Sebzeli Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Sebzeli Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli tavuklu pilav, hem lezzetli hem de oldukça besleyici ve doyurucu bir yemektir. Tavuk ve sebzelerle zenginleştirilmiş bu pilav, akşam yemeklerinde farklı ve göz alıcı bir seçenek sunar. Pirinç pilavı tek başına da lezzetli olsa da, tavuk ve çeşitli sebzeler ekleyerek bu lezzeti daha da artırabilirsiniz. Her zaman aynı pilavı yapmaktan sıkıldıysanız, sebzeli tavuklu pilav tam size göre. Haydi şimdi bu enfes pilavı yapmaya başlayalım.

Sebzeli Tavuklu Pilav İçin Gerekli Malzemeler

  • İki su bardağı pirinç
  • Bir tane haşlanmış tavuk göğsü
  • Üç su bardağı tavuk suyu
  • 50 gram tereyağı
  • Bir tane havuç
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir tane sivri biber
  • Bir su bardağı nohut
  • İki adet küp doğranmış domates
  • Bir su bardağı bezelye
Sebzeli Tavuklu Pilav Nasıl Yapılır?

Bu enfes pilavı yapmadan önce yarım saat kadar pirinci ılık su içinde bekletin. Daha sonra bir tencere içinde tavuk göğsünü haşlayın. Tavuk göğüsleri haşlandıktan sonra tencereden çıkarın ve tavuğun suyunu pilavda kullanmak üzere saklayın. Tavuk göğüsleri soğuduktan sonra didikleyin. Daha sonra pilav tenceresinde tereyağını eritin. Eriyen yağa sıvı yağı da ekleyin. Yağlı karışıma küp doğranmış havuçları ilave edip kavurun. İçine nohudu da ekleyin ve iyice karıştırın. Bu karışıma didiklediğiniz tavuk göğüslerini de ekleyerek iyice karıştırın. Domatesleri ve biberleri doğrayıp karışıma ekleyin ve şöyle bir karıştırın, ardından ocağın altını kapatın ve karışımın soğumasını bekleyin. Bu karışım tencerede kalsın.

Pirinçleri süzün ve sebzelerin üzerine döşeyin. Tavuk suyunu tencerenin bir kenarından azar azar dökün. Pirinçler hiçbir şekilde hareket etmemelidir. Pirinçlerin seviyesine gelene kadar suyu ekleyin. Eğer üç su bardağı su az gelirse pirinçlerin seviyesine kadar bir su bardağı daha su ilave edebilirsiniz. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Pilav suyunu iyice çekene dek pişirin, sulu kalmasın. Daha sonra ocağın altını kapatın. Pişen pilav tam yirmi dakika demlendikten sonra bir kalıp içine alarak ters çevirin. İyice bastırın ve ardından servis tabağına çıkarın.

Hem görüntüsü hem de tadı ile enfes sebzeli tavuklu pilav hazır. Yanında yoğurt ya da ayran ile servis yapın.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Sebzeli tavuklu pilav yaparken kullanacağınız sebzeleri mevsimine göre seçebilirsiniz. Örneğin, yaz aylarında taze fasulye veya mısır ekleyerek pilavınızın lezzetini artırabilirsiniz. Ayrıca, pilavınızın daha aromatik olmasını isterseniz, içine birkaç diş sarımsak ekleyebilirsiniz.

Pilavın demlenme süresi, pirinçlerin tane tane olması açısından oldukça önemlidir. Demlenme süresini kısaltmayın ve pilavınızı mutlaka kapağı kapalı olarak demlendirin. Böylece sebzeli tavuklu pilavınız daha lezzetli ve kıvamında olacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Üzümlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Üzümlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Zeytinyağlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Konya Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Konya Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Konya Düğün Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Konya Düğün Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Baharatlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Baharatlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Firik Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Firik Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Buhara Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Buhara Pilavı Tarifi ve Malzemeleri