıdır. Siyah pirinç ile yapılan pilavların beyaz pirince nazaran daha lezzetli ve hoş bir aroma içermektedir.

Siyah Pirinç Pilavı Malzemeleri
  • 2 su bardağı siyah pirinç
  • 5 su bardağı kaynamış sıcak su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı üzerine eritip dökmek için tereyağı
  • 1 adet knor etli bulyon ya da tavuk bulyon
  • 1 çay bardağı kaynamış sıcak su
  • Tuz
Siyah Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle siyah pirinçleri ılık suda yıkayıp süzün ve üzerini nemli bir havlu bez ile kapatıp oda sıcaklığında siyah pirinçleri dinlendirin. Daha sonra pilav tenceresini ocağın üzerine alarak içine zeytinyağını dökün. Daha sonra demlenen siyah pirinçleri içine atarak karıştırın. Biraz harmanladıktan sonra üzerine siyah pirinçleri dökün. Hemen ardından bir çay bardağı sıcak suyun içine bulyonu atarak eritin. Eriyen bulyonu da siyah pilavın içine atıp bir el karıştırın. Daha sonra tuz oranını isteğe bağlı olarak ayarlayarak (Yaklaşık olarak bir çay kaşığı kadar) tencerenin kapağını kapatın. Kaynamadan önce ocağın ateşini yüksek ayarda açın. Pilav kaynamaya başlayınca ocağın altını kısarak demlenerek pişmesini sağlayın. Hava almaması için ocağın altını kısıp üzerine bir havlu bez örtün. Siyah pilav piştikten sonra bir sos tavasında tereyağını eritip karamel kıvamına geldikten sonra pilavın üzerine dökün ve karıştırın. Böylelikle tereyağının eşsiz aroması pilav ile harmanlanmış olur ve bulyonun aromasının artmasını sağlar. Siyah Pirinç Pilavını yemeklerin yanında garnitür gibi servis edebilirsiniz.

Siyah Pirinç Pilavı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Bulgur Pilavı Diyet

Bulgur Pilavı Diyet

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Bezelyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Bezelyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Suyuna Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Suyuna Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Esmer Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Esmer Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

1 Tabak Pilav Kaç Kalori?dir?

1 Tabak Pilav Kaç Kalori?dir?

Güncel

Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Domatesli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bulyonlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bulyonlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Buhara Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Buhara Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Düğün Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Düğün Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6