Büryan Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Büryan Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Büryan pilavı, pilav olmaktan öte sofraların tek başına ana yemeği olacak bir tarif. Sunum olarak da çok güzel duran büryan pilavı, yanında salata veya cacıkla misafirlerinizi ağırlayabilir. Büryan farsça bir kelime olup anlamı susuz, tandırda pişirilen kebap demektir. Bu durumda büryan pilavı kebapla pilavın bir arada sunumu oluyor. Altındaki etle pişen pilavın tadı haliyle çok lezzetli. Bu pilavı derin bir tencere yerine geniş tavalarda yapmak pirinçlerin daha kolay ve eşit pişmesini sağlayacaktır.

Büryan pilavı malzemeleri
  • Bir kilo kuşbaşı kuzu eti
  • İki adet kuru soğan
  • İki su bardağı pirinç
  • İki adet havuç
  • İki çorba kaşığı sıvıyağ
  • İki çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz, Karabiber
  • Bir tutam maydanoz
Büryan pilavı nasıl yapılır?

İlk olarak etleri geniş bir tencere içine alınarak suyunu bırakıp çekene kadar yüksek ateşte pişirilir. Etler suyunu çekmeye başladığında ocağın altı kısılarak tencerenin kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır. Etler yumuşamaya başlayınca üzerine yemeklik doğranmış olan soğanları etin üzerine ekleyin. Sıvı yağı da ekleyerek soğanlarla birlikte et kavrulur. Bu sürede isteğinize göre tuz, karabiber ve tereyağını ekleyebilirsiniz. Soğanlı karışımın üzerine rendelenmiş şekildeki havuçlar örtülür ve onun da üzerine güzelce yıkanmış, suyu süzülmüş pirinçler eklenir. Pirinçleri güzelce yaydıktan sonra üzerini basacak kadar sıcak su eklenerek kaşıkla aradan boşluklar oluşturarak etin tuzu ve yağının pirinçlerin üzerine de gelmesi sağlanır. Daha sonra tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte yemeğimiz suyunu çekene kadar pişirilmeye devam edilir. Pirinçlerin piştiği ne emin olduğunuz zaman ocağın altını kapatın. Hazırlanan büryan pilavımızı 15 dakika dinlendirdikten sonra servis tabağına ters şekilde çevrilerek servis yapılmaya hazır hale getirmiş olursunuz.

Afiyet olsun.

Büryan Pilavı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ali Paşa Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Ali Paşa Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Baharatlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Baharatlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pilav Ölçüsü Nasıl Ayarlanır?

Pilav Ölçüsü Nasıl Ayarlanır?

Güncel

Düğün Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Düğün Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pilav Su Oranı

Pilav Su Oranı

Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Azeri Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Azeri Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Buhara Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Buhara Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Hamsili Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Hamsili Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Arap Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Arap Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6