Etli Nohutlu Pilav Etli nohutlu pilav, yanında bir porsiyon salata ve içecek ile gününüzü hoş edecek bir pilav çeşididir. Bol vitamin ve mineral içeren bu pilavı konuklarınız için veya davet sofraları için rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hazırlama süresi oldukça kısadır ve herkes rahatlıkla hazırlayabilir. Pilavda kullanacağınız pirinç baldo ise su ilavesini biraz fazla tutabilirsiniz. Ancak Osmancık pirinç kullanıyorsanız, iki su bardağı pirince iki su bardağı su ilavesi yeterli olacaktır. Etli Nohutlu Pilav İçin Gerekli Malzemeler
Etli Nohutlu Pilav Nasıl Yapılır? Öncelikle haşlanmış nohutları yıkayın ve dış kısımlarındaki kabukları soyun. Ardından haşlanmış eti küçük parçalara ayırın ve bir kasenin içine alın. Pirinçleri ayıkladıktan sonra geniş bir tabağın içine alın ve üzerine sıcak su ilave edin. Pirinçleri yarım saat kadar bekletin ve sürenin ardından suyunu süzüp yıkayın. Pilav tenceresine sıvı yağ ile tereyağı ilave edin ve pirinçleri kavurun. Pirinçler birbirine yapıştıktan sonra üzerine tuz ilave edin ve birkaç dakika daha kavurun. Kavrulan pirinçlerin üzerine haşlanmış eti ve nohutları ekleyin ve kaşıkla karıştırın. Malzemelerin üzerine üç su bardağı et suyu veya sıcak su ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın. Bu şekilde pilavı yaklaşık 10 dakika kadar en kısık ateşte pişirin. Nohutlu etli pilav suyunu çektikten sonra tencereyi bir bezle sarın ve 5 dakika kadar demlemeye bırakın. Demlenmiş olan pilavı servis tabağına alın ve üzerine karabiber serpiştirerek sunum yapın. Afiyet olsun. |