Sebzeli Bulgur Pilavı Sebzeli bulgur pilavı, yemek menülerinin vazgeçilmezlerinden olan bulgur pilavını sebzelerle daha vitaminli ve lezzetli hale getirmek mümkündür. Hem yetişkinler hem de çocuklar için sevilen ve vitamin dolu bu pilavın tarifini sizlerle paylaşacağım. Sebzeli Bulgur Pilavı Malzemeleri
Sebzeli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? Soğanı küp küp doğrayalım. Pilavı yapacağımız tencereye sıvı yağı ve tereyağını koyup yağ biraz kızdıktan sonra üzerine soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavuralım. Küçük küçük doğradığımız patlıcanları başka bir tavada hafifçe kızartalım. Patlıcanları kızartmak pilava ayrı bir lezzet katacaktır. Biberleri yıkayıp küçük küçük doğrayalım ve soğanlarla birlikte kavurmaya devam edelim. Üzerine kızarttığımız patlıcanları da ekleyelim. Domatesi rendeleyip içine atalım. Son olarak salçaları, tuzu ve karabiberi ekleyip biraz daha kavuralım. Kavurma işlemi bittikten sonra sıcak suyu üzerine ekleyip kaynamasını bekleyelim. Su iyice kaynadıktan sonra yıkadığımız iki bardak bulguru ilave edelim. Tencerenin ağzını kapatıp suyunu çekinceye kadar pişirelim. Suyunu çekince tencerenin altını kapatalım. Kapağı açık bir şekilde 5 dakika dinlenmeye bırakalım ve pilavımız servise hazır. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Pilavın daha lezzetli ve besleyici olması için, içine havuç, bezelye gibi farklı sebzeler de ekleyebilirsiniz. Ayrıca, bulgurun faydaları arasında yüksek lif içeriği, düşük glisemik indeksi ve bol miktarda vitamin ve mineral bulunması yer alır. Bu özellikler bulguru, sağlıklı beslenmek isteyenler için ideal bir tercih kılar. |